Шефът на болницата в Сандански: Не се чувствам виновен

Дъщеря му била добавена в последния момент
Обновена: 15 яну 2021 09:33 | 15 яну 2021 09:33,
29
Шефът на болницата в Сандански: Не се чувствам виновен
Снимка: Кадър БНТ

При първите ваксинации нямаше подробни инструкции и не се чувствам виновен, че съм ползвал всички предоставени от РЗИ ваксини. Това каза пред БНТ д-р Илия Тонев, управител на "Югозападна болница", където бяха ваксинирани дъщеря му и общински съветници.

"Нямам информация за съдържанието на доклада по проверката, трябва да бъде изготвен протокол, който да ми бъде връчен, към днешна дата нямам такъв", допълни той.

Още по темата

"Дъщеря ми беше добавена в последния момент към списъка с ваксиниране, за да не бъдат похабени ваксини. Аз имам 2 деца - другото ми дете не е ваксинирано - явно не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си, след като другото ми дете не е облагодетелствано", каза още Тонев.

"Кампаниите още не са организирани по начин, по който да гарантират употребата на голям процент от доставените ваксини. Непрекъснато списъците се обновяваха в хода на самите кампании по ваксинации, много персонал се отказваше по една или друга причина. Говорили сме по телефона да се действа според обстановката с идеята да се оползотворят всички налични ваксини", каза още д-р Тонев.

"За всичко съм написала обяснение и съм го предала на проверяващите. Допълнително ми поискаха флакон от използваната ваксина. От РЗИ съм получила поискване номер 2 без да ми предоставят срок на годност. Питах ги докога е, те устно ми казаха - до 10 включително, не до 11-ти", каза сестрата, приела ваксините.

"Вече сме взели мерки, за да не се повтаря случая. Изготвени са подробни листове с подробна информация за всеки кандидат за ваксинация, предстои ваксинация на 50 души, събрана е информация кой желае да му бъде поставена втора доза. Мисля че през следващата кампания няма да имаме проблеми от този характер", каза още управителят на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
2
 
! Отговори
уволнение и съд преди 3 години
Това им е МОРАЛА на голяма част от т.н. ЛЕКАРИ в България...Търговци без морал и съвест, заради които сме на тоя хал! Само уволнения до дупка и жестоки глоби за подобни ЕКЗЕМПЛЯРИ!
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако живеехме в нормална държава,този екземпляр щеше да изгние в затвора...за тази постъпка
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подсигурил общинска хранилка за семейството и себе си
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отидеш в ная болница и те изхвърлят на стълбището, а на твое място курдисат някой общинар -ще разбереш....
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе разбирам да се бият за да се ваксинират, ами то бягат и се отказват въпреки, че вече са в списъците. От мухата-слон. Добавяйте към всеки лист с подлежащи няколко доброволеца, чиста работа.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не разбраха ли, че само паникьосаните ваксъри се впрягат от тоя случай. А те са прекалено малко, за да се прави шоу за тях. Дори са толкова малко, че тези не са имали кого да ваксинират!!! На всички останали не ни пука кой ще се е "уредил" с отровните ваксини! Оставете хората!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие наистина ли не разбирате каква простотия е извършил този доктор!?.....
22
6
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Списъците са налице, нали ? Ваксините разтворени. Щом никой от списъците не е подал оплакване че е не е получил ваксина, какво да ги правят разтворените ваксини наистина?
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рушветът е обиден, когато не е в големи размери. Е, дали пък тук някой е разочарован, когато и двете страни са доволни ? Мутра ни води, какви да са последователите?
20
3
 
14
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Типичната провинциална простотия, наглост и шуробаджанащина. "Уреждане" на връзкари. Ей за това тия не трябва да стъпват в София.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са могли да отидат в друга болница.Абе вие мислите ли, четете ли какво казаха, че тези ваксини са могли да бъдат поставени на други лекари в друга болница, но умишлено този директор е отказал това за да уреди себе си и приятелчетата си.
18
10
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
И като не е имало желаещи да изхвърли ваксините ли. Те пари струват.По-добре да наруши правилата,отколкото да ги изхвърли.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комсомолски некадърник лишил от ваксини други нуждаещи се за да обслужи себе си, приятелите си и дъщеря си.Доказана злоупотреба. На ход е прокуратурата и съдът. Задължени са да го отстранят и осъдят.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За затвора е този. Престъпление е това
15
17
 
8
 
! Отговори
457 преди 3 години
Ох, да ви имам проблема! Не разбирам какво от това, че са аваксинирани 5 човека, които не били в списъка? Направихте го световен въпрос. Всичко това го направиха телевизиите, които търсят материал, за да си запълват времето. Не им се връзвайте.., не ги гледайте.
14
13
 
5
 
! Отговори
Към преди 3 години
Пишещите по-долу-на вас не ви е проблем всеобщата мизерия,лъжите и кражбите на властта,проблем са ви няколко ваксинирани служители.Егати народа!
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е що да се чувства виновен? Той се е ваксинирал,ваксинирал е родата.Напред към мешаната скара-бира и мазната чалга.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше ваксинирал тъщата щяха даже да му ръкопляскат.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ли ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ.Прокуратура излишно е да питаме дали имаме, защото такава нямаме. Един поръчков каскет!
10
5
 
16
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Е то е ясно, че не се чувства виновен, но има неща като морал и съвест... Те ще го оправят. Връзкарско-селска история.