Хората от Смолян, чиято къща се срути, отиват в общински жилища

На адреса са регистрирани 19 души, които остават без дом
12 яну 2021 22:00, Петя Славова
6
Хората от Смолян, чиято къща се срути, отиват в общински жилища
Снимка: Bulgaria ON AIR

В Смолян седем деца и четирима възрастни бяха спасени, след като постройката, в която живеят, се срути . Къщата била до дерето и след като водата придошла късно снощи, постройката се сринала и затрупала хората в нея.  

На адреса на къщата са били регистрирани 19 души, които остават без дом. От община Смолян обещаха да ги настанят във временни общински жилища, предава Bulgaria ON AIR.

"Добре, че стана между 9 и 10 часа, ми ако беше към 1-2 часа, какво правим, те вътре щяха да загинат хората", коментира пострадалата Марияна Райчева.

Децата вече били заспали, когато тонове пръст и камъни се свлекли върху къщата на фамилия Райчеви.

"Както спим и се е срутила къщата върху нас и ние бяхме вътре. Едвам изкарах жената отвътре, тя беше затрупана. Комшиите ни изкараха от къщата и карахме на болницата.

Само едно от пострадалите деца остава в болница. Останалите вече са изписани. Но нямат къде да живеят. От община Смолян обещаха да ги настанят във временни общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А то дадоха по новините какво се е свлекло врез къщата, тонове ***, който естествено те сами генерират. Хем строят незаконно, хем незаконно сметище са направили, половината ако не всички са кримки и накрая хоп, в общински жилища. Да не се чудите кой йм гласува на ГЪРБавите после.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поне половината след като се омазали яко с кал са залегнали из насипа и са имат общински жилища фор фрииии.Евала на етноса. преди една къща крадеше ток сега в девет нови яко ще токясът може и семки с фастъци да почнат да пекатежала на етноса
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
obstina smolyan i mvr smolyan da vnimava, kakva lajliva info puska v bg novinite.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деветнадесет души, в една къща. Тези без вечерна проверка не могат да установят кой е налице и кой го няма.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tam niama kasti s akt 16. bg medii lajat.
1
1
 
8
 
! Отговори
Жалко, преди 3 години
кофти тръпка, ама къде беше общината да им обясни къде и как се строи. И аз през две къщи имам едни роми , ама хората ходиха по германията , донесоха някой лев , стегнаха къщичката и дограма сложиха и дворчето подредено, абе работни хора- не като тези - 19 лешперина дет ги мързи да се научат и да говорят.