Трън остана без вода заради наводнението

Кметът: Нивото на Ерма доста спадна, отворихме моста
12 яну 2021 10:38, Елка Василева
8

Река Ерма вчера покачи нивото си в Трън с 3 метра, заля мост и остави част от кварталите откъснати. В града бе обявено бедствено положение в срок от 7 дни.

"Ситуацията се нормализира, нивото на река Ерма доста спадна. В момента е в коритото си. Успяхме да отворим моста, през който преминаваха жителите на откъснатия квартал. Проблем възникна с помпената станция, наводнена е и целият град е без вода", съобщи кметът на Трън Цветислава Цветкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя уточни, че част от кварталите са на други водоизточници и там хората ще имат вода. За останалите ще се предприемат допълнителни действия. Представителите на ВиК снощи не са успели да влязат, тъй като водата е била до средата на помпената станция.

Още по темата

"Надяваме се днес тя да е освободила малко пространство за влизане в нея. Вчера бяха откъснати около 500 жители на град Трън. Имаме обходен път, но той няма как да бъде преминат с автомобили. Наложи се хората пеша да стигнат до работа. В училището беше наводнено котелното помещение, водата беше около 15 см, пожарната бързо го отводни, не се наложи спиране на учебния процес", обясни още Цветислава Цветкова.

Кметът на Трън добави в ефира на "България сутрин", че имат готовност да преместят жители на Трън, ако хората преценят, че се нуждаят от такова.

Бедственото положение може да бъде отменено, ако бъдат решени спешните проблеми - най-големият е водоснабдяването в града.

"Разполагаме с необходимата техника, дигата е наполовина изградена, днес ще приключим с нея", каза Цветкова за финал на разговора.

Гледайте видеото с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Нема лошо, да пият вода от реката трънчаните.
6
3
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Във вода съм газил, без да пия ! " Хахаха Велик ! Простолюдието едва ли знае на кого е тази фраза.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Цветислава Цветкова да бъде уволнена и отстранена от тази длъжност, не може кмет на град или село да е жена, а тая е и некадърна, по нейно управление Трънчани търпят и това бедствие.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е гнусна журналистическа лъжа! Вода има, само може би има затруднения с ВиК, стига сте мрънкали, добре е, че има валежи, без тях няма да има вода. Сега вали и сняг, което е пак добре.
3
0
 
19
 
! Отговори
Богата държава преди 3 години
Язовирите - преливатРеките - преливатЧекмеджетата - преливатБогата работа хей.
2
0
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВОДА ГАЗЯТ ЖАДНИ ХОДЯТ
1
4
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
казаха: Бедствено положение няма