Глоба от 300 лв. за дядо, дал на 10-годишния си внук да шофира

Видеоклипът предизвика вълна от коментари в социалните мрежи
9 яну 2021 10:01, Петя Славова
44

Полицията в Пазарджик и отделът за закрила на детето в Пещера се самосезираха след клип, на който се вижда как 10-годишно момче шофира лек автомобил по улиците на града. Клипът предизвика вълна от възмущение, а дядото на детето вече е глобен с 300 лв, предаваBulgaria ON AIR.
Видеото е заснето от дядото на момчето, който сам е позволил на внука си да седне зад волана. Това показва проверка на полицията, откъдето са се самосезирали след разпространението на клипа.

"Става дума за 50 годишен мъж, който е собственик на въпросния автомобил и го е предоставил на малолетния си внук, който е на 10 години, което е в пълен разрез със закона. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, който предвижда санкция и глоба в размер на 300 лв.", съобщи говорителят на МВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

По случая проверка са извършили и от отдела за закрила на детето в Пещера. Тя показала, че семейството живее в Англия от 9 години. Детето си дошло в България за празниците заедно с част от семейството си.

"Детето се отглежда при отлични битови условия, презадоволени базови потребности. Живо, енергично дете, в добро здравословно и психо-емоционално състояние. Съжалява за извършената постъпката. Когато има изкривени представи, това рефлектира негативно върху детето, тъй като то не успява да се адаптира и интегрира към средата и към нормите. Създава проблеми и с връстниците", коментира Невена Стефанова от отдел "Закрила на детето" в Пещера.

От снимки в профила на роднините се вижда още, че детето позира с газов пистолет. Проверката е установила, че оръжието е законно закупено от бащата на детето.

Към днешна дата семейството вече е напуснало страната. От Министерството на труда и социалната политика са сезирали за случилото се властите във Великобритания, които се очаква да проведат незабавни разговори с  родителите и близките на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Роднините на чевето работили в Англия.Хайде сега да кажат какво работят че подържат тъкъв снандарт като наркобарони
22
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
И как в статията не се обелва и дума, че става дума за шведски изпълнения?
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да ги разстрелят на полигона цялото семейство
20
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Както се подразбира от статията, става въпрос за едно доста интелигентно и заможно семейство. Родителите имат едни добри доходи в Англия (може би от научна дейност). Детето е получило едно добро ниво от западната цивилизация и идва тук в България, да му се възхитим.А може би и някоя девойка да му обърне внимание, защото годинките тежат, време е за семейство.Гледайте и се учете Българи!
19
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До Сата НАТО - Отиваш на полигона и там караш.. без да си заплаха за хората ... -----Не виждаш ли, че му е направил полигон и върти между гумите бре! Ти кво мислиш, че ей така ит първото сядане го пуска на улицата?
18
1
 
7
 
! Отговори
Милен Цветков преди 3 години
Двутонна машина в ръцете на дете.
17
4
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ще го сънуваме стариО дРът комунига Бай ви Тошо...1978ма млада двойка се разхожда... първоначалния опит за грабеж се превръща в убийство на мъжа, изнасилване на жената, а в последствие убиват и нея, нищо че е бременна.Кво прави бай Тодор?!?Цялата танкова дивизия в Столипиново...Няма мой няма твой - всичкото манннгасар под ножа!!! Така трЕбе - пишете ме антидемократ.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един пример за манталитета на собствениците на марката BMW. Това е диагноза за нашата държава, абсолютна индикация за голЕм тарикат и турбо г.ъзар, който си мисли, че вече е в онази лига където може да прави каквото си иска щото " глей на кво се возя бате".
15
0
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Сата НАТО - Отиваш на полигона и там караш.. без да си заплаха за хората ... изобщо не ме интересува колко си "про" ! Нямаш ли години и книжка си една нула. И нека да не забравяме,че този който ти е дал колата трябва да носи абсолютно пълната отговорност дори да те лежи както се казва !
14
0
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Много му е глобата....На Банго Васил максимум 20лв. глоба, че иначе е дискриминация.СиЯ хората ходили и честно джобили в Англията, внасят валута в държавата, а ние ще ги глобяваме. Срамота е!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядото и майката на тарикатчето, която горката трудно връзва две изречения, дали могат да докажат произход на средствата, с които са построили къщата??
12
2
 
9
 
! Отговори
До Сато НАТО преди 3 години
Хайде да не даваш пример със себе си. Гледам коментарите ти и рядко съм виждал такова лек3 като теб.То не беше срещу лекари, не беше срещу учители, не беше срещу кой ли не, но за Мангъров, за ресторанти, за други тъпири като теб.Сега седнал да защотаваш тия, но утре като това стане на 18 и вземе челно друга кола със себе си, понеже толкова му е акъла, ти пак ще се изказваш некомпетентно, но други ще жалят.Тъй че трай там. И ти ще видиш откъде изграва слънцето. Give it time
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На момчето, позволило на внука си да шофира е наложена глоба. Момчето се извинява, че е дало на внук си да кара и да му носи пистоледите, вместо да прави втори правнук на дядо.
10
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Дреме му на дэдовия на джанго ...
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пещера българи няма. Това са особеностите на индийския манталитет
8
19
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Няма да гушне никаква мантинела. И аз съм се учил да карам на тия години и никога не ми е хрумвало да правя глупости. Когато ти гласуват доверие, стараеш се да го оправдаеш. Само че не всеки може да е учител.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детето,детето какво дете е това ? Някакъв малолетен гангстер.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядото е на 40 години и е в затвора за бране на жица и други вещи които не са негови.Освен тва цялата рода е на социал в поне 2-3 европейски държави.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият Бил, когато тръгне да чете данните от чиповете.... Ще изпадне в потрес как има живи хора без мозък!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из животът на индо-мексиканският етнос..