570 са новите случаи с коронавирус, починали са 82-ма души

Направени са 3001 PCR и 4963 антигенни тестове
19 яну 2021 06:37, Петя Славова
77
570 са новите случаи с коронавирус,  починали са 82-ма души
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

570 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас при направени 7963, като само 3001 са PCR, а останалите 4963 са бързи антигенни тестове.

Още по темата

От тях 297 са дали положителен резултат при PCR тест, а 273 при бърз антигенен тест, показват данните на Единния информационен портал. Така малко над 7% от изследваните са дали положителни проби.

Оздравелите са 7533, но починалите са отново висок брой - 82 души са загубили битката с болестта. В момента в болница се намират 3 312 пациенти, като от тях 329 са в интензивно отделение. 1185 са новите ваксинирани.

Ето и потвърдените случаи по области: Отново най-много нвозаразени има в Софияг-град - 132. Следват Пловдив - 40,  Хасково - 33, Благоевград и Плевен - по 31, Русе - 25, Шумен - 24, Варна - 22, Стара Загора - 21, Враца - 19, Кюстендил и София-област - по 17, Пазарджик и Сливен - по 16, Бургас и Ямбол - по 15,Кърджали - 13, Видин, Силистра и Перник - по 12, Велико Търново - 10, Габрово, Монтана, Разград и Добрич - по 7, Ловеч - 5, Търговище - 3, Смолян - 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: пациентикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така стигнахме дотук: докато властта ни успокояваше как всичко било под контрол, животът всекидневно ни поднасяше покъртителни примери за хаос и смърт.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки за спиране на разпространението на вируса! Никакъв анализ откъде дойде бумът на Ковид-19 през есента!
29
4
 
25
 
! Отговори
Коста преди 3 години
Ние сме единствената от най-тежко засегнатите страни, в която се тества съмнително малко от страна на държавата.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тестове по 120 лв платени от хората живеещи в най-бедната държава в ЕС пандемия не се бори.Трябваше още в началото да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата и болници,които са едно от основните места за разпространение, а не калинките от МОН и РЗИ да си развяват байрака цяло лято по тузарски курорти и да преписват мерки от други държави, които са трудно приложими у нас.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ценните хора на държавата заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията по тесни и задушни класни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на водещо място в Европа (без силно пострадалите в началото Италия, Испания, Белгия) по смъртност спрямо регистрирани случаи. Също така е на едно от последните места в Европа по брой тестове на глава от населението. Но нищо, продължавайте да се самоуспокоявате.
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме Вълчев, Кастрева или Стаматов да се изтопосат и да кажат как училищата са най-контролираната среда. Нагъчкани по 25-30 деца 6 часа дневно, после в градски транспорт пак нагъчкани в пикови часове. Хигиенистката забърсва с една кофа целият етаж, но на хартия имат 4 пъти дневно дезинфекция на всички повърхности.
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е страшно носенето на маски, ако те могат да предотвратят смъртни случаи? лошо ли е да сме една идея по-предпазливи отколкото една идея по-безотговорни? лошо ли е да сме съпричастни със страховете на околните?... Преди да си отговорите на тези въпроси за себе си няколко интересни факта:- все още нямаме ефективно лечение за тежките случаи и смъртността при тях е близка до 50%.- вече се знае, че 30% от преболедувалите, дори и леко имат тежки остатъчни поражения.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди контактни не са карантинирани и не влизат в статистиката, за което са виновни не само безотговорните хора, а и институциите! Имам близък, който не си прави тест и работи, а е бил контактен с чичо си, който вече е в интензивно! Никой не го е потърсил, а едва ли е само той!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До две седмици пал ще сме начело по смъртност. Смъртните случай от присъственото обучение няма как да ги скрият.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 19Вече се усетиха, и казват "оздравели" са еди колко си, а не "излекувани".
19
2
 
10
 
! Отговори
до 9-желязната мисъл преди 3 години
Човек оценява какво е загубил, когато го загуби" Божинка, и тук ли влизаш вече, бре?!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 17 (Ковидко)От предишните заразени, преди две седмици и повече, когато боллните бяха много повече.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са излекувани, ами просто им е минал ковида. В БГ май не се лекува вече нищо.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, хора! Току що видях по телевизията, че в Германия направили първия COVID-19 затвор в света!!!Това било затвор за карантинирани, които не се подчиняват и не спазват карантината!Смятайте, това е дългосрочна инвестиция, не временна мярка!Скоро очаквам и първите концлагери за карантинирани!И Хитлер не би могъл да наложи такива мерки!
15
2
 
13
 
! Отговори
Ковидко преди 3 години
От къде тези 7500 излекувани, когато не е имало повече от 2500 заразени за ден?
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Калифорния ваксинацията с ваксината на Модерна е спряна заради многото случаи на алергични реакция. Файзера пък се правя на улави, че имали проблем с производството. Нямат, а спешно променят субстанциите в белтъчния си буламач, че много хора погинаха.
13
13
 
8
 
! Отговори
Яба-даба-дууууу! преди 3 години
Бегай се крий в пещерата и яж бут от бронтозавър с Уилма!Ние, цивилизованите хора искаме да си водим децата на училище!!!
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плато, плато, а като натикат учениците в училище отново в калното ковидно блато!Некадърниците и престъпниците облечени с власт за кой ли път ще настъпят мотиката, но ударът пак ще е за народа *** дето ги е избрал.