Автомобил на частен паркинг повече от месец е с поставена скоба

Собственикът смята, че е неправомерно и отказва да плати глобата
14 яну 2021 08:28, Ния Христова
47
Автомобил на частен паркинг повече от месец е с поставена скоба
Снимка: БГНЕС
Автомобил на частен паркинг във Варна вече повече от месец седи с поставена със скоба. Неговият собственик смята това за неправомерно и отказва да плати глобата.
 
На 11 декември Светослав Стефанов оставя автомобила си на паркинга на един от търговските центрове във Варна. След като приключва с пазаруването, намира колата си с поставена скоба.
 
"Помислих, че е станало някакво недоразумение. Слязох, за да го изясним. Оказа се, че се налагат глоби, навсякъде е написано. Казах им, че тези табели мога да ги нарисувам и аз или да ги поръчам някъде", разказа той пред Нова ТВ.
 
От МВР уточняват, че полицията няма право да поставя скоби на превозните средства, а само да съставя актове или фишове за глоби. Става ясно, че скобата не е и на Общината и възниква въпросът има ли право охранител да закопчава коли. Въпреки, че на паркинга има указателни табели Светослав е убеден, че не е нарушил правилника.

47
Още от Страната
Градусите падат още, през уикенда ще вали сняг
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
на някой му заключили колата и станала новина.Баси и новинарските сайтове.Какво ни занимавате с нерешените недоразумения на правната ни с-ма?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
да иде да изреже скобите и да си вземе колата нямат право да му я задържат после като искат да го съдят че е спрял неправилно те нямат основание да се разпореждат със чужда собственост и да глобяват!
42
3
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 4 дни
Всяка вещ оставена в рамките на частен имот се счита за безстопанствена, и собственика може да постъпи с нея както намери за добре.
Точно по този параграф ми се разминаха 4 счупени стъкла на един тарикат дето ми паркира в двора.
41
0
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 4 дни
Надписът паркинг за хомосексуалисти е значително по ефективен от знака паркирането забранено...
40
1
 
5
 
! Отговори
Гуфу преди 4 дни
До 39,
Не е точно така. Плащаш на час след като излизаш от платени паркинг. Човека е намерил колата заскобена преди да има възможност да плати. Взимаш флекс или ножовка и режеш. После нека се оплакват.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да се оправят сега като са толкова дребнави и се карат за 2 лева за час. Той ще ги осъди, че са му сложили скоба и няма да си ползва колата месец-два,а те ще го осъдят,че не си е платил глобата,защото е останал повече от предвиденото време. И всички заедно ще платят на адвокати пари колкото за 1000 глоби.
38
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 4 дни
Какво нецензурно се откри в думата *** / м е с т и/???
37
0
 
2
 
! Отговори
Абе преди 4 дни
... проблема е, че собственика на колата е ползвал мястото въпреки ясното указание, че не е място за други освен посочените в табелките. Ако е считал, че табелките са там неправомерно е трябвало първо да подаде сигнал в община, полиция или прокуратура за това и там да установят има ли нарушаване на ползването на местата. За сведение, има и части от тротоари, които са частично частна собственост, защото собственика не е сложил ограда и с времето в района са свикнали, че целия тротоар е общински.
36
2
 
6
 
! Отговори
Абе преди 4 дни
Тук колко от коментиращите гледаха репортажа? Има си табелки, прочел ги, но въпреки това си паркирал колата без разрешение. Ако аз си вкарам колата на някого в личния му двор, няма как полиция да ме накаже, защото не съм в нарушение, въпреки, че преча на собственика. Ако дойде паяк, би трябвало той да *** колата след като се увери, че собственика на колата го е извикал, но собственика на двора не е собственик на колата и паяка не следва да *** чуждо имущество. Казуса си е заплетен, но ...
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
абе да зима един флекс и да реже, щом властите нямат нищо общо!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И не е ли по-лесно да сложат една бариера и за всеки надскочил безплатния период - да си плати, както е по цял свят.
33
0
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 дни
В момента в градчето има Фекалка, не е от най-големите.
Цели 3 автомобила и пречат да мине по тясната улица.
Обаче като си платиш на правилния човек, можеш да нарушаваш всякакви правила.
Смятате да подавате сигнали ?!
Глас в пустиня !
Накрая ще имате проблеми.
Може да ви се случи случка ...
Това ли е европейска България в 21-век.
32
1
 
15
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 дни
в една цивилизована държава, ако мислиш че си прав, а отсрещната страна е крива, свързваш се с адвоката си и завеждаш дело...но тук става въпрос за България...
31
3
 
5
 
! Отговори
До Владо преди 4 дни
Ами те хората са сложили табели за тези дето могат да четат!Оня си паркирал колата за сума ти време..що не си е платил глобата?
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бас хващам, че става дума за бензиностанция, там слагат скоби, вероятно е паркирал за няколко часа и са го заключили
29
3
 
12
 
! Отговори
Владо преди 4 дни
До Коментар 24

Ами да си сложт бариера и да взимат такса, както повечето магазини - 2 часа безплатно, после плащаш. Да видим кой ще си паркира там колата за постоянно.
28
3
 
23
 
! Отговори
Пурко преди 4 дни
Елате в Благоевград да видите как паркингът пред Лидъл/ който е на жп гарата/ се използва за безплатен обществен паркинг. Оставят си колите за цял ден и отиват на работа, дори в друг град. В магазина има 50 човека, а на паркинга-100 коли.Това си е
манталитет, скъпи сънародници, манталитет. Български манталитет. Всичко да ни е безплатно, ама да е хубаво.
27
2
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 дни
В градчето Лятото хотели предлагат безплатен паркинг ... на улицата.
Не всички хотели, само на нашите хора, дето са си платили и така е години наред.
При скорошен пожар, местихме автомобил на ръце!Пази Боже !!
Мафиотска държава !
26
6
 
20
 
! Отговори
Частен флекс преди 4 дни
Поставянето на скоби е незаконно и не може да бъде оправдано със каквито и да е табели, правилници и наредби. Същото се отнася и за вдигане на автомобили, които НЕ пречат на движението.
25
1
 
15
 
! Отговори
истина преди 4 дни
Ако беше частен имот този паркинг,той щеше да е с бариера и който иска да си паркира щеше да си плаща.А явно той не е такъв...Бил е до търговски обект,не е общински тогава какъв е?Глоби могат да налагат общинска охрана с гласувано постановление за самата община,също така и от пътна полиция!Сещам се преди години в Сл. бряг на един строеж имаше места /празно място с чакъл/ и аз паркирах и се измъкна един дядо и ми искаше 5 лв. за паркинг.Явно е бил пазача и решил да припечелва.Изгоних го като мръс