Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?

Здравният министър настоял отварянето да се отложи за средата на февруари
20 яну 2021 09:18,
394
Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?
Снимка: БГНЕС

Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници при всички мерки и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на ресторанти и нощни клубове да се отложи за средата на февруари при 50% от капацитета и работа най-късно до 22,30 часа. Алибегов заяви, че в знак на протест всички заведения ще отворят още на 1 февруари.

Още по темата
"Установени са 40 нарушения от началото на локдауна, заведенията са 28 хиляди. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без приходи. До вчера бяха изплатени много малко от въпросните 24 лева поради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без приходи", каза още Алибегов.

"Идеята с часа 22:30 беше предложен на миналия локдаун. Ако оставим барчетата без работно време, хората ще искат да останат по до късно, ще има диджей. В България се ходи малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция вече не са толкова натоварени, ще могат да обърнат внимание на бранша. Когато има нарушения, да има актове", добави той.

"Най-важно е да върнем служителите на работа, това се отразява зле на психиката. Въпреки че февруари е най-слаб в бранша, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си представя, че отваряме и всичко е по старому. От миналата година има много дългове, наеми са разсрочени. Много е важно да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% капацитет и въпреки това общественото мнение наложи затварянето на нашия бранш", каза още той.

"Ние няма накъде да отстъпваме повече, направили сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо отново само заведения, фитнеси и молове трябва да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за служителите, нямаме друга опция. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи трябва да се раздвижи нещо", каза Ричард Алибегов.

"Не мисля, че трябва да се дели кое е приоритетно и кое не", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и затваряте на втори февруари защото клиентите ги чакат яки глоби .
322
3
 
8
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
Ама шеф Манчев да им мине на проверка преди да отварят което и да е от тезт заведения, и да са изрядни а не да продават порция *** за 10 лв.
321
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който отвори да бъде честитан с една яка глоба......Най-наглите в цялата държава. Никое заведение не е изрядно до край, ама рев до небесата.
320
9
 
42
 
! Отговори
Влади преди 3 години
То не бяха свалени данъци, то не бяха 60/40 , 80/20 все за тия тарикати. Е, за доходи, на които се осигурявали, напр.600лв., а иначе вземали 3000лв. Сега реват, га ядоха кюфтетата , не реваха.Тая мъжката, рязана Маяма Алиберова все е на първа линия. НАП да вземе да го прослуша...
319
6
 
14
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
ОТВОРЕТЕ НА ВТОРИ-ПРАЗНИКА НА ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...
318
10
 
52
 
! Отговори
Алибегов ли си преди 3 години
там къв си не те знам, ама сложи ризка, вратовръзка, обръсни се, подстрижи се, приведи се в човешки вид. Претендираш че си председател на някакъв бранш, ама като те гледам - председател на бранша на клошарите. Приведи се във някакъв вид и тогава излез и заяви намеренията си. Сега си клоошар дет иска пари да му се дадат и това е. Че и заплахи отправя, агресивен ми се вижда...Тоя го приберете в приют и му давайте супа. Той нали за супата реве? Е приберете го и му дайте супа. Ко толкоз.
317
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По дрехите посрещат, по акъл изпращат. Тоя брадясал, с вид на клошар, с блузка за 4 лв. от LIDL, с мазна коса, и дълга - Стил "Карибски пирати. Е как да го посрещаш такъв и да го вземеш насериозно?Акъл няма - ясно е де ше го пратиш.Тоя ко е ревнал от месеци, кой е и за какво се бори - и той самия не знае.
316
5
 
21
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Всяка държава във Е избира какво да отвори на 1.02,така ,че този да не се прави на голям защитник на бранша
315
25
 
14
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 години
Браво, само така - в Италия вече го направиха - 50 000 заведения отвориха и полицията е безсилна. Разбира се, всеки трябва да се пази - маски, дезинфектанти и пр. На това трябва да се набляга, но да се третира населението на цяла Европа като стадо овце или като непослушни деца е унизително и деградиращо. Нека всичко е отворено и всеки да преценява дали да ходи или не ходи там, задължителни трябва да са само предпазните мерки. Икономиката трябва да работи.
314
9
 
10
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 3 години
И след 26 март Бойко пак ще е шеф ,Защо ?Дай на човек да се страхува от нещо и му кажи че само ти единствен ще го спасиш и той ще те задържи за да се чувства спокоен и сигурен .Вече всичко е една териториална чуждо назначена администрация .Държава ли?Какво е това ?С ковида ще ви държат от тук нататък ,Ваксинирахте ли се ?А паспортче за ваксинация имате ли ? Нямате , тогава без права , без храна ,нямате право на работа без ваксинация !
313
5
 
31
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Българската Кончта Вурст, ще яде вурста скоро. Взе много да се мисли за велика. Ама не е. Скоро всичко ще си дойде на мястото. Още малко остава.Не може да купуваш 10 пържоли от кауфланд за 20 лв. и да продаваш 2 от тях за 35 лв. Тарелка кебапчета и кюфтета за 4.50 лв. и да ги продаваш за 45 лв. само щото си ги опекъл на кирливата си ръждясала скара.Скоро всичко ще си дойде на мястото. Тоя ще копа тротоари, за полагане на кабели. Е, пак ще реве, ама ко ти дреме. Лопатата и да дерзае.
312
6
 
15
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
По-добре да затворим министерството на туризма. За какво ни е след като туризъм повече няма да има?
311
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварят на първи, глоби яки на втори и на трети сами ще затворят. Тия не са в позиция да извиват ръцете на държавата.Англия, пълен локдаун, Гърция също, Нидерландия от утре ще е с вечерен час. Франция е с вечерен час, Германия локдаун и обмислят да затворят до Април. Тия нашите, бойкот правят и те щели да покажат на държавата че еди какво си. Кво бе, кво? На тези да им се въведе пълен локдаун до февруари. Ама 2022 година.
310
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спокойно пичслед вас и другите ще фалирати поради липса на пари в бюджетаи държавните служители ще ги изритат от местата
309
0
 
3
 
! Отговори
орк Кристал преди 3 години
Хело Ричи, буде хафту !
308
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТВАРЯТ НА 1 ЗА ДА ГИ НАПЪЛНЯТ ЗА 2 ФЕВРУАРИ.
307
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ревете за персонала в неплатен отпуск???Нали пак ще им дадете малко повече от тези 24 лв на ден.По-скоро май ревете за своите счетоводни далаверки и печалба.Персонала ви пак ще разчита основно на бакшиш,а вие отново ще ги мачкате и унижавате за жълти стотинки.
306
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сандокан ,е краля на пиратите )
305
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастите масово забраняват на хората да работят, но в същото време на своите вдигат яко заплатите. Докога ще караме на заеми? Скоро ще дойде кръчмарят и ще стане като в Гърция - заплатата от 1500 ще отиде на 800.
304
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, какво е логиката, Както вие написахте, ходите на работа всеки ден, нали. А Защо студентите да не ходят на лекции всеки ден? А ? Те се малки да ги гледа баба и дядо и да ги заразят.Логика няма, има само немерение за контрол.