Братът на Кристина, обвинена в убийството на децата си: Страхуваше се

Той подозира, че бащата е физическия извършител
19 яну 2021 11:22, Ния Христова
31
Братът на Кристина, обвинена в убийството на децата си: Страхуваше се
Снимка: БГНЕС
"Сестра ми се страхуваше, че ще й вземат децата. Тя е човек, който години наред е изтезаван психически". Това каза пред bTV Илия Дунчев, братът на Кристина Дунчева от Сандански, обвинена за убийството на двете си деца - момиченце и момченце на 3 и 5 години, на 19 ноември 2020 г.
 
Преди една седмица Дунчева спечели дело за домашно насилие. Районният съд в Сандански наложи ограничителна заповед на бащата на убитите деца - Георги Трайков. Според заповедта той не може да приближава Кристина на по-малко от 200 метра.
 
"Усещам утеха у нея от това решение на съда. Тя се страхуваше, че никой няма да й повярва, че е жертва на едно престъпление, коетосе извършва години наред буквално в задния двор на полицията. В нея беше насаден страх, че няма кой да й помогне, защото Георги е с протекции в Районното полицейско управление. В града се говори, че сестра му е в много близки отношения със зам.-шефа на районното, който отговаря и за "Криминална полиция" в Сандански", каза още братът на Кристина.
 
Той е категоричен, че сестра му никога не е била агресивна и затова се съмнява тя да е физическият извършител на двойното убийство. "Съмнявам се в бащата на децата", уточни Илия Дунчев.
Още по темата
 
Според него алибито на Георги Трайков за убийството е скалъпено.
 
Адвокатът на Кристина - Маньо Алексиев, също твърди, че тя се е страхувала от мъжа си и неговите близки контакти с полицията. 
 
"При срещата ни в кантората ми в София, може би 1-2 седмици преди злощастното събитие, тя беше покрусена, казваше, че не вярва в никого, че Георги има силни позиции, всички са на негова страна - и полиция, и съд, и ще й вземе децата", разказа адвокатът.
 
Той допълни, че първият сигнал, който Кристина е подала за домашно насилие на тел. 112, е от 5 октомври 2020 г. Тогава полицаи снемат обяснения от нея и от Георги и я придружават до дома на родителите й.
 
"На делото за домашно насилие те твърдяха, че не помнят и тя се е прибрала сама, не помнеха и за какво е бил сигналът", коментира Алексиев.
 
Според него Георги Трайков е взимал децата от дома на родителите на съпругата си със съдействието на полицаи, без да има право на това и без съдебно решение. 
 
Брата на Кристина твърди, че трагедията е можело да бъде предотвратена, ако институциите, които са били уведомени за домашното насилие, й бяха оказали подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата - горкия човек натресали му една шизофреничка, а семейството какво ли си е казало - най-накрая отървахме се от тази лудата.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братът на сестрата е и нейн баща!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновен бащата. Тъй ще е като не е слушал шизофреничната си жена.
5
1
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
И к'воискат да кажат, че убийцата не е убийца ли ?!
4
1
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Значи тази "майка" се опитва да се оневени и закланите ѝ деца никога да не намерят покой и получат възмездие за убийството им. Единственото правилно и морално решение беше самоубийство. Извратено е да ходиш по адвокатски кантори в София и да се опитваш да отървеш наказанието. Как смята, да продължи евентуалния ѝ свободен живот оттук нататък. Домашното насилие, ако е имало такова, не може да е оправдателна причина да разфасоваш собствените си деца.
3
8
 
8
 
! Отговори
бахти парадокса! преди 3 години
Страшилището Кристина се страхувало.
2
22
 
6
 
! Отговори
художника преди 3 години
До АнонименМного си оригинален, да знаеш! :(
1
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братът на убийцата е имал интимни сексуални отношения с нея, затова толкова я е ревнувал от мъжа й. братът е физическият убиец на децата!