Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?

Здравният министър настоял отварянето да се отложи за средата на февруари
20 яну 2021 09:18,
394
Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?
Снимка: БГНЕС

Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници при всички мерки и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на ресторанти и нощни клубове да се отложи за средата на февруари при 50% от капацитета и работа най-късно до 22,30 часа. Алибегов заяви, че в знак на протест всички заведения ще отворят още на 1 февруари.

Още по темата
"Установени са 40 нарушения от началото на локдауна, заведенията са 28 хиляди. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без приходи. До вчера бяха изплатени много малко от въпросните 24 лева поради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без приходи", каза още Алибегов.

"Идеята с часа 22:30 беше предложен на миналия локдаун. Ако оставим барчетата без работно време, хората ще искат да останат по до късно, ще има диджей. В България се ходи малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция вече не са толкова натоварени, ще могат да обърнат внимание на бранша. Когато има нарушения, да има актове", добави той.

"Най-важно е да върнем служителите на работа, това се отразява зле на психиката. Въпреки че февруари е най-слаб в бранша, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си представя, че отваряме и всичко е по старому. От миналата година има много дългове, наеми са разсрочени. Много е важно да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% капацитет и въпреки това общественото мнение наложи затварянето на нашия бранш", каза още той.

"Ние няма накъде да отстъпваме повече, направили сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо отново само заведения, фитнеси и молове трябва да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за служителите, нямаме друга опция. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи трябва да се раздвижи нещо", каза Ричард Алибегов.

"Не мисля, че трябва да се дели кое е приоритетно и кое не", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
11
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Много добре ме разбра какво искам да кажа:):):)Аре не така буквално да ме четеш:):):)И ти като другарката Корнелия Нинова къде цитира Бойко без да вникне в смисъла:):):)
282
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май в Израел, Китай и Германия правят ковидлагери. И ние трабва да започнем. Този и президента да са първите въдворени.
281
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаСамо дето магазините които си изброил на работят 24/7 Фантастико преди имаха определени магазини които работеха 24 часа но отдавна спряха. Защо ли? Фрашкани са Кауфланд и Метро по разбираеми причини, по евтини са. Явно не си влизал отдавна в магазин, пак по разбираеми причини.
280
6
 
7
 
! Отговори
Като преди 3 години
гледам снимката,двамцата с Даниелка Дариткова си лика,прилика?!?Може би го гласят за Зам.шеф на Парламентарната група на ПП ГЕРБ???
279
7
 
10
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Този Алибегов е гербаджийска ***.Нормалните хора протестират срещу Тиквата вече 200 дни.Смешните ресторантьори сега се се сетили да протестират.Късно е либе за китка.
278
21
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вчера пред мене баба и дядо,съвсем обикновенни,естествено след "Зеления"коридор до 10.30,напълнили количката доволно,обаче кога дядото хвърли небрежно вътре и едно вакумирано парче пастърма от 35лв килото направо си умрях от смях,като се сетих,че тук некъв разтягаше локумите,че в България пенсионерите ровят по контейнерите за смет:):):):)
277
6
 
17
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Също така голям феномен тук в България са 24/7 фрашканите магазини от веригите за хранителни стоки Била,Фантастико,Кауфланд,Лидъл,Метро,че дори и ДАР:):):)Уж според Фигуранта и Бесепето хората мизерстват,а на практика тези вериги магазини едвам смогват да зареждат:):):)Същата работа като със заведенията където е 10 пъти по-скъпо едни и същи рИвЪт "Наямаме париииии,обаче искаме да отворят заведениятааааа:):):):)И отворят ли ги бъдете сигурни,че ше са пълни:):):)"Бедният Българин:):):)
276
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелектуалец
275
2
 
26
 
! Отговори
ЕЙ преди 3 години
на тоя най-после му е останало време да се ИЗКЪПЕ И ДА СИ БОЯДИСА КОСАТА!
274
7
 
44
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Арестувайте лицето и повдигнете обвинения за гражданско неподчинение. Лично аз нямам намерение да влизам в миризливите им кръчми, за да ми пробутват ястия от залежали продукти.
273
5
 
22
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А Според Фигуранта и Бесепето Българите живеят в голяма мизерия:):):)Заведенията и Гръцката граница Лятото го показват нагледно:):):)
272
1
 
12
 
! Отговори
алекс преди 3 години
Съли да ходи да пасе добитАка.
271
17
 
5
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Евалата, пич. Глупаво е, но подкрепям малоумния ви бунт. Подкрепям всеки бунт
270
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е за гражданско неподчинние и пълен бойкот на институциите, отказ от плащане на данъци. Предлагам Алибегов да организира една взаимоспомагателна каса на сдружението си. Всяко от тия 28 хил заведения ако даде по 100 лв вноска, могат да събрат пари за глобите на тия, които държавата ще глоби за назидание. Колко заведения да проверят! Да стоят отворени!А така ще е до изборите, когато такава гражданска енергия може да сплоти българите срещутова управление и да го изхвърлим зад борда
269
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този орангутан такава мечешка услуга им прави на всичките.... :)
268
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслужават да им се вземат лицензите за 3 месеца, после 6, година и тн. Обществено полезен труд в ковид отделенията за косматия и компания.
267
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 279 ФашистиМалкия- по история още не си учил за фашистите май
266
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо всички трябва да се съобразяват с тия? Даже и ултиматуми поставят на държавата, щели да отворят без разрешение, получават по една солена глоба най наглите директно ги затварят и всичко си идва на мястото. То и без това у нас едни заведения....
265
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че трябва да заложим на шведския модел и ресторантите да осигурят шведски тройки.
264
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето ресторанти са за закриване от ХЕИ, последния път когато ходих лятото да уважа един колега в едно от популярните софийски елитни заведения:1) Скъпотия без грам основание2) Супер нагъчкано няма и 1 мм между столовете3) Мазна и солена храна4) Поръчах си кола и шматката ми донесе кутийка без дори да ме пита