Ново огнище на коронавирус в Дом за хора край Приморско

Свиждането в дома е забранено до 13 март включително
8 яну 2021 21:16, Петя Славова
2
Ново огнище на коронавирус в Дом за хора край Приморско
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново огнище на коронавирус в Дома за хора с физически увреждания в село Ясна поляна, община Приморско. 18 са положителните проби след направените повторни PCR тестове. Домът е поставен под карантина, съобщава Нова тв.

В дома за хора с физически увреждания живеят 41 души. Те научават случайно за заразата, след като настанена там възрастна жена е откарана по спешност в болница, заради друго заболяване. След направените тестове е установено че 18 души са с Ковид-19. Шестима от тях са от персонала.

Директорът съобщава, че 11 от потребителите са с положителен тест и са отделени на третия етаж самостоятелно. Те ще се обслужват от две положителни санитарки, които са с положителен тест. Жените ще нощуват на четвъртия етаж, ще бъдат карантиринирани тук през цялото време.

ЕС разрешава извличането на шеста доза от флаконите с ваксината на Pfizer

В дома за възрастни хора е направена пълна реорганизация. Болните са преместени на отделен етаж, до който достъп има само персонал, преболедувал COVID. Към този момент, няма настанени в тежко състояние.
 
"В момента нямат температура не са зле, в момента са стабилизирани, добре са. Имаха някакви дни, когато пиеха антибиотици, против температура беше им изписал личния лекар, но сега минават само на витамини и сиропчета", обяснява медицинска сестра.
 
По препоръки на Здравната инспекция, в дома са обособени още стаи по етажите за карантиниране на персонал и болни при нужда. Опасност за жителите на село Ясна поляна няма. В дома към момента са настанени 41 души на възраст от 30 до 90 години.
 
Свиждането с близките на настанените в дома е забранено до 13 март включително
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
баико преди 3 години
какви други домове има освем за хора.
1
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
РЗИтата обикалят домовете за да си оправдаят бройките с ковид. Ковида вече премина.