Разчистват "Петрохан" от падналите и пречупени дървета

АПИ: Движението през прехода остава затворено
Обновена: 11 яну 2021 16:40 | 11 яну 2021 16:37, Анисия Иванова
5

Снимка: АПИ

Екипи на пътноподдържащата фирма и на "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода "Петрохан". Движението през него остава затворено поради опасността от падането на нови. Четири багера и два товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия, съобщиха от АПИ.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и оттам през Искърското дефиле или по магистрала "Хемус" до София и обратно.

Още по темата
Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките по повод очакваното застудяване, с което се увеличават и предпоставките за заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват ще се затварят определени участъци за обработване на трасето с химически вещества и инертни материали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
А преди 3 години
РАЗХОДИТЕ ГИ УДРЪЖТЕ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ПЪТНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ.ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТВЛИ,СЪОТВЕРНИЯ МИНИСТЪР И БОЙКО БОРИСОВ КАТО НЕКАДЪРНИЦИ.
3
0
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Тия неща се вършат през есента, за да може зимата да няма проблеми..
2
0
 
3
 
! Отговори
от северозапада преди 3 години
Е тава с дръвията нема къ да стане новина! Само глей оня, къде се врълил у барата с джипО - он обра всички лайкове!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните нареждат такива разчиствания през есента, а не когато стане белята сега се действа по пожарникарски на пожар.