Автомобил на частен паркинг повече от месец е с поставена скоба

Собственикът смята, че е неправомерно и отказва да плати глобата
14 яну 2021 08:28, Ния Христова
47
Автомобил на частен паркинг повече от месец е с поставена скоба
Снимка: БГНЕС
Автомобил на частен паркинг във Варна вече повече от месец седи с поставена със скоба. Неговият собственик смята това за неправомерно и отказва да плати глобата.
 
На 11 декември Светослав Стефанов оставя автомобила си на паркинга на един от търговските центрове във Варна. След като приключва с пазаруването, намира колата си с поставена скоба.
 
"Помислих, че е станало някакво недоразумение. Слязох, за да го изясним. Оказа се, че се налагат глоби, навсякъде е написано. Казах им, че тези табели мога да ги нарисувам и аз или да ги поръчам някъде", разказа той пред Нова ТВ.
 
От МВР уточняват, че полицията няма право да поставя скоби на превозните средства, а само да съставя актове или фишове за глоби. Става ясно, че скобата не е и на Общината и възниква въпросът има ли право охранител да закопчава коли. Въпреки, че на паркинга има указателни табели Светослав е убеден, че не е нарушил правилника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тарикатчета редовно си оставят колите на паркинги на търговски центрове и хипермаркети, защото са безплатни. Така беше, но отдавна повечето не са безплатни! Да си плаща и да се маха и друг път да чете табелите.
21
3
 
19
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Собствениците на имоти нямат право да налагат глоби по смисъла на ЗДВП. В този смисъл ако наложат глоба ще извършат и данъчно нарушение - няма как да издадат фискален документ за налагане на глоба, която нямат право да наложат. Просто е трябвало да повикат КАТ.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а 'Паркинги и Гаражи' дали закопчават коли на Герб ? ... или получават позиви за акане само при мисълта
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяха викнали паяк и да му я закарат на наказателен паркинг.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е добре де, да си свали скобата и толкова. Ако наистина са незаконни, няма какво да му направят.
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса въобще не е дали е морално или правилно което коментират някой хора. Въпроса е дали е законно. Законите добри или лоши трябва да се спазват или всеки ще прави каквото си иска на принципа на силата. Аз лично съм печелил дело за скоба в София за паркиране пред гараж. Отнесох акт от КАТ без да гъкна, но Паркинги и гаражи(частна фирма), не са хората които имат право и компетенция да изпълняват полицейски функции по ЗДВП. Не съм прав морално, прав съм по закон.
16
1
 
24
 
! Отговори
Решението е...... преди 3 години
......акумулаторен ъглошлайф.
15
2
 
19
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Ха ха ха Въпреки, че на паркинга има указателни табели Светослав е убеден, че не е нарушил правилника.На частен имот си пльоснал колата и няма проблем!
14
7
 
24
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Навсякъде написано, че слагат скоби, но нашия се прави на тарикат... Типичен Ганьовец!
13
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕлемагГО Е НАПИСАЛ МНОГО ДОБРЕ!!!ТОВА Е ЧИСТА ФОРМА НА САМОУПРАВСТВО!----------------ТУК НЕЩАТА СА ЯСНИ!!!------------ИНТЕРЕСНО Е КОЛКО Е ЗАКОННО ПОНЯТИЕТО: ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ НО И ТО Е САМО ДОКАТО ДОЙДЕ ПОЛИЦИЯТА!!!---------ДА ПРЕСТЪПНИЦИ СА И ТО АБСОЛЮТНИ!!---------ТОЙ , ЧЕ Е НАХАЛЕН НАХАЛЕН В ТОВА СПОР НЯМА И СЕ Е БОЦНАЛ НА НЯКОЕ МЯСТО ЗА ИНВАЛИДИ БЕЗ ДА ИМА ПРАВО :DНО И ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ЗАКОПЧАВАТ А ТОВА СТАВА САМО ОТ ЗАКОНОВО УПЪЛНОМОЩЕНИТЕ!
12
1
 
23
 
! Отговори
Peter преди 3 години
Имал съм сходни проблеми с мутрите на Bulgaria Mall в София :-) Ама като дойде полиция свиха ушите...
11
3
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА ТОЙ Е НАРУШИЛ ЗАКОНА НО ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ЗАКОПЧАВАТ КОЛАТА!ЗАКОНА ЗА ЧАСТНАТА И ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ Е СЪЩИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПАРКИРАНЕТО И ЗАКОПЧАВАНЕТО СТАВА САМО ОТ УПЪЛНОМОЩЕНИТЕ ЛИЦА!-ТОВА , ЧЕ НЯКОЙ Е ВЛЕЗНАЛ В КОЛАТА СИ В ЧАСТЕН ИМОТ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТАЗИ КОЛА СТАВА СОБСТВЕНОСТ НА ЛИЦЕТО ПРИТЕЖАВАЩО ЧАСТНИЯ ИМОТ!-В ЧАСТЕН ИМОТ СЕ ВИКА ПОЛИЦИЯ ДА УСТАНОВИ НАРУШЕНИЕТО, А НЕ СЕ ЗАКОПЧАВА КОЛАТА!МОЖЕ ДА ГИ СЪДИ ВСЕ ЕДНО СИ СПРЯЛ НА МЯСТО ЗА ИНВАЛИДИ НЕПРАВОМЕРНО
10
2
 
11
 
! Отговори
До Елемаг преди 3 години
Принципни си прав, но вероятност тоя се е изтарикатил и е паркирал на бензиностанция (там съм виждал да слагат скоби) о си е бил камшика за няколко часа..., естествено може самия обект да се обади на паяк и пак ще плати, и то повече.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не е поставена от общината или полицията е незаконно , да зима флекса.
8
2
 
22
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Повечето магазин имат политика за престоя на автомобилите за определено време, после следват санкции, при тези с бариера с плащаш за престоя над безплатния, тия без бариера вероятно слагат скоби. Човека вероятно е паркирал там и го нямало бая време, даже може изобщо да не е пазарувал.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Помислих, че е станало някакво недоразумение. Слязох, за да го изясним. Оказа се, че се налагат глоби, навсякъде е написано. Казах им, че тези табели мога да ги нарисувам и аз или да ги поръчам някъде"Или за да си спестиш всичко това можеш да прочетеш условията за ползване на паркинга на обекта.
6
4
 
34
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Нищо,че е частен,нищо,че има табели.Скоби могат само общините, според наредбите.За това време,пича да си беше пуснал жалба за самоуправство и освободил колата.Никой киртак охранител няма право, да слага скоби.Хахаха.Нарисувано спечелено дело в съда.Ми защо още не е пуснал жалба?
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и спиращите по тревните площи си мислят, че нищо не нарушават и имат право да спират там като няма къде другаде.
4
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми плати си бе тарикат!
3
7
 
22
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
държавата у нас си има мутри мафия