Разчистват плаващото сметище край Своге, ще отнеме дни

С два камиона се правят множество курсове, вдигат бутилки и дивани
Обновена: 16 яну 2021 15:41 | 16 яну 2021 15:33, Валерия Белчевска
45

Започна разчистването на плаващото сметище в река Искър край Своге, след като бяха отпуснати необходимите средства за това. 

 "Комисията все още не се е състояла, но като представител на ВЕЦ, аз съм тук да осигуря достъп на техниката и да не се стигне до допълнителни повреди. Този боклук си е в реката. Това, че идва тук е предимство, защото, ако го нямаше ВЕЦ-a, щеше отдавна да е в Черно море", каза пред BulgariaONAIR Васил Шуманов от ВЕЦ-Своге. 
Още по темата
 
Разчистването ще отнеме няколко дни. С два камиона се извършват множество курсове за извозване на отпадъците - от пластмасови опаковки до дивани.
 
Комисия от експерти реши как да се ползват отпуснатите от правителството 220 хил. лева.
 
"От ранните часове на деня започна разчистването на сметището. Тази картина, ако не се предприемат по-сериозни действия, може да се повтори при следващи порои. Вероятно е нужно да се подходи превантивно и да се поставят улавящи съоръжения. Не би могло да има грешка от страна на общината, сметището е от София", посочи зам.-кметът на Своге Илия Богданов.

45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко тъпо ми се струва в държава с най-голямото неравенство в ЕС, да се разчита на морала на гражданите и, да си хвърлят отпадъците на точно определените места. Имам познат, който снима един как хвърля гуми в реката, и на въпросния престъпник, нищо не му направиха, така че това е.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управляващите са виновни, че не упражняват контрол, и не само че не го правят, с тяхно съгласие се гори италански ***. На тях въобще не им пука за вас, освен малко преди избори.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пластмасата е неразлагема и токсична,ВРЕДНА. Въведете автомати за изкупуване на пластмаса и така няма да има толкова отпадъци,такива машини има във всеки супермаркет в Германия,а пластмасата я преработвайте на столове,маси,кофи,легени,найлони и т.н.
31
1
 
4
 
! Отговори
bb преди 1 месец
Oтново пожарникарски поход. Мръсно е=щ„е чистим като прехвърляме *** на друго място„ Да се чува нещо за превенция„ няма такава мисъл„ и така до края на света на бойко б„
30
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
220 000 за един багер два камиона и 2 дни разчистване????
тези хептен го удариха през просото
29
0
 
2
 
! Отговори
Хей преди 1 месец
Диванът е мой !
28
4
 
1
 
! Отговори
Бивол преди 1 месец
Бойко отпусна още средства за разчистване на червените *** на 04.04.2021 г.
27
3
 
6
 
! Отговори
Да закарат боклука преди 1 месец
В Банкя при баш баканът. Да види какво надробил.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой тарикат гушна 200К ей така ! Сега е намерил братчеди да ринат *** . Накрая ще им плати някакви жълти стотинки и това е .... демокрация
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първото плаващо сметище в Европа! Отгоре боклуците, отдолу пасажи с риба. Какви иновации, какво чудо. По пореден показател сме за пореден път първи. Каквото обещаят, правят го
24
5
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
Абе какво го интересува Тулупа вашите реки...той знае че сте прости и си хвърляте *** където Ви падне затова се разбира много добре с Вас...а *** не ги закача щом са му електорат...а и те са умни колкото Тулупа и се разбират
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разчистване по ганьовски. Тия пластмаси трябва да се съберат отделно и да се закарат за преработка. Така , като ги наринат и ги закарат на сметището всичката пластмаса остава да трови земята за векове.
22
2
 
6
 
! Отговори
Miaou преди 1 месец
хората ос раха планетата вие сте се хванали със софия. ноо *** и планетата не може вече да търпи и затова земетръси , вулкани, наводнения, свлачища , пожари ще чистят планетата от ***. след като хората не се сещат сами.
21
3
 
7
 
! Отговори
от малък град преди 1 месец
Преди повече от 30 години във всеки квартал имаше периодично каросерия от самосвал за големите ***, който редовно се извозваше като се напълни, сега ако искаш да изхвърлиш отпадази на сметището трябва да наемеш превоз, като стигнеш до сметището го разтоварваш да премеят колата, след което пак го натоварваш отново да мерят и плащаш на килограм плюс данъците за смет които плащаме .
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все ми се иска да чуя от премиера или от други управляващи, че са отпуснали 220 000 лева за детска площадка, за лечението на деца, за тротоари, за озеленяване, нещо иновативно... Вместо това се дават да се почисти нещо, което трябва да си е чисто ако всички хора пазят.... Да ама не сега от държавният бюджет се отпускат едни пари за да се почисти на едно място (не, че е лошо да се чисти) ама е по-добре да се пази чисто вместо после да чистиш.
19
1
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
Нема 5-пари , гащи да си купи ...ама търчи да прави сметка , на парите на другите...!

ЯСНО ЛИ ВИ Е СЕГА, ЗАЩО СУЛТАНА ВИ Е УПРАВЛЯВАЛ 500-ГОДИНИ??!!!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Рара: що не идеш да посметаш на място? Ако е много дай сметките да ги прегледаме и ще решим какво да правим. Аман от критикари.
17
6
 
5
 
! Отговори
Рара преди 1 месец
Абе 220 000 лева не са ли много.Поне според това което показват по TV.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като става хака всяка година айде на входа на всяко населено място да се направи по един уловител с бент така, че като се натрупа *** да спре оттока нататък и да залее предното населено место, което, логично, е генерирало замърсяването.
15
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Всяка година става така. Дори в Гугъл мапс снимката е от юли 2018 и пак има ***, макар да няма снеготопене и дъждове.