Мъж търси лекарска грешка след смъртта на родителите си

Двамата били настанени в ковид отделение в Перник
20 яну 2021 19:23,
40
Мъж търси лекарска грешка след смъртта на родителите си
Снимка: БГНЕС

Мъж твърди, че заради липса на лекарства и адекватни лекарски грижи родителите му са починали в ковид отделение. Според разказа на Юлиан Георгиев двамата са били приети в болницата в Перник с положителни PCR тестове. Те постъпват в лечебното заведение на 18 декември.

"И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка ми си влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация", разказа Юлиан пред Нова тв.

По думите му междувременно лечението на баща му е вървяло добре.

"Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той  ми също сподели, че не се чувства добре. Извикал е лекар, но никой не е дошъл. Хората, които са били с него в стаята, са отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме, че лекарствата му са останали в стаята. На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем.  Баща ми почина 7 януари", сподели още мъжът.

Директорът на болницата заяви, че в момента тече вътрешна проверка. Резултатите от нея трябва да излязат днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този най-вероятно е от невярващите в короната, не е пазил родителите си, а сега търси виновни. Не може да му се помогне, както и на всички, които не схващат, че проблемът е в безотговорното поведение в условията на инфекция с непредвидимо протичане и реална опасност от внезапно влошаване и смъртен изход.
16
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8 от славянинПо соца не е ясно кой какви осигуровки е плащал, а и всичко в Пенсионния фонд така или иначе другарите го раздадоха на активните борци и нищо не остана за обикновените пенсионери. За съжаление лечението на болните с Ковид и особено грижите в реанимация струват страшно много. А този син да се беше загрижил да не зарази майка си и баща си, а не да търси виновни впоследствие.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де като сте толкова смели заразявайте се с коронавирус,спин,ханта,ебола,денга не припускайте туберкулоза и хепатит особено туберкулозата е страхотно изживяване. Просто не пречете на другите да живеят пък вие си се заразявайте както си искате и с каквото си поискате.
14
5
 
15
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Те напълно здрави и с целия си акъл са влезли в болницата (само 37 температура)...Я стига глупости :) Без симптоми двамата пенсионери видиш ли отишли до пълната болница заедно и помолили да ги приемат преди празниците :D Жалко за хората, ама следващият път по-добра история трябва..
13
15
 
12
 
! Отговори
до 7 от славянин преди 3 години
''Ооо, я марш! Лекарска грешка търсел... Изнемогват и болници и всичко, тоя кeлeш седнал грешки да търси. Грешката си ти, наглец! И бродещите ти безотговорни родители, които са се заразили!!!''Прав си, тук едва ли има грешка, има съвсем съзнателно убийство на пенсионери източващи държавния бюджет чрез пенсиите си! И си ''прав'', че пенсионерите нямат право да ''бродят'', те трябва да си стоят в дупките, за по-сигурно да си сложат и решетки, за да не се заразяват!
12
7
 
21
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
''Я му давайте на тоя сметката от болницата и да се маха! Че безотговорниците препълниха болниците.''И ти ли си от бялата мафия!? Пенсионерите ако не знаеш цял живот са бачкали и са им удържали здравни осигуровки, та сметката в болницата те отдавна и предварително са си я платили!
11
7
 
17
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 3 години
''А що са влезли в болница, след като са били почти здрави!? 95% от хората с ковид се лекува извънболнично.''Защото след почти едногодишна денонощна промивка на мозъците със ''страшния страшнозаразен'' вирус по-слабите психики не издържат и след всяко кихване изпадат в паника и искат да ги приемат в болница! Затова!
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде по полека с хвалебствия та за Бялата мафия,ако всичко беше наред нямаше да сме в топ десет по смъртност от тая гад.
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали точно затова са рестрикциите, за да няма претоварване и хората да получават здравни грижи, които са нормални за днешно време. Заради ковида медицинските лица не смогват с нищо. Обаче хората не го разбират това. Ако хората не попадаха в болница и не задръсваха и без туй задръстената задравна система, никога нямаше да има рестрикции.
8
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я му давайте на тоя сметката от болницата и да се маха! Че безотговорниците препълниха болниците.
7
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооо, я марш! Лекарска грешка търсел... Изнемогват и болници и всичко, тоя кeлeш седнал грешки да търси. Грешката си ти, наглец! И бродещите ти безотговорни родители, които са се заразили!!!
6
8
 
13
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
А що са влезли в болница, след като са били почти здрави!? 95% от хората с ковид се лекува извънболнично.
5
3
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
По гори?А по паланки?!Що даваш акъл, когато нямаш ракия...
4
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекар, полицай и политик грешка НЕ допускат.. Съболезнования за родителите на човека, но правосъдието е във твоите ръце, няма съд дето да осъди изброените по гори дори да има пълни доказателства.
3
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пъти трябва да пиша, че трябва да спрете да търсите 15 минути слава?!Хем им нямало нищо, ама били в болница. А мармотът с тях ли беше?И въобще ти си ги заразил, ти не си се грижил за тях, ти си ги тикнал в болница, ама друг ти е виновен....
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ремдисивир не лекуват по болниците. Не всичко в нета е вярно.
1
17
 
20
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Колко пъти трябва да пиша, че в болниците УБИВАТ, а не лекуват!!!???