Премахват тревата от плажа край летните сараи на Доган

Активисти са осигурили мотики, гребла, лопати
82
Премахват тревата от плажа край летните сараи на Доган
Снимка: БГНЕС

Акция по премахване на тревата от плажната ивица до лятното имение свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк “Росенец“ ще се проведе днес по инициатива на Организацията за закрила на българските граждани, съобщи БНР.

Още по темата

Участниците ще  премахват тревата от плажната ивица. Активисти сигнализираха преди дни, че плажът е замаскиран като тревна площ и че е внесена жалба  в Административния съд  срещу решението на Службата по геодезия в Бургас да впише ивицата като плаж.

В жалбата до съда проектантът на т.нар. "Догансарай" арх. Калин Тихолов оспорва решението за вписване в кадастъра на ивицата до имота като плаж. Според Организацията за закрила на българските граждани обаче райграсът на ивицата е изкуствено засаден, за да покаже, че основата на терена не е пясък, а почва. Днес тревата от ивицата ще бъде почистена, каза Бисер Русимов от организацията.

"Очакваме между 20 и 30 човека да се съберем. Целта на мероприятието е да изкореним и изчистим тази тревата, израснала в пясъка, тъй като според мнението на експерт, тази трева е изкуствено засадена там във връзка с това, че в момента се водят дела тази плажна ивица да бъде въведена в специализираните карти като такава, защото тя все още съществува като земеделска земя", каза той.  

За акцията ще бъдат осигурени мотики, гребла, лопати и предпазни ръкавици, а отпадъците ще бъдат събрани в чували и изхвърлени от организаторите.

Плажните ивици в страната са изключителна държавна собственост.  Доскоро в кадастъра територията беше определяна като земеделска земя. Миналото лято от Министерството на туризма задействаха процедура по изменение на статута, за да може да се издаде акт за държавна собственост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: плажтреваДоганРосенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ами те, патриотите ни не спяха като се наливаше бетона, те бяха заети с кражби на нас българите, че нямаха време да си отворят устата в парламента.
56
1
 
10
 
! Отговори
Крали Марко преди 3 години
Иска се една система за залпов огън и всичко ще е наред!!!
55
1
 
12
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Направо си е ромска къща! То бива да нямаш вкус, ама чак толкова...
54
3
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Еее, тези се подиграват с нас!
53
1
 
24
 
! Отговори
Линков преди 3 години
За каква трева говорите,трябва да се премахне всичко.Трбва да се разбере кой и как ние разрешил да се строи.Всички подписали разрешението да бъдат подведени под отговорност.Да бъдат наказвани .
52
3
 
25
 
! Отговори
ТО и преди 3 години
водната площ на залива е земеделска земя. Напролет ще я засеят с царевица и слънчоглед.
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам.....егати безвкусицата е тоя сарай.Кич на квадратчета
50
1
 
23
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
МАХАТ ТРЕВАТА И ОТДОЛУ ЩЕ ЛЪСНЕ БЕТОНА-БАГЕРИТЕЕЕЕЕ.-А ТИЕ НА СЪД.-ДОКАЖЕТЕ ЧЕ СМЕ ДЪРЖАВА БЕ-СПАХА ЛИ КАТО СЕ НАЛИВА БЕТОНА?-ИМА МНОГО ХОРА ЗА ЗАТВОРА.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТИШЛИ ДА МУ СКУБЯТ ТРЕВАТА- ТИ ДА ВИДИШ, А КО НАПРАВИХА ГА ГОВОРИ ЗА ОНИЯ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ, КОИТО ВЛАДЕЕ И ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НЕГО- СКУБЕТЕ МУ ТРЕВАТА, СКОРО ЩЕ МУ ДРАПАТЕ И НЕЩО ДРУГО, НАЛИ ИДВАТ ИЗБОРИ.
48
2
 
35
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Доган иска да е сам там, не търпи други. Дано се отървем от всички тия с тоя гнусен манталитет дрто държавата все едно е тяхна. ББ и той така действа, раздава, нарежда и тн. - все едно си е негово
47
1
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Ром и ДжериСкачал не скачал,червен или син-все тая.Ура другари!
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като гледам снимката, отпред тази градина или кей, трябва да бъде разрушена защото е изградена върху пясъчната ивица.
45
7
 
4
 
! Отговори
Тимандър Птолемеос преди 3 години
Билгария има само 354 км ивица морска..(По някой данни - 378 км...Има разминаане от 24 километра !!)..КАК ТАКА НЯКОИ СТРОЙ БЕТОН И АРМАТУРА НА СУПЕР МАЛКА И ДЕФИЦИТНА ЗЕМЯ !!А КОИ БАЙ ГАНОВЦИ РАЗРУШИХА ХАБИТАТА НА КОСТЕНУРКИТЕ ПО ДРЕВНАТА ГРЪЦКА РЕКА РОПОТАМОС ?...А КОЙ ОПОСКА ДРЕВНАТА РЕКА НА МИЗО-ЕЛЛИНИТЕ = СПЕРХЕОС = днес кръстена по ТУРСКИ : КАМЧИЯ ??ЗАЩО ТАЗИ МОРСКА ИВИЦА И ЗЕМЯТА КЪМ НЕЯ В ДИАМЕТРОС 30 КИЛОМЕТРА == НЕ Е ЧАСТ ОТ ГЪРЦИЯ , СЛЕД КАТО на МОРЕТО ВИ == ВСИЧКО Е ГРЪЦКО !
44
3
 
13
 
! Отговори
Жалка работа преди 3 години
Все едно нищо не правят.Така нищо не ще се реши..как не го разбрахте не зная..ще седи оня,и ще им са хили,също като другия ..Тук е нужно ДРУГОТО!!!До 9 коляно.Виа Апиа от Сф до Врн,по дърветата,с главите надолу...е тогава всичко ще се промени.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достатъчно е някой редовно да ги пре.пикава докато животни започнат и те и тя сама ще си изсъхне, или поне миризмата ще е подобаваща.
42
3
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОЛКО ДОЛНО И ПОДЛО - РАША РАБОТИ С ДОГАН И ЗАД НЕГО, НО ВСИЧКО ПРИПИСВА НА ТУРЦИТЕ!!!!С ЕДИН УДАР - ДВА, ЧЕ И ТРИ ЗАЕКА.
41
8
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
И КОЛКО ОТ ТЕЗИ БОГАТИ СА ОТ ГЕРБ??? ПОЧТИ В.С.И.Ч.К.И.
40
4
 
17
 
! Отговори
О ха преди 3 години
И КОЛКО ОТ ТЕЗИ БОГАТИ СА ЧЕРВЕНИ???? ПОЧТИ В.С.И.Ч.К.И.
39
4
 
27
 
! Отговори
Ром и Джери преди 3 години
Така е при капитализма - богатите ако искат и морето на мармалад ще обърнат, за да си го присвоят, а бедните не могат да им кажат нищо. Повтаряйте след мен: Кой не скача е червен, кой не скача е червен
38
9
 
12
 
! Отговори
Алоуу преди 3 години
Да не мислиш, че не е очвАдно , колко руска е копейкиновата партия!!! Толкова ли си п.латен???