IT фирми се местят в хоум офис на Боровец

Пренареждат мебели по фън шуй по искане на туристи
18 яну 2021 11:36, Ния Христова
23
IT фирми се местят в хоум офис на Боровец
Снимка: БГНЕС
Хотелите в Боровец предлагат пакетни предложения за офис в планината на компютърни специалисти. Компании се местят в курортите заради по-ниските разходи и като бонус за служители си, пише в. "Монитор".
 
Офертите включват престой от 5 до 14 дни. А колкото по-дълъг е той, толкова по-евтино излиза.
 
Двуседмичният пакет излиза по 78 лв. на човек дневно, или под 1100 лв., разказва членът на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Маргарит Цонев. 
 
Освен нощувка работещите в планината получават още закуска и вечеря. В случай че сме решили да останем за повече от две седмици, нощувката и изхранването ще ни струват по 39 лв. на ден. Офертата за минимум пет дни "снежен офис" е на цена от 92 лв. дневно. За да направят престоя на гостите си възможно най-приятен и ползотворен, хотелиери дори пренареждат хотелските стаи по фън шуй. Един взискателен писател, гост на хотел в Боровец, който работи върху последната си книга, е поискал именно това.
 
Курортът се радва на засилен интерес от страна на българските туристи през уикендите. Капацитетът на местата за настаняване се запълва на 80%. През седмицата обаче пада наполовина. С цел привличане на повече туристи много от собствениците на хотели в курорта са свалили цените с 50 на сто спрямо миналогодишните.
 
Цветомир Таслаков от ски центъра "Беклемето" обясни, че две от трите писти в планинския курорт вече са заснежени, обработени и готови да посрещнат туристи.
 
Всички противоепидемични мерки в ски гардероба се спазват стриктно - допускат се максимум по шест души, които задължително носят маски, шалове или шлемове.
 
"Дори сезонът да е по-дълъг, загубите едва ли ще се компенсират", смята Таслаков.
 
За разлика от зимните курорти в страната СПА дестинациите без проблем успяват да компенсират затварянето си благодарение на българските туристи, напълнили местата за настаняване в тях. 
 
"Туристите са само българи", заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. През уикенда хотелите са препълнени, а през работната седмица капацитетът им се понижава до 40 - 60 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
12
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
Шсе грабна с цялата техника и кабелажи, ще си зарежа домашните удобства, за да се навра във *** хотелска стаичка, да ме хранят и поят с ***, да зъзна и мръзна... !!! Защо подяволите, трябва да си го причинявам???
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това някаква подигравка ли е?Да плащам по 78 лева на ден, че да "бачкам" от български хотел?Нашите "хотелиери" май не са наясно на кой свят се намират.
19
4
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ПРЕДЛАГАМ СМЯНА НА МАСЛА-ФИЛТРИ-ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДВИГАТЕЛИ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ.-ХОУМ ОФИС!-Я КАЖЕТЕ КОЛКО ПРОЦЕНТА МОГАТ ДА ГО ПРАВЯТ?
18
2
 
8
 
! Отговори
Чукча писатель преди 3 години
Фън шуй - за фънове с малък шуй!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 10тина години бях вв Флорида, през слабия сезон имаха промоция за възрастни хора, 1 месец престой в хилтън за двойка пенсионери беше 1000 $ с включена закуска... Боровец по-скъпо когато е на промоция...Пак некой друг ще им е виновен на хотелиерите и пак ние гражданите ще им плащаме масрафа...Държат се с теб като ***, скубат те като кокошка, накрая друг им виновен, а народа плаща ли плаща...
16
9
 
4
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Мрън,мрън,мрън!!Мрънкайте червени тролчета,мрънкайте ама и по малко ръмжете,че мутрата както я е подкарал пак ша ни удари на 4ти като св ин ски шк ем бе та у дувар!!Уж сми многу бедни,уж няма работъ,а пък то виж чи некои работници си бият пръта да си бачкат на Боровец,а що не и на Пампорово?!*** то туй *** нема и в САЩ.дету уж са бугати?!Аз от една странъ напиням да го рутя тоз банкянски пергишин,ама ми свърши плюнката!Хеле кат отворят Промахон и ката петък се юрнат 200 000 бедни към Гръчко?
15
2
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Дороти, ти на ски ли си била или на кръчма ? В Алпите ще ти излезе по скъпо определено. Виж ако отидеш на ски в Алпите, примерно в Долините при 600км писти, при покупка на пакет, спорта ще ти излезе по евтин.
14
1
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Нямам и не ме интересува. Относно компютърната ми грамотност ползвам бази данни и съответните тулове и мога да работя на МатЛаб. Напълно достатъчно. Ако ми е нужно повече, се обръщам към специалисти. Не съм пенкилер.
13
3
 
6
 
! Отговори
Дороти преди 3 години
Вчера бях на ски.2 лева тоалетна, на Cacao Beach е левче.......5 лева кебапче20 лева пица 20см5 лева 100мл греяна вино с парче ябълка40 лева половин карта за възрастенУСПЕХ в Алпите
12
1
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Самият ти изказ показва, че нямаш никаква идея какво се случва в ИТ сектора и кой какво прави там. Само да вметнем, че програмисти там са има няма 5%. Не знам защо, като чуете ИТ, и си мислите, че това са хора, пишещи код. Еми не са. Да, и аз пиша хиляди редове код, ама това не ме прави програмист, а ръководител на екип и на проекти, който работи с какви ли не технологии, част от които изискват да се интегрира някакво парченце ръчно написан код. ИТ не значи програмист.
11
4
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
#7 рационално разсъждаваш, но идеята е друга - първо вкъщи и после на улицата. Това за несъществените мениджъри, секретарки и "програмисти" , защото съществените програмисти не са толкова, колкото се изкарвате. Имам предвид, на улицата у демокрацията. Комунизма ще помисли и за простолюдието.
10
3
 
4
 
! Отговори
Не Ви Вервам преди 3 години
да бягаш от Китайска Чума от Ухан, но да искам "фън шуй" - това е меко казано нелепо!!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7ХахахаСега къде си?
8
2
 
15
 
! Отговори
Работя преди 3 години
хоум вече 8 месеца и от нас да платя да отида на Поровец??? Ква е тази статия бре misirki??. Поредната манипулативна статия пт този уж новинарски клакьорски сайт
7
4
 
20
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Чакайте малко, нали идеята на Home Office е да се работи от вкъщи за да не се разнася заразата? Тогава защо се позволява да се работи от хотел, т.е. да не си вкъщи? Каква е разликата ако си в хотел или си в офиса? Никаква. Това с работа от хотел е напълно безсмислено и не пази от зараза, дори напротив, пшо-добре е да се разоти в офиса.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не сме ние със заплатите в пъти над прага, генериращи приходи от десетки милиарди, да издържаме държавата, няма кой... Отдавна върнахме 70% от офиса на landlord-а и си работим от планината, от вкъщи, от морето- кой както му е кеф. За какво да плащаме огромни наеми, като парите могат да отиват за служителите и така и става.
5
1
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"За да направят престоя на гостите си възможно най-приятен и ползотворен, хотелиери дори пренареждат хотелските стаи по фън шуй. Един взискателен писател, гост на хотел в Боровец, който работи върху последната си книга, е поискал именно това." Хахахахаха Простолюдието си мисли, че ще поумнее от фъншуя.
4
1
 
28
 
! Отговори
Лисана преди 3 години
Да се лиша от удобствата у нас за да ида на хотел...не, мерси.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
глупости, ще Ви се ама не сте познали
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хоум офис..! ? ! ?Официалният език в повечето фирми с Home office е английски :)