Видинчанин тормози съседите си, терасата му - сметище

Институциите обещаха да се търси решение на проблема
15 яну 2021 15:07, Красимир Ангелов
34

Снимка на пълна с боклук тераса във видински апартамент взриви социалните мрежи. Според човека, който публикува поста, това е "цъкаща бомба със закъснител".

Проверка на телевизия Bulgaria ON AIR показа, че институциите помислили поста за колаж, но се оказва, че снимката е съвсем автентична. В апартамента живее възрастен човек, а според съседите му той е с психични отклонения.

Ж.к. "Крум Бъчваров" във Видин. На пръв поглед - нищо притеснително, но от орлово око гледката е стряскаща. Тук от години се събира импровизирано сметище. Всички във входа знаят за него, но никой никога не е сигнализирал институциите.

Човекът, който трупа боклука, е 60-годишният Митко - агресивен и според съседите му - с психични отклонения.

"Пожароопасно е! До тавана има дрехи и това в един момент може да почне да тлеe, от самата тежест и влага, може да се получи самозапалване. Викам му: Митко, махни това!, но той има шизофрения, не ме чува", обясни домоуправителят на входа.

Тъй като апартаментът е частна собственост, единственият вариант да се намесят институциите е етажната собственост да подаде жалба.

"Сдружението на частната собственост и в частност техния управител, следва да входира жалба до общинската администрация и респективно тя да издаде акт", коментира секретарят на Община Видин - Валери Димитров.

Актът за подобно нарушение е от 20 до 100 лева. Съседите обаче, въпреки недоволството, още обмислят дали да подадат жалба. След намесата на екипа ни от компетентните институции обещаха да се търси решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
7
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Какво може да се направи при овчедушието на самите засегнати?!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще го актуват с акт за 100 лева :))) хахаха
27
2
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
`И вервайте ми институциите бързат да си свършат работата`===Кой, подсъдимия несебърски кмет(на работа е) ли ще си свърши работата ?Или уредени на общинска хранилка все роднини, ще започнат да вършат работа ?Или полицай които казват "Ти с тези хора не можеш да се оправиш" ?НИКОЙ НЯМА ДА ВЪРШИ РАБОТА А САМО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ И ВЗИМАТ ПОДКУПИ ДАЖЕ !
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Не мисля, че има някъде по света решение. Даже имаше едно предаване за хора с такова заболяване, из хАмериканската реалност, в което им разчистваха къщите със съгласието на собствениците обаче.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има. Някъде по света хората много държат на нормалния начин на живот на съседите си, защото това вдига цената на имота им. Дали ако някой от съседите на чичо Митко реши да продава ще стигне въобще до сделка, да не говорим каква цена би договорил? И такива индивиди просто не виреят. И вервайте ми институциите бързат да си свършат работата, за да не се стига до ексцесии.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно е в 21 век, да няма някакво решение по света и у нас (като нямаме, поне да почерпим чужд опит). Ясно е, че човека има психическо заболяване засягащо възрастните хора, но надали някъде по света не е регламентирано някакво решение, което да позволи влизането в чужда собственост с цел разчистване о прекалено голямо количество потенциално опасни отпадъци.
23
2
 
6
 
! Отговори
тормоз без Коз преди 3 години
Същото е и с агресивно куче на двор напр.Може да лае, мнооого да лае, а проверяващи искат само ветеринарния му паспорт.И две кучета да лаят, собственика казва, че съседите ги дразнят.Казва също, че подхвърлят отровена храна и т.н.Всичко може да каже за изгода.Най-жалкото подобие на държава е тук!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Институциите като ощипани девици. За какво ви плащаме заплатите? Да гледате сеир, докато стане беля и после хем не сте виновни, хем ш..ната държава да плаща всичките щети?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами може да не е искал да хвърля отпaдъците в някоя река или през терасата, както по обичай правят всички други, и затова да ги е складирал на терасата си...
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всички във входа знаят за него, но никой никога не е сигнализирал институциите." - е, а де, някой да дойде от небето ли? Исуската ли чакате да дойде да сигнализира?! Да ....... и мързелите балкански, само чакате наготово.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ***! не можете всяка дума в българиския език да цензурирате хахахах :Д:Д:Д
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лесно! Като не работят институциите, събират се от блока влизат и му изхвърлят бoклука!
17
2
 
11
 
! Отговори
лято преди 3 години
В София всяка втора тераса е кучкарник и фекалите се мият с кофа вода.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със въздушна пушка като му целнеш джамовете, ще му се проветри лудата глава, даже неколко пъти.
15
6
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Луд или само се прави на луд, не се ли спре, нарочно прави по-лоши мизерии.Това е от ПРОКЛЕТИЯТА на българското племе.
14
4
 
4
 
! Отговори
v преди 3 години
драснете му една клечка и готово.
13
3
 
10
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Лошото е, че такива "луди" разсъждават съвсем логично и целенасочено, за да направят нещо лошо. Изглежда, че този луд е счупил стъклата на колата на домоуправителя след направена забележка.
12
2
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
За какво недоумяваш. Нали ги видя какви са о.в.ц.е. Начинът е да се отстрани за 2 г. е точно, както си го описал. Но ако трябва да се съберат по 5 лв. за адвокат, се започва едно голямо тън-мън, ама таковааааа. Да го търпят тогава и да не ни занимават. А човекът може да се настани за лечение /сложна процедура, но не е невъзможна, особено ако се намесят държавни институции/.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук става въпрост за психично болен човекима закон за здраветопуска сесигнал до Прокуратура и се решава проблема
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво решение на ос, какъв съд. Веднага ще се окаже, че а) е освидетелстван като душевно болен; б) няма друго жилище, в) няма роднини, г) ще наскачат хелзинкски комитет, разни майки, жендър организации, Брюксел, БСП активисти и ще се видят в чудо съседите, че са се хванали на въдицата. Затова бой, изхвърлят му бахлюцете, и ако продължава да влачи му заваряват решетка на вратата и толкоз.