Радиаторите в Перник студени, жалват се на омбудсмана

Ковачева иска контрол на "Топлофикация Перник"
18 яну 2021 15:52, Анисия Иванова
14
Радиаторите в Перник студени, жалват се на омбудсмана
Снимка: БГНЕС

Само за два дни през миналата седмица - четвъртък и петък, в институцията на Омбудсмана са постъпили десетки жалби на перничани, които се оплакват от студено парно и липса на топла вода.

По този повод омбудсманът Диана Ковачева е изпратила втора препоръка в рамките на един месец до министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателя на КЕВР Иван Иванов, съобщиха пресцентърът на институцията.

Ковачева настоява да бъдат предприети своевременни действия за контрол по отношение на "Топлофикация Перник" АД с цел гарантиране сигурността на снабдяването с топлинна енергия на неговите битови клиенти и устойчиво изпълнение на показателите за качество на топлоснабдителните услуги.

"За втори път в продължение на по-малко от един месец граждани на Перник поставят искане за осигуряване на качествено топлоснабдяване. В същото време, по повод отправена през декември 2020 г. препоръка за привеждане възможно най-бързо в техническа изправност на топлопреносната мрежа, изпълнителният директор на "Топлофикация Перник" АД ме информира, че през същия месец дружеството е поддържало температурата на топлоносителя в съответствие с т.нар. температурен график. Работещите както в преноса, така и в производството на топлинна енергия осигуряват нормален режим на работа. Очевидно проблемът с предоставянето на топлоснабдителните услуги не е решен, за което свидетелстват десетките жалби, получени в рамките на два дни", отбелязва доц.Ковачева.

На 21 декември миналата година омбудсманът сезира по компетентност енергийния министър, председателя на КЕВР и изпълнителния директор на "Топлофикация Перник" АД Ясен Кацаров. Тогава тя настоя за привеждане възможно най-бързо в техническа изправност на топлопреносната мрежа, включително засегнатите от лошото качество на услугата потребители да бъдат справедливо компенсирани.

Ковачева отново настоява да бъдат взети необходимите мерки за обезщетение на засегнатите от лошото качество на услугата потребители, които са принудени да плащат и високи сметки за електрическа енергия, тъй като това за някои е единствена алтернатива за отопление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..настоява да бъдат взети необходимите мерки за обезщетение...Госпожо, омбудсфрау (това е истинското название след като сяда да ***) това на български се нарича СЪД за измама!За какво Ви плащат да настоявате ли?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не че нещо 11Този град е прокълнат, ЗАЩОТО Е БЛИЗО ДО столицата, откъдето идват НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗЛИНИ!!!!! Всички отявлени прес-съп-ници бягат от столицата, когато ги подгонят и се довличат в града и го развалят!
10
3
 
0
 
! Отговори
Не че нещо преди 3 години
Казват че този град е прокълнат заради хората му.
9
0
 
1
 
! Отговори
София преди 3 години
Моите радиатори също са студени. Това не пречи обаче Топлофикация да ме клатят с по 150лв всеки месец, на база на някакви измислени прогнозни изчисления.Мафия и безполезни калинки на безполезни длъжности. Или както казват старите хора - гарван гарвану око не вади.
8
1
 
4
 
! Отговори
Тулупа преди 3 години
Съсипа ха ги тези перничани, без вода, без парно!
7
0
 
5
 
! Отговори
мдааааа преди 3 години
няма страшно ,после ще наваксат в топлото време с жешки радиатори и пак ще си платят толкова,колкото трябва и нарушения няма,това е тренирано 20-30 години вече!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Ковачев иска да накове Ковачева.
5
0
 
5
 
! Отговори
Вали Топлото преди 3 години
Нищо,като им дойдат сметките за парно такива ТОПЛИ вълни ще ги заливат ,че ще мислят,че са на Тропиците!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТАКА Е КАТО ЧАКАТ ДРУГ ДА ИМ ВЪРЗВА ГАЩИТЕ
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отиде да им ги стопли.
2
1
 
8
 
! Отговори
вижда се преди 3 години
Само се чудя ,таз калинка от де кацна ,защото и за лелка в детска ясла не става !
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно. Сметките ще са като за топли радиатори.