Валежите спират, нахлува студен въздух

Ще има условия за заледявания и поледици
11 яну 2021 16:00, Елка Василева
2
Валежите спират, нахлува студен въздух
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта облачността ще е значителна. На много места ще продължи да вали - в западните и централните части на Дунавската равнина предимно сняг, а в останалите райони - дъжд, значителни по количество ще са в югоизточните райони.

Във вторник валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва, сочи прогнозата на НИМХ.

Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и ще има условия за заледявания, в сутрешните часове на отделни места в западните райони и поледици.

Температурите ще се понижават, но все още ще са положителни. В повечето райони минималните ще са от нула до пет градуса, максималните - между един и шест градуса, по-високи ще останат в източните райони.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около три бала.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, а на 2000 метра - около минус един градус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези т.нар. журналисти не можаха да се научат да пишат и това си е ! Времената в българския език за нищо ги нямат !
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй да се чува, ако навали метър-два сняг ще е най-добре