Разчистват плаващото сметище край Своге, ще отнеме дни

С два камиона се правят множество курсове, вдигат бутилки и дивани
Обновена: 16 яну 2021 15:41 | 16 яну 2021 15:33,
45

Започна разчистването на плаващото сметище в река Искър край Своге, след като бяха отпуснати необходимите средства за това. 

 "Комисията все още не се е състояла, но като представител на ВЕЦ, аз съм тук да осигуря достъп на техниката и да не се стигне до допълнителни повреди. Този боклук си е в реката. Това, че идва тук е предимство, защото, ако го нямаше ВЕЦ-a, щеше отдавна да е в Черно море", каза пред BulgariaONAIR Васил Шуманов от ВЕЦ-Своге. 
Още по темата
 
Разчистването ще отнеме няколко дни. С два камиона се извършват множество курсове за извозване на отпадъците - от пластмасови опаковки до дивани.
 
Комисия от експерти реши как да се ползват отпуснатите от правителството 220 хил. лева.
 
"От ранните часове на деня започна разчистването на сметището. Тази картина, ако не се предприемат по-сериозни действия, може да се повтори при следващи порои. Вероятно е нужно да се подходи превантивно и да се поставят улавящи съоръжения. Не би могло да има грешка от страна на общината, сметището е от София", посочи зам.-кметът на Своге Илия Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко тъпо ми се струва в държава с най-голямото неравенство в ЕС, да се разчита на морала на гражданите и, да си хвърлят отпадъците на точно определените места. Имам познат, който снима един как хвърля гуми в реката, и на въпросния престъпник, нищо не му направиха, така че това е.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите са виновни, че не упражняват контрол, и не само че не го правят, с тяхно съгласие се гори италански ***. На тях въобще не им пука за вас, освен малко преди избори.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пластмасата е неразлагема и токсична,ВРЕДНА. Въведете автомати за изкупуване на пластмаса и така няма да има толкова отпадъци,такива машини има във всеки супермаркет в Германия,а пластмасата я преработвайте на столове,маси,кофи,легени,найлони и т.н.
28
1
 
4
 
! Отговори
bb преди 3 години
Oтново пожарникарски поход. Мръсно е=ще чистим като прехвърляме *** на друго място Да се чува нещо за превенция няма такава мисъл и така до края на света на бойко б
27
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
220 000 за един багер два камиона и 2 дни разчистване????тези хептен го удариха през просото
26
0
 
2
 
! Отговори
Хей преди 3 години
Диванът е мой !
25
4
 
1
 
! Отговори
Бивол преди 3 години
Бойко отпусна още средства за разчистване на червените *** на 04.04.2021 г.
24
3
 
6
 
! Отговори
Да закарат боклука преди 3 години
В Банкя при баш баканът. Да види какво надробил.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото плаващо сметище в Европа! Отгоре ***, отдолу пасажи с риба. Какви иновации, какво чудо. По пореден показател сме за пореден път първи. Каквото обещаят, правят го
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разчистване по ганьовски. Тия пластмаси трябва да се съберат отделно и да се закарат за преработка. Така , като ги наринат и ги закарат на сметището всичката пластмаса остава да трови земята за векове.
21
2
 
6
 
! Отговори
Miaou преди 3 години
хората ос раха планетата вие сте се хванали със софия. ноо *** и планетата не може вече да търпи и затова земетръси , вулкани, наводнения, свлачища , пожари ще чистят планетата от ***. след като хората не се сещат сами.
20
3
 
7
 
! Отговори
от малък град преди 3 години
Преди повече от 30 години във всеки квартал имаше периодично каросерия от самосвал за големите ***, който редовно се извозваше като се напълни, сега ако искаш да изхвърлиш отпадази на сметището трябва да наемеш превоз, като стигнеш до сметището го разтоварваш да премеят колата, след което пак го натоварваш отново да мерят и плащаш на килограм плюс данъците за смет които плащаме .
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми се иска да чуя от премиера или от други управляващи, че са отпуснали 220 000 лева за детска площадка, за лечението на деца, за тротоари, за озеленяване, нещо иновативно... Вместо това се дават да се почисти нещо, което трябва да си е чисто ако всички хора пазят.... Да ама не сега от държавният бюджет се отпускат едни пари за да се почисти на едно място (не, че е лошо да се чисти) ама е по-добре да се пази чисто вместо после да чистиш.
18
1
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Нема 5-пари , *** да си купи ...ама търчи да прави сметка , на парите на другите...!ЯСНО ЛИ ВИ Е СЕГА, ЗАЩО СУЛТАНА ВИ Е УПРАВЛЯВАЛ 500-ГОДИНИ??!!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рара: що не идеш да посметаш на място? Ако е много дай сметките да ги прегледаме и ще решим какво да правим. Аман от критикари.
16
6
 
5
 
! Отговори
Рара преди 3 години
Абе 220 000 лева не са ли много.Поне според това което показват по TV.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като става хака всяка година айде на входа на всяко населено място да се направи по един уловител с бент така, че като се натрупа *** да спре оттока нататък и да залее предното населено место, което, логично, е генерирало замърсяването.
14
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Всяка година става така. Дори в Гугъл мапс снимката е от юли 2018 и пак има ***, макар да няма снеготопене и дъждове.
13
11
 
13
 
! Отговори
До stiling преди 3 години
Ами като си толкова *** та не проумяваш, че точно ГЕРБ са виновни, че са го допуснали това да стане. Държавата има механизми да наказва, ама не го прави за да може да се краде. Държавата може да организира разделно събиране, системи за изкупуване на пластмаси и какво ли не, но не го прави, така че точно Бойко Борисов е виновен.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До в центъра на софия: вие тръби, винкели, бухалки, газови пистолети и туба-две бензин под ръка нямате ли? Или чакате на държавата да ви оправи? Бабите и дедовците ви не са чакали, а държавата ги е гонила да им помогне. Няма какво да чакате и да мрънкате. Действайте. Проблема е ваш, не на държавата. Викнете неволята и действайте смело.