Зимата иде, очакват заледявания и затруднен трафик

544 машини по републиканските пътища тази нощ
8
Зимата иде, очакват заледявания и затруднен трафик
Снимка: БГНЕС

544 машини са почиствали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

През следващите дни се очаква понижение на температурите, което е предпоставка за заледяване, особено по усойните места. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу обледяване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


8
Още от Страната
Децата и коронавирусът: Заразяват се, колкото възрастните
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ончо

Иде Ивановден, а както казва народът от хилядолетия
"На Ивановден камъкът от студ се пука", а
"На Трифон Зарезан (14.02.) е слънчево и приятно за зарязване на лозето".
6
0
 
10
 
! Отговори
Ончо преди 1 седмица
Десетдневната прогноза е оптимистична към края си, а февруари ще е мек според световните метеоагенции, какви зими имаше едно време, тва днешното зими ли са.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ударна работа ще падне. 544 машини на 111 000 кв. км.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чакам с нетърпение лятото да гледам голи гърди и дупета,да събирам материал за десислава и левислава да работат!!
3
5
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 1 седмица
Снегът не изненадва държавата, а изненадва единствено простолюдието, които така и не разбрахте, че няма как през зимата условията да са като в топъл и слънчев летен ден.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тракшън контрол, зимни нови гуми и веригите в багажника. И ако карате внимателно зимата ще е по-забавна от лятото.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано да има нормална зима с много сняг та поне децата да му се порадват колкото до АПИ сигурен съм, че снегът пак ще ги изненада.