Пътна маркировка между села криволичи над 10 километра

От фирмата изпълнител замазали грешката и с черна боя отгоре
19 яну 2021 10:34,
51
Пътна маркировка между села криволичи над 10 километра
Снимка: Кадър БНТ

Криволичеща пътна маркировка смая шофьорите в участъка между провадийските села Добрина и Манастир. Неправилно поставената маркировка e предпоставка и за катастрофи. Тя била поставена след Коледните празници, а работниците, които са допуснали грешката, вече са глобени, съобщава БНТ.

Пътната маркировка криволичи почти през цялото над 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

"Техническият ръководител е виновен на първо място. Оттам нататък и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са. Няма как да не са санкцинорани при такава работа. Получило се е неправилно точкуване предварително, което е за оста на пътя и затова са я изкривили", обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.

Сигнал за проблема е подаден и в Община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтите дейности на пътния участък между двете села.

"Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстранят допуснатите грешки, да изправят осовата линия и да заличат старата, да я ликвидират", каза Пеньо Ганев от Община Провадия.

Първоначално поставената сгрешена пътна маркировка е замазана след това с черна боя. А на места отклоненията са фрапантни и достигат до 40-50 сантиметра.

"В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка", каза още Ганев.

От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия, ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
фиркан преди 3 години
И аз така ги чертая - на бутилка уиски.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собственика на фирмата се е ядосал, че мата хари му е взела петдесет процента от парите, за да може да ги натъпче тайно в шкафчинциту на оня дето дрон му жужи в спалнята. И е казал, за тези пари, такава маркировка.
20
1
 
6
 
! Отговори
гост преди 3 години
А дали така е нарисувана, или пътя си мърда?
19
0
 
3
 
! Отговори
Инж. Мишов... преди 3 години
Утре може и паметник на някой да се положи в ц. осева линия. Преди време ел. стълб беше оставен на пътя...и още доста изцепки на нашите видни строители.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно и този технически ръководител не е доволен от пътищата, ремонтите извършени от други. Сигурно и той майносва за спорните снимки с кючета и пачки. Сигурно и той не е случил на здравна система и политици. Много сме критични, което е нормално. Но дайте да видим и всеки от нас какви ги върши. Спира на отбивка на пътя. Изхвърля в тревата всички шишета, салфетки и опаковки. И после защо държавата и общините не били почистили? Не затваряме кофите за смет след себе си. И т.н.
17
1
 
9
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
Да им се забрани да работят с държавата под всякаква форма от тук насетне и проблема е решен.Явно тази фирма не се справя на ниво мениджмънт - да се изхвърли от държавата и да си работи на частно. Да боядисват само оградите и дворовете на хората.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може даже и да боядисаме нормално!България, за тебе те бяха!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирма търси да наеме кривоглед поставяч на пътна маркировка.
14
1
 
16
 
! Отговори
лилана от затвора преди 3 години
Който я е правил явно е истински алфа. За 10км да не се обърнеш назад ни веднъж... евала.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми- реват, че работа нямало, дадеш им работа, оплескат всичко... You had one job, както е всеизвестното меме. После защо им били ниски заплатите в обслужващия сектор. Е колко да са?!
12
1
 
14
 
! Отговори
хлъц..... преди 3 години
На пияна глава, толкова.
11
3
 
19
 
! Отговори
ист преди 3 години
Всяка крива линия успоредна на партийната, е права линия.
10
3
 
16
 
! Отговори
Няма грешка! преди 3 години
Тази криволичеща осова линия е прогноза за трасето напролет, след като зейнат дупките!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много коментари ,някой се е напил и това е резултата.Голяма работа ,голям проблем.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьорчето на машината за маркиране на колко ли е било горкото щом и пътя не е можал да види.
7
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от Промяната на резидент фонро радев фигуранта! ОСТАВКА ВЕДНАГА!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ремонтиране ремонта.
5
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ти мене.....ужава.....ъ-ъъъъ, уважа.....уважаваш ли ме? Хлъц!
4
4
 
20
 
! Отговори
България преди 3 години
не е държава!!!!!! Нобтака когато по-голямата част от населението е просто, с робско мислене и всички ние плащаме цената, заради невежеството на хората!!!Животът си минава и вие синстойте на 500-600лв,300лв пенсия винетки за несъществуващата пътна инфраструктура и прочие!!! Манталитет, който никъде другаде не може да бъде срещнат!!
3
4
 
18
 
! Отговори
трето чекмедже преди 3 години
До пълно чекмедже Колко чекмеджета е напълнил Боко аз и ти нямаме представа. По-вероятно е вече да е минал на шкафове. К'во ше си играе на чекмеджета - току виж им изгубил бройката.