IT фирми се местят в хоум офис на Боровец

Пренареждат мебели по фън шуй по искане на туристи
18 яну 2021 11:36, Ния Христова
23
IT фирми се местят в хоум офис на Боровец
Снимка: БГНЕС
Хотелите в Боровец предлагат пакетни предложения за офис в планината на компютърни специалисти. Компании се местят в курортите заради по-ниските разходи и като бонус за служители си, пише в. "Монитор".
 
Офертите включват престой от 5 до 14 дни. А колкото по-дълъг е той, толкова по-евтино излиза.
 
Двуседмичният пакет излиза по 78 лв. на човек дневно, или под 1100 лв., разказва членът на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Маргарит Цонев. 
 
Освен нощувка работещите в планината получават още закуска и вечеря. В случай че сме решили да останем за повече от две седмици, нощувката и изхранването ще ни струват по 39 лв. на ден. Офертата за минимум пет дни "снежен офис" е на цена от 92 лв. дневно. За да направят престоя на гостите си възможно най-приятен и ползотворен, хотелиери дори пренареждат хотелските стаи по фън шуй. Един взискателен писател, гост на хотел в Боровец, който работи върху последната си книга, е поискал именно това.
 
Курортът се радва на засилен интерес от страна на българските туристи през уикендите. Капацитетът на местата за настаняване се запълва на 80%. През седмицата обаче пада наполовина. С цел привличане на повече туристи много от собствениците на хотели в курорта са свалили цените с 50 на сто спрямо миналогодишните.
 
Цветомир Таслаков от ски центъра "Беклемето" обясни, че две от трите писти в планинския курорт вече са заснежени, обработени и готови да посрещнат туристи.
 
Всички противоепидемични мерки в ски гардероба се спазват стриктно - допускат се максимум по шест души, които задължително носят маски, шалове или шлемове.
 
"Дори сезонът да е по-дълъг, загубите едва ли ще се компенсират", смята Таслаков.
 
За разлика от зимните курорти в страната СПА дестинациите без проблем успяват да компенсират затварянето си благодарение на българските туристи, напълнили местата за настаняване в тях. 
 
"Туристите са само българи", заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. През уикенда хотелите са препълнени, а през работната седмица капацитетът им се понижава до 40 - 60 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
26
 
! Отговори
Хоум офис..! ? ! ? преди 3 години
Идете някъде да се шибате !На български език се казва работа в къщи !