Велека преля на мост, пътят от Ахтопол до Резово затворен

Обстановката в Бургаско се нормализира, увери кметът Николов
13 яну 2021 07:34, Александър Попов
5
Велека преля на мост, пътят от Ахтопол до Резово затворен
Снимка: Facebook/Димитър Николов

Затворен е пътят от Ахтопол до Резово поради преливането на моста на река Велека, съобщиха от МВР-Бургас.

Ситуацията около кръстовището със село Дебелт е сходна - преминаването е невъзможно, тъй като липсва отток на водата. Има аварирали автомобили.

Обходният маршрут е по пътя село Константиново - село Русокастро - село Дюлево - Средец.

Пътят Бургас - Царево вече е отворен.

Обстановката на територията на община Бургас е спокойна, увери кметът Димитър Николов. Няма рискови места, заради интензивното оттичане на водата в кризисните зони от вчера.

Системата на Община Бургас отчита единствено леко завишение на нивото на водата в кв. "Долно Езерово". През изминалата нощ имаше преливане на вода от закритото дере там към ул. "П. Петков", но с помощта на пожарен автомобил проблемът е овладян. Няма засегнати къщи.

През изминалите 24 часа в Община Бургас са постъпили близо 70 сигнала за наводнени дворове, улици или мазета.

Към 7 ч. тази сутрин са паднали 65,8 литра дъжд на кв.м. за денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Тоя пък! преди 3 години
Какво искаш всъщност да кажеш и откъде-накъде обиждаш хора, които не познаваш? Ти да не си от съседското "племе"? Ами да, винаги е имало природни стихи, но и човешка безотговорност, които "помагат" за постигане на трагедиите от тях.
4
3
 
5
 
! Отговори
до коментиращите преди 3 години
Какви глупости пишете!Мързеливо и крадливо племе сте вие, които търсите под вола теле.Само знаете да плюете, а нищо не можете да направите.Спомнете си:1966 г. наводнение, предизвикано от мини Плакалница - Враца и Згориград - 500 загинали.1986 г. - големинте наводнения в София по Петров ден, унищоженастока в магазините в подлеза пред НДК и т.н.2005 г. цяла България посред лято в потоп.2007 г. същото.2012 г. село Бисер от безхаберието на арендаторите ДПС членове
3
2
 
4
 
! Отговори
до коментиращите преди 3 години
Какви глупости пишете!Мързеливо и крадливо племе сте вие, които търсите под вола теле.Само знаете да плюете, а нищо не можете да направите.Спомнете си:1966 г. наводнение, предизвикано от мини Плакалница - Враца и Згориград - 500 загинали.1986 г. - големинте наводнения в София по Петров ден, унищоженастока в магазините в подлеза пред НДК и т.н.2005 г. цяла България посред лято в потоп.2007 г. същото.2012 г. село Бисер от безхаберието
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдбата ни е да сме заложници на ограничено, мързеливо и крадливо ръководство.Ако други народи, живеещи при несравнимо по-тежки климатични условия (например руският) имаха толкова лошо и некомпетентно управление, досега да са изгинали до крак. Нас ни спасяват само и единствено райските условия на 44-я паралел.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обстановката може би се нормализира, но това е защото спряха валежите, а не благодарение на кмета.