Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

Сайтовете за имоти се напълниха с обяви за наемодаване или продажба на обекти
Обновена: 16 яну 2021 16:30 | 16 яну 2021 16:20, Красимир Ангелов
133
Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията във Варна масово се продават или отдават под наем разработени бизнеси. Десетки заведения затвориха врати, собствениците им продават цели бизнеси заедно с помещенията, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Наемодателите в момента спасяват бизнеса. Много важно е всеки един хазяин да осъзнае това и да влезе в положението на бизнеса, за да оцелеят всички по веригата", каза зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са изненадани от ситуацията.

"Учуден съм как може изведнъж да излязат на пазара толкова заведения, защо няма търпение от страна на наемодателите, защо не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен период", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук започва спорът между двете страни, казва той. Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

"И двете страни имат нужда от парични потоци. Собственикът на имота има нужда от пари, а от друга страна го е отдал под наем на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него инвестира оборудване, персонал. Той също очаква паричен поток. И когато това спре за предприемача, губи и наемодателят", категоричен е Пецов.

Голяма част от наемодателите са купили имота с кредити. За да ги погасят, сега те излизат от бизнеса, като директно продават имотите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко туш!
5
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е те свикнали каквото изкарат веднага да го изядат или да си купят най- новия мерцедес,нито един лев за черни дни....затова в черните дни фалит, нормално е!
4
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ми това вече е свръхнахалство. Наемодателите да били влезли в положението на бизнеса??? Ко ко? И да се откажат от наемите? Държавата е виновника за това и тя трябва да поеме загубите, защото ги е причинила самата тя, а не е по пазарен принцип.Наглост
3
3
 
36
 
! Отговори
az преди 3 години
Ако имаха малко акъл тия с кръчмите щяха да настояват за поне още три месеца карантина. За това време плявата ще изпофалира и ще останат на половина. И пак ще са пълни догоре. Ако сега ги отворят ще висят на по 30 процента капацитет още години.
2
0
 
57
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Варна ... морето ... сините вълни,брокери играят дяволски игри !Лъжи, измами всякак до откат,нека да си свърши работата НАП.
1
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е чудното тук.Естествен подбор в света на бизнеса