В Бобов дол болница няма, може да останат и без Спешен център

Сградата на центъра е обявена на търг за продажба
Обновена: 14 яну 2021 09:15 | 14 яну 2021 09:15,
5
В Бобов дол болница няма, може да останат и без Спешен център
Снимка: БГНЕС

В Община Бобов дол от години няма болница, а сега е на път да остане и без Спешен център. Помещенията, в които се разполага той, са обявени на търг за продажба.

За да се намери решение на проблема, председателят на Общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова свиква извънредно заседание, на което общината да получи разрешение за участие в търга. Ако Центърът бъде продаден и друга сграда в града няма, това означава, че жителите на община Бобов дол, които са около 9000 души, ще останат без спешна медицинска помощ.

Д-р Денчо Димитров, който е завеждащ филиал за Спешна помощ в града, разбрал за продажбата от негов служител. Обявата била на входа на бившата болница, не бил уведомен никой от спешната служба.

"Казусът е и интересен, и грозен, защото това е едно звено, което осигурява медицинската помощ в общината, като изключим двама-трима лични лекари и би трябвало поне да бъдем уведомени", коментира пред БНТ д-р Димитров.

Според кмета Елза Величкова до този казус се е стигнало още когато е била затворена болницата, с имуществото на която в момента се разпорежда синдик и той разпродава имуществото на болницата и помещенията на Спешна помощ попадат в списъка за продажба.

"В общината се получи такова писмо преди един-два дни от синдика и това, което можеше да се направи е спешно с председателя на общинския съвет да реагираме и да свикаме извънредна общинска сесия, за да може общината да участва в търга", заяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е Ковачки да прави пачки.
3
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Пак някой с коментар 1 обърна проблема в политика, защото е крайно време да разберете, че социализЪма свърши. Не може все държавата да е виновна, а местната власт да мишкува, вместо да знае и мисли за общината си. Синдика разпродавал, ама те не знаели и трябвало да ги уведомят. Да вземат пример от болница, май в Исперих, където управителя не е българин, но е стабилизирал нещата и хората събират подписи за да му дадат българско гражданство, че да остане шеф на болницата им, а не да стане като ...
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па, да им направи Ковачки. Все пак той е големият печеливш в общината от години , години ...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при генерал Борисов наричан още способния, а сред народа известен като бойко суджука. Видими резултати.