Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

Сайтовете за имоти се напълниха с обяви за наемодаване или продажба на обекти
Обновена: 16 яну 2021 16:30 | 16 яну 2021 16:20, Красимир Ангелов
133
Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията във Варна масово се продават или отдават под наем разработени бизнеси. Десетки заведения затвориха врати, собствениците им продават цели бизнеси заедно с помещенията, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Наемодателите в момента спасяват бизнеса. Много важно е всеки един хазяин да осъзнае това и да влезе в положението на бизнеса, за да оцелеят всички по веригата", каза зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са изненадани от ситуацията.

"Учуден съм как може изведнъж да излязат на пазара толкова заведения, защо няма търпение от страна на наемодателите, защо не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен период", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук започва спорът между двете страни, казва той. Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

"И двете страни имат нужда от парични потоци. Собственикът на имота има нужда от пари, а от друга страна го е отдал под наем на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него инвестира оборудване, персонал. Той също очаква паричен поток. И когато това спре за предприемача, губи и наемодателят", категоричен е Пецов.

Голяма част от наемодателите са купили имота с кредити. За да ги погасят, сега те излизат от бизнеса, като директно продават имотите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
37
 
! Отговори
Край преди 3 години
Повече от десет години се занимавам с готвене .2020 беше последната 12 часови смени минимални осигуровки работа със всевъзможна ***.Баста надявам се много мой колегите да направят същото много тежка и неблагодарна работа и пишман работодатели.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Ти даже не си разбрал, че те само използват стажа като извинение да те отхвърлят, защото не ставаш. Нямаш никакви реални полезни умения: "индустриеален" означава, че разбираш от ИНДУСТРИЯ: какво разбира от индустрия някой, който няма нищо общо с инженерни специалности и производство. Това е специалност за Магистратура в МЕИ.
64
1
 
23
 
! Отговори
гларус небесен преди 3 години
Проблема не е Ковид а принципен.Още Вазов е писал"На подпорка гнила сдание ще ми строите дето утре на вашите глави ще да се срути...." В т.н. мотси туризъм бяха наляти милиарди народна пара,на знайни и незнайни герои на прехода, но в този бизнес имаше смисъл до преди 5г. когато България бе ефтина дестинация. Митичните руснаци които крепяха бизнеса последните 10г. ги няма и няма повече да се върнат.Запъдните туристи са кът от 5г. поне. Плъховете първи напускат потъващия кораб са Обявите за продан
63
4
 
19
 
! Отговори
Мутафчиски ще ви спа преди 3 години
Идеята на ковида, ако не знаетее организаторите да фалират бизнеситочно на запад ще са представлениятание тук сме малък пазар и почти не влиям на процеситеочаква ни голяма веселбаили на западно голямо шоустой та гледай
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 75Това, което разбрах е, че нямаш специално обучение, а модерното в някои български университети микс от събрани от кол и въже предмети, за да се получи "специалност".Нека ти кажа на запад какво се учи в такава специалност: 70 процента инженерни науки и 30 процента икономика/мениджмънт.
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 70, не са щедри напротив искат да си способен и да им вършиш работата, ако си връзкар няма да те вземат, за фирма със цялостно проектиране и изпълнение на огромни обекти летища училища болници и тн става въпрос, просто са разбрали че за да успеят с некадърни връзкари не става и че трябва да плащат на хората за да работят наистина за тая компания иначе нямаше да са мултимилиардна компания. не може да си мутра бей и да отчакваш хората да ти работят без пари щото си много велик
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Стажант за какво не те вземат? Кои точно професии?
59
1
 
17
 
! Отговори
Без изненади преди 3 години
Видими резултати.
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66Значи, във "фирмата ви" местните вземат около 18 хил евро заплата на месец? И, ако не е тайна, коя е тая фрима, където са толкова щедри и над средното за ЕС?
57
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
п0здрави от най райския край на планетата Австралия, корона вирус няма на целия континент зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, гмуркане в рифа, кристално чисти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус. Хейтърите ми дреме на австралиския паспорт, вие сте лок-даун нок-даун нахлузвай маската, шнорхела, дезинфектирай краката, обявявявай код кафяво и гледай тук ***/2z0IBCz
56
1
 
13
 
! Отговори
Къде е уловката ? преди 3 години
Преброяване 2021 идва.Никой не иска да си обяви и да му облагат имотите с данъци.Продават на пожар ... може и социалнослаби да се пишат после ...Нищо случайно не става току-така по морето.Хитряги са!След Изборите, не се знае накъде ще дyФне вятъра ...
55
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
61ви във фирмата в която работя чужденците взимат по толкова а местните над 800Е на ден става въпрос за инженери, като завършат уни и започват на 400 на ден не си мисли че света е мутроландия и чалгаристан с почит на некадърни връзкари, той е само 1 на света минеш ли границата света е съвсем друг
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МайнаТо е видно че нямаш нищо на втория етаж затова ходиш да работиш на Запад. Хайде сега ни напиши какъв велик IT, мениджър....... си как тук не те ценят та затова си отишъл.
53
0
 
43
 
! Отговори
Всички се прибраха.. преди 3 години
по селата !Половината от офисите в София са празни и заключени !Чудя се защо продължават да строят нови !
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53"Защото тия хора може и да имат висше образование ,но да го играят хамали в склад поради простата причина, че не са повярвали в себе си- не вярват че ще успеят в тяхното поприще!"Глупости. Защото или нямат образование, или защото нямат никакви реални умения в сферата която имат.
51
6
 
19
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Нека да изпофалират всички. Всеки стана продавач и рентиер. Да ги напънат банките на ЧСИ, да продават бързо имотите на търгове, да ги изкупи една трибуквена групировка и пак ще им ги отдаде под наем да си продават парцалки и цървулки на големите бизнесменчета....
50
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МайнаАз работя със/на Запад от 1995. Не знам къде си бил тогава, но предполагам някъде в Ташкент (по-старите ще знаят какво имам предвид).Между другото, няма почти немци и англичани, които да работят за 400 евро на ден. Даже и много високо платени. Трябва да са собственици на фирми или за такива пари с 30 години в най-големите и богати фирми. А на Запад се бачка яко, тъй че ТИ не ми обяснявай за това какви пари вземат там: те си ги изкарват.
49
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами с цени за порция пържени картофи 10-15 лева толкова.
48
7
 
8
 
! Отговори
до Майна преди 3 години
Жалък си. На запад, като те питат откъде си им излей цялата тая тирада, ще те заплюят! Ай, бегай да не си изпуснеш рейса за запада
47
3
 
28
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Като варненец от едно време ви го казвам,че повече нищо не става от този град!Всичко е опорочено,схеми,корупция!Единствено лятото и морето ме задържат тука!