Две болници с глоби заради неспазване на плана на ваксиниране

Проверка на Столичното РЗИ показало нарушенията и са съставени актове
Обновена: 19 яну 2021 08:17 | 19 яну 2021 07:30, Петя Славова
7
Две болници с глоби заради неспазване на плана на ваксиниране
Снимка: БГНЕС

След проверка на Столичната регионална здравна инспекция са съставени актове за установяване на административно нарушение на управителите на Многопрофилна болница за активно лечение "Сердика" ЕООД и Специализирана болница за активно лечение "Свети Лазар" ООД, съобщиха от здравното министерство.

Актовете са на основание чл. 5, ал. 2 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и т. 4 от заповед на министъра на здравеопазването.

Според нея имунизационната кампания трябва да започне приоритетно, като обхваща лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

За нарушението, съгласно чл. 229, ал. 3 от Закона за здравето, ще се наложи имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно е да се водят такива спорове при положение че ваксините са 50к , а населението 7м.
5
1
 
6
 
! Отговори
До Л.К. преди 3 години
Точно защото е свободно ваксинирането, от предварителните списъци персонала масово са отказали. И от болницата са подкарали по желание, който иска, хора извън списъците. Което е тъпо, защото ваксинирането с "връзки" не ти гарантира втората доза от ваксината, не се знае дали след две седмици ще има пак по втория начин. Но това представлява управлението на ГЕРБ, тотален хаос в здравеопазването и къде ли не...
4
2
 
5
 
! Отговори
Л. К. преди 3 години
И това е "свободно Ваксиниране"???? Щом има глоби-има план, щом има план-трябва да се изпълнява.... Това е свободно Ваксиниране, това е ДЕМОКРАЦИЯ..
3
1
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Когато в края на деня отвориш флакона, който е с 6 дози и ваксинираш само един, защото е последният от списъка, явно трябва да изхвърлиш другите 5 дози в канала, защото ако ги сложиш на близки и познати, министърът ще те глоби. Браво!
2
0
 
5
 
! Отговори
шапка на тояга преди 3 години
и от къде идват парите за глобите? от данъкоплатеца...
1
0
 
12
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Ами в България винаги има хора, които са по-равни от другите!