Кабинетът отпусна 220 000 лв. за почистване на сметището до ВЕЦ "Своге"

Решението се взе на извънредно заседание
15 яну 2021 19:09, Анисия Иванова
44
Кабинетът отпусна 220 000 лв. за почистване на сметището до ВЕЦ "Своге"
Снимка: МС

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците в река Искър, заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание, което премиерът свика днес, съобщиха от пресцентъра на МС. В рамките на заседанието правителството отпусна 220 000 лева за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ „Своге“.

Още по темата

"Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията“, категоричен беше министър-председателят Борисов.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодари на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството. "Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши“, отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Кметът трябва да откаже тези средства и да помисли........кой направи този *** и да поиска същия да лати разходите. Така и утре няма да има подобна ситуация, а той благодари....нивото ни не е високо, това е с което разполагаме!
36
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
г- н Борисов ама тея от Добрич или онея от Петрич си изхвърляха *** във Своге,че да плащат...кога Справедливост Борисов
35
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тоя *** може да се разчисти и с 20 000лв,ама нека са 200 000-Чекмеджето си иска своето!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ИДАТ ИЗБОРИ. ТЕЗИ НЕЩА СЕ СЪБИРАТ В ИСКЪР СЛЕД ВСЕКИ ПОРОЙ, СЕГА НАРОЧНО СА ЗАСНЕТИ ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЯТ СРЕДСТВА ЗА ИЗБОРИТЕ.
33
1
 
13
 
! Отговори
тиква преди 3 години
какви 220 000? това за почистване на цялата страна ли е?този падар селски се е разхарчил като че идва края на света ама нали не ги вади от джоба си а и нали някой негов човек или герберска фирма ще облажи какво му дреме
32
0
 
7
 
! Отговори
тиква преди 3 години
всяко корито на река в бг е със същия проблемако за всяка една се дават 220 000 вместо да се впрегнат едни мур гави причинители на това да си го почистят сами
31
1
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
за пореден път от нашите пари на данъкоплатци се харчат за глупостта на едно малцинство а и със сигурност близка до властта фирма ще се облажи от свършената работа десеторно вместо да спрат помощите на специялното малцинство докато не се научи на не изхвърля *** извън контейнер
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е така защото няма солидни глоби,няма наказани,няма осъдени,някой е проспал това да се случи и природата ни наказва
29
3
 
2
 
! Отговори
чекмеджето преди 3 години
Толупа е върхъ.Има той много пари,не се е стиснал.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си наводненията от 2005 г когато ДПС управляваше язовирите и изпусна наведнъж няколко, тогава Пловдив щеше да бъде залят. Спомням си и как Цар Калоян беше залят на другата години. Добре е тези неща да си ги спомни Нинова, защото те се случиха в мандата на найната партия БСП!
27
4
 
5
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
Борисов не ни плаща заплатите още от Никулден. Излезе голям лъжец тоя. Сега ми е трудно да си платя и водата вече. Добре, че имам ролон за лев и двайсет от Кауфланд и не се усеща много пък и хората носят маски и не им намирисвам.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са тихи атентати. Подкопава се България от вътре. Бобокови са само елемент от пъзела.
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой е започнал да изхвърля отпадъци в реката.Най-вероятно някои от приближените на властта.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще изхвърлим бoклyците от парламента на чело със ББ
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това сметище може да се види колко работят институциите в България и какви хора живеят на територията.
22
5
 
15
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 3 години
От тази 220 000 колко ще отидат в шкафчето?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българина не му пречи ***, даже си го обича. Като прасе в кал е, така че предлагам да няма сме то почистване, ще си хвърляме на улицата директно от балкона... ганьовски рай...
20
0
 
10
 
! Отговори
Чистач преди 3 години
Е разбира се,че от Витоша по високо нема и от Искъро по глибоко нема-епа нема.Всички останали реки в нашенско си текат бистри като сълзи-нищо,че и те плачат за почистване.Ами като нямат ВЕЦове като на наши хора по коритото си да си ги чистят без пари.Който плаща той поръчва музиката!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои забравиха че има 5-- 6 веца по р.искар ,има разследване от Италия за 40 милиона евро ,по нашите фирми с вецовете ,възможно е и тия по Искъра да са вътре
18
0
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
По-добре с тези пари да се съдят хората, отговарящи за това да не се случва, или заплатите им да се определят, колко замърсители( хора) са санкционирали.