Проходът "Петрохан" остава затворен, още го чистят

Пътят е блокиран от паднали и пречупени дървета
18 яну 2021 13:05, Красимир Ангелов
18

Снимка: АПИ

Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода "Петрохан", съобщава от Агенция "Пътна инфраструктура".

Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на „Пътна полиция“, Областно пътно управление - Монтана и пътноподдържащата фирма е, че все още съществува опасност от падане на дървета.

Въпреки че по трасето не се пътува, настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно. Сутринта температурата в района е била минус 15 градуса.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по магистрала "Хемус" до София и обратно.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
той преди 3 години
Напролет ще го пуснат , с пускането на камионите. Тъкмо да не отвикваме от екстрите при наличие на тирове през прохода . ***
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От онзи ден е проходим. Само че полицията пази и връща колите под предлог, че чакали премиера за откриване. Не разбрах какво точно ще открива! Версиите на местните хора са, че се прикриват следи от незаконна сеч и се извозват дървата.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До werЧиче, пиии си гинкобилобата. Ама редовно! Така хубаво чистеха, че с УАЗ-ката 4Х4 се носехме странично. Чета Иван Двидков, "Дневник 1980г.". 4-ти ноември 1980г.. Пътува 16часа за да се прибере от Берковица в София. Обявили са по радиото, че всички пътища са разчистрени и опесачени. Задръстването към Петрохан започвало от Бързия и човека се върнал за да мине през Искърското дефиле. 16часа Берковица-София!!!! От преди Враца поледица. Москвичи по дървета. Ех, колко готино бе при соца!
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, шакъни неземни! Имате ли идея за какво става въпрос? Леден дъжд и мокър сняг! Пътя минава през гората! Дървета са над пътя! Нали еколозите ще скочат, а и ще започне ерозия. Какво сечене! Колко километра са това? Виж те го на картата. От партията на президента "Мръм, мърн по навик". Не са минавали от там, ама експерти. Нищо, че ББ след толкова години и правителства го оправи, предпочитам Хемус, Ботевград, Мездра и т.н. Това си е високопланински ПРОХОД!!! Долу пролет, горе 1,5сняг!
14
3
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Добре, че така стана с тази снежна буря, та нашите фирми да си размърдат умове, ръце, крака, д.та, че да поработят малко. То и детет реве, реве дорде не го нахранят и сменят памперса. И природата тъй, иска внимание и грижа, то знаци не се виждат от храсти и дървета. Мантинелите от мръсотията, светлоотразителната маркировка не им се вижда. Работете, работете ама съвестно, не като лиса с опашката.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
егати това чистене ... вече месец го чистят, немците за това време щяха да го заобиколят с аутобан
12
2
 
4
 
! Отговори
уеи преди 3 години
Ами ела да пишеш софтуера, който правя, а аз вземам лопатата.
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вървете да помагате да се чисти по-бързо. То отстрани лесно.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е образцова гротеска на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.Една календарна седмица "развиващите се по европейски граждани" не могат да почистят основен републикански път. Онагледен пълен провал на цялото им управление до сега.
9
2
 
12
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
АПИ ! Агенция за Присвояване на Инвенстиции..... Там честен, нормален човек, професионалист няма как да бъде назначен, защото....? Да изброявам ли? ;))
8
1
 
7
 
! Отговори
Да преди 3 години
Аз сега как ще си ходя до Берковица?
7
2
 
13
 
! Отговори
wer преди 3 години
Навремето имаше Пътно управление. Ако 24ч Петрохан беше непочистен, щяха да хвърчат уволнения. Сега има много секретарки, коли, офиси, началници, пиари, наши хора и малкото сняг една седмица не могат да почистят, няма уволнени, няма и наказани, заплатите и бонусите си вървят. Като навсякъде в държавата.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьорите АПЕЛИРАТ шефа на АПИ да вземе тупана.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Петрохан" е огледало на държавата навсякъде едно също след дъжд качулка .
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ чакат изборите и друг да им чисти падналите дървета на Петрохан. После следващите след ГЕРБ ще обвинят за непочистеното.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То дърветета се подрязват или премахват през лятото, а не през зимата, когато паднат на пътя. Но мутрите освен да крадат, друго не огат и не знаят,.
2
2
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Една седмица не може да изчистите 30 дървета....Оле-оле.
1
2
 
18
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Дано успеят да го почистят, докато цъфнат минзухарите!