Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?

Здравният министър настоял отварянето да се отложи за средата на февруари
20 яну 2021 09:18,
394
Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?
Снимка: БГНЕС

Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници при всички мерки и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на ресторанти и нощни клубове да се отложи за средата на февруари при 50% от капацитета и работа най-късно до 22,30 часа. Алибегов заяви, че в знак на протест всички заведения ще отворят още на 1 февруари.

Още по темата
"Установени са 40 нарушения от началото на локдауна, заведенията са 28 хиляди. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без приходи. До вчера бяха изплатени много малко от въпросните 24 лева поради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без приходи", каза още Алибегов.

"Идеята с часа 22:30 беше предложен на миналия локдаун. Ако оставим барчетата без работно време, хората ще искат да останат по до късно, ще има диджей. В България се ходи малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция вече не са толкова натоварени, ще могат да обърнат внимание на бранша. Когато има нарушения, да има актове", добави той.

"Най-важно е да върнем служителите на работа, това се отразява зле на психиката. Въпреки че февруари е най-слаб в бранша, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си представя, че отваряме и всичко е по старому. От миналата година има много дългове, наеми са разсрочени. Много е важно да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% капацитет и въпреки това общественото мнение наложи затварянето на нашия бранш", каза още той.

"Ние няма накъде да отстъпваме повече, направили сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо отново само заведения, фитнеси и молове трябва да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за служителите, нямаме друга опция. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи трябва да се раздвижи нещо", каза Ричард Алибегов.

"Не мисля, че трябва да се дели кое е приоритетно и кое не", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
4
 
22
 
! Отговори
байселУ преди 3 години
Клиент който яде и пие без маска - глоба !!!!
262
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отворят на 02.02 че да може да ги обработим по предназначение.
261
4
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
"Отваряме на 1 февруари"Ще го кажа още по-просто: Холивуд популяризира тенденции ок. 15-20 преди те да станат факт. Мнозина се питат: "Откъде режисьорите знаят?" Не знаят, КАЗВАТ ИМ. ОТ ПЕНТАГОНА (=водещите корпорации). Затова вече е факт гледаното в "Робокоп", "Матрицата", "Заразно зло 2" (с Мила Йовович) - леле-майко! - и др. и е на път да се случи "Аватар". Битката е: трансхуманизъм ("Демократи") с/у конфуцианство (Кит.). А някакъв брадатко взел да скача: "Върнете ми нощния бар". Авеее...
260
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян_ГъТо тоя на снимката мисли само за неговия си трибуквеник.....за ДДС-то беше доволен обаче. Народа видя, че и без вертепи може. Децата да се връщат на училище моля, не да висят по кафенетата и дискотеките за които се борят.
259
3
 
32
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Имам възможност да наблюдавам заведение,в което намусени сервитъорки без униформа и бадж,тоест както дойде по дънки,бришат мажат,омазват тоест бършат с един и същи гнусен *** всички маси без да го сменят и с същите неизмити ръце сервират на клиентите,който си поставят ултра скъпите смарт фони ябълка на масите омазани с гнусния ***.Та отваряйте,пък Вие ходете.Що да не.Престижно е.Гнуста е престиж.
258
32
 
14
 
! Отговори
Фашисти преди 3 години
На 1 февруари всички отрасли трябва да отворят в знак на протест срещу ковид фашизма който шепа сатанисти ни налагат. Проблемът вече не е медицински, а политически. Парламент и мин. съвет трябва да се поставят под локдаун и единственият изход за тях ще е затвор за престъпление срещу човечеството.Подложени сме на геноцид!
257
3
 
8
 
! Отговори
бай Дън и бай Х. преди 3 години
Ковид е на всеки километър и така до края на света!
256
5
 
24
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
"Отваряме на 1 февруари". Някои хора още не могат да разберат същността на проблема. Мустакатко, казано ти е от световни фактори, не от ББ: ИМА КОРОНА ВИРУС - ЗАТВАРЯЙТЕ ВСИЧКО!!! Ама фалити, загуби, рецесия и пр. Да, така е, но световната икономика се преструктурира. За целта са нужни фалити на дребните риби. Идват роботите и корпорациите, държавите изчезват. Хър-мър, тва е положението. Оцелява който се адаптира. Светът няма пак да стане като преди. Точка
255
12
 
6
 
! Отговори
98-0.-09 преди 3 години
Ура!Ще дойдем да похапнем.Нека всички да се борим за нормалността.
254
7
 
33
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 3 години
Всичкото ни е наред, та до кебапчийниците опряхме!Kaтил нeкъпан
253
3
 
24
 
! Отговори
ined преди 3 години
Ще отворят на 2 февруари да правят гейски ковид партита
252
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравния министър няма законодателна власт.Така, че може да се направи тоалетна хартия със написани заповедите му върху нея и да я изполваме.
251
6
 
21
 
! Отговори
бай Танас преди 3 години
Нема да им стъпим!
250
6
 
33
 
! Отговори
бай Лазо преди 3 години
Аре бегай бе Алибегов!Дeeбa и мошениците...
249
6
 
22
 
! Отговори
Ариел преди 3 години
Проблема е, че пазара на наркотици си върви, а пералните за парите от тях не! Това им е проблема със затворените заведенията-перални!!!
248
0
 
10
 
! Отговори
морски преди 3 години
До бай ТъпчоЗагуби има Лятото, когато алчни и прости ресторантьори не могат да платят наема + разходите за заведението.
247
8
 
34
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Абе отваряйте бе! Да се напълнят заведенията, да гръмне новия щам по бързо, да се препълнят болниците пак, да затворят всичко и да пишат служебна победа на Боко на 04.04.!!! Загуби имал!Както 30 години този бранш си крие печалбите и назначава перосонала на мин. заплата на 1/2 работен ден, а сега така си крийте и загубите!!!
246
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отварят, че народа е гладен и иска да се събере на маса и да седне да хапне и пие.
245
2
 
17
 
! Отговори
много преди 3 години
я окъсаха не могат да си перат парите
244
7
 
21
 
! Отговори
Изетбегович преди 3 години
Никакво отваряне!!!