Младежи събраха възрастен мъж със семейството му

Все още е загадка как 83-годишният Григор е пропътувал близо 90 км
Обновена: 18 яну 2021 15:46 | 18 яну 2021 15:46, Ния Христова
8
Младежи събраха възрастен мъж със семейството му
Снимка: Pixabay
Една история за доброто - да се изгубиш и непознати да те намерят на повече от 80 километра от дома. 
 
Георги Раденков в 4 часа сутринта вижда човек, паднал в снега край пътя в Берковица. Спътничката му Кристина спира автомобиласи без да се замисли. "Човешко е да помогнеш в такъв момент", каза тя пред bTV. 
 
Преди седмица 83-годишният Григор Миронов излиза от дома си, без ключ и телефон и без да каже на никого. Близките му го търсели навсякъде, но така и не го открили. 
 
Възрастният мъж страда от деменция, но досега не е изчезвал. Близките му подават сигнал в полицията. "Истината е, че се молихме за най-доброто...и то ни се случи", споделя дъщерята на Григор - Диана. 
 
Григор е намерен и върнат в дома му от непознатите Виктория, Кристина, Георги и Благовест. "Видяхме, че е безпомощен. Той беше на земята, лежеше и като го вдигнахме, якето му беше толкова студено", разказва Георги. 
 
Младежите незабавно отиват в полицията с пострадалия дядо. Така и разбират, че мъжът е обявен за издирване. Става ясно, че Григор не е от Берковица, а чак от София. 
 
Все още е загадка как дядо Григор е успял да пропътува 87 км. С метрото е успял да стигне до гарата, но там следите му се губят. 
 
Семейството на Григор благодари на младите хора, че са помогнали на човек в беда. "Това беше най-добрият подарък - да събереш отново едно семейство. Много съм щастлива", каза Кристина. 
 
А съпругата на Григор - Недка, казва, че вярата й в доброто се е върнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА ФОНА НА ЛЕТНИТЕ СТРЕЛБИ С ЯЙЦА, РАЗМЪКВАНЕ НА БЕСИЛКИ И КОВЧЕЗИ, НА ЦЯЛАТА ОМРАЗА, КОЯТО СЕ ПРОСЪСКВА ОТ УСТАТА НА ПРОВАЛЕНИ ПОЛИТИЦИ ИМАХ НУЖДА ДА ПРОЧЕТА НЕЩО ПОДОБНО И ДА МИ СТОПЛИ ДУШАТА. НИЕ СМЕ ДОБРИ, НИЕ ЩЕ СИ ПОМАГАМЕ ЗАЕДНО, САМО ТАКА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАЦИЯ- БРАВО ДОБРИ ХОРА, ПОКЛОН!
5
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
браво ХОРА ЧОВЕЦИ
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видях само думата "младежи" в заглавието и снимката на статията, автоматично реших, че е поредният пребит и ограбен пенсионер.Но явно, че има и добри хора. Браво!
3
0
 
29
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Добрата новина е като бяла лястовица-идва , почуруликва и песента и стопля човешките души....Дай, Боже,да чуваме и четем повече такива новини,за да не губим вярата си в доброто!
2
0
 
43
 
! Отговори
Браво, браво... преди 3 години
.. и пак браво на тези добри хора! Да са живи и здрави!
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора с големи сърца!