Баща отглежда сам 2 деца, но може да остане без дом

Тримата живеят в малка къща в старата част на Велико Търново
18 яну 2021 17:45, Анисия Иванова
48

Живеещ под наем в малка къща във Велико Търново мъж отглежда дъщеря си и племенника си, който е останал сирак. Страхува се, че скоро могат да останат без дом.

49-годишният Раиф Ахмед от години отглежда сам дъщеря си, тъй като жена му ги изоставила и заминала в чужбина. Наскоро брат му починал и оставил сирак 12-годишния му племенник Сабри.

Тримата живеят в малка къща в старата част на Велико Търново, за която плащат символичен наем. Тя е собственост на възрастен човек, който е в старчески дом, но наскоро била преписана на роднини и Раиф се страхува, че може да остане на улицата.

"Тази къща е приписана на други хора и аз искам в такъв момент да имам общинско жилище", споделя Раиф.

"Ако старецът почине ще сме на пътя. Затова искаме общинско жилище", казва племенникът му Сабри Събев.

Раиф Ахмед работи всеки ден по строителни обекти и осигурява прехраната на децата. Нуждае се само от дърва за огрев, тъй като наличните няма да стигнат. "В момента се нуждая от твърдо гориво, понеже паля две печки. Всичко имам - пералня, хладилник... Не се спирам да работя и продължавам да се грижа за децата", откровен е мъжът.

И двете деца на Раиф са ученолюбиви. Сабри учи дистанционно и помага вкъщи всеки ден. А самотният баща мечтае да получи общинско жилище, където да може спокойно да отглежда и възпитава семейството си. В момента подготвя и документите си, за да кандидатства.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Защо Доган не го вземе в сараите. Все пак му е сънародник. Да се смили над него
34
0
 
0
 
! Отговори
оцеляваща преди 3 години
Пак тендециозна публикация!?Трудно е,наистина ,сам човек да отглежда две деца,но много ЖЕНИ го правят ,и никой не ги съжалява.Освен това,жена му(сигурно няма брак,за да ползва много помощи) не ги е изоставила,като заминала да РАБОТИ в чужбина.Сигурно им праща пари,така че какво сте го оревали?Всеки има право да подаде документи и да кандидатства за общинско жилище.Само,че такива искат да ползват всичко,но друг да плаща.Вземете се ограмотете,за да пишете наистина за многото сериозни
33
1
 
8
 
! Отговори
Борис преди 3 години
Този човек работи и се грижи за две деца. Обществото трябва да помага с предимство на такива хора, не на пияници и търтеи.
32
5
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Да му се осигури общинско жилище !!!
31
3
 
27
 
! Отговори
Хора... преди 3 години
...защо е тази злоба към един обикновен, работлив, но несполучил в живота си сънародник? Вместо да помагаме на страдащия, опитваме се да го доубием с коментарите си? Човекът сам гледа две деца, що за *** трябва да сме, за да не му помогнем, та дори само с една добра дума!Да е жив и здрав Раиф и ако общинските власти не му помогнат - мисля, че ще се намерят достатъчно сънародници, които да го защитят!
30
4
 
8
 
! Отговори
Шок и ужас преди 3 години
Сълзи ми потекоха... Каква трогателна история!
29
23
 
1
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Като няма образование-да си мечтае, хората с добра квалификация и компетенции успяват в живота, а не такива с мечти и без образование. И аз искам общинско жилище-ама НЯМА!
28
4
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Спред Закона за Социално Подпомагане - Раиф Мехмед получава над 1000 лева месечно .ТОЧКА
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът сигурно е работлив и съвестен, но за какво точно е репортажа? Мечтаел за общинско жилище, но още не си е подал документите. Ами да ги подаде, какво очаква, от общината да го издирят и да му предложат. Все пак трябва да се размърда.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УМЕНИ аз
25
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми за Раиф и Сабри. Да се обърнат към местното джамийско настоятелство.
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган да го настани в някой от сараите си.
23
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отива в Турция.Там ще му дадат обинско жилище.
22
18
 
9
 
! Отговори
saki преди 3 години
Сам мъж , неграмотен и първичен. Въпрос на време е ,когато дъщеря му поотрасне ,да реши да я поиска. Службите ,за защита на детето ,трябва да са нащрек. Имаше такъв полски филм наверемето "Якоб стъкларя", където се случи подобна история на този човек.
21
8
 
8
 
! Отговори
Антонио преди 3 години
Почти никой няма собствено жилище. За какво ни занимавате с глупости.
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двуличните Турчила почнаха с рекламите.
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата болен,жината и той..дай пари батей...
18
13
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Не бойте се деца,за утрешния ден,гoлтaци на Европа,за нас е отредено.Не бойте се деца,за утрешния ден,във цартсво мафиотско,Тиква ви е цар.Не бойте се деца,не бойте се деца,доброто време мина,и няма път назад.
17
29
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Никога не бих повярвал на същество с такова име!!!
16
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А знаете ли колко българи са в това положение и колко измряха в крайна бедност... казвам българи а не като тези дето дори български не могат да говорят!