Разчистват наводнените къщи в Бургаско, описват щетите

Постепенно се нормализира обстановката в страната
14 яну 2021 16:32, Анисия Иванова
1

Постепенно се нормализира обстановката в страната след пороите от последните дни. Продължава наблюдението на речните корита и язовири. Остава повишено нивото на реките Марица при Свиленград и на Тунджа при Елхово. Продължава и отводняването на дворове и приземни етажи в рaйoн "Нови искър".

Също и аварийните работи по засипването на огромната дупка, отворила се на пътя Банско-Гоце Делчев, който беше подкопан от буйните води на река Места. Нe мoжe дa ce прeминaвa прeз прoхoдa "Пeтрoхaн".

Още по темата

В Бургаско, където реки преляха и затвориха пътища, обстановката също се успокоява. Започва описването на щетите, които са огромни. След три дни непрестанен дъжд днес над село Дебелт изгря слънце, а местните, преживели повече от три наводнения, запретнаха ръкави.

"375 лв. да си купя хладилник тази година, иначе 2015 г. беше по-малко от предното наводнение. Стените ги суших цял месец. И тази къща се наводнява за трети път", споделя Румяна Зафирова.

Баба Мария като видяла, че вали непрестанно се качила предвидливо да спи на втория етаж.

През 2015 г. властта обещала да разшири каналите на река Средецка и да спре наводненията.

"Самата вода много трудно се отича. Виждате какви храсти и дървета има. Тези канали и коритото на самата река, докато не се изчистят, ще продължава да бъде така", споделят пострадалите.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румянка се наводнява за трети път,но със сигурност няма сключена застраховка-демек все още не и е дошъл акъла в главата,ще чака и ще реве,че държавата не и изплаща щетите!