Ученик от Добрич дари своя награда на нуждаещи се

Георги е най-малкият дарител на Дома за медико-социални грижи
20 яну 2021 08:43, Красимир Ангелов
16

Третокласник от Добрич дари наградата си от коледен конкурс на Дома за медико-социални грижи в града. За 9-годишния Георги Неделчев в това е смисълът на Коледа, а получените ваучери за играчки отиват при децата, които според него имат по-голяма нужда от тях.

Георги е благодарен на Дядо Коледа, защото му е дал всичко, което е си е пожелал.

Новата година го изненадва с още един подарък – в първия учебен ден след празниците Георги получава награда от училищния конкурс "Сподели Коледа”. Решава обаче да я сподели.

Георги е най-малкият дарител на дома.

"С жеста си изненадва всички. Но не и себе си, защото момчето има още по-сериозни амбиции", посочи директорът на ДМСГД – Добрич д-р Иво Войчев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Именно любовта към родината му носи първата награда в конкурса за коледен видеоклип. Изработва го с помощта на майка си.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
До И друго ме възмути

Направо си представям... Някой решил да лъже децата и за без пари да им взимат косичките, а после да ги продават за лична изгода... Честно, това го очаквам повече пред това наистина да е благотворително... Докъде я докарахме!

А по темата - аз не мога да разбера тия коментари надолу... Какви сте вие бе хора? И3р0ди ли сте или какви сте?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля си също, че великолепните светлоруси букли на племенницата ми едва ли са стигнали до някое дете, подлагано на химиотерапия.
Кой знае коя кифла-паралийка ги използва като екстешъни и кой ли хитрец е спечелил пари от тази сделка?
10
0
 
4
 
! Отговори
И друго ме възмути преди 1 месец
Миналата година виждам племенницата си второкласничка с коси, отрязани до ушичките. Питам я къде са хубавите й гъсти руси къдрици, които й стигаха почти до кръста и често пъти ги носеше сплетени на две дебели плитки.
Отговари ми, че в училище им обяснили, че косите им са нужни за перуки на дечица, които си нямат косички заради лечение. Съгласила се да й отреже плитките някаква леличка, която била дошла да им приказва това.
Учителите не мислят ли, че е редно да питат и родителите? Мисля си също -
9
0
 
4
 
! Отговори
Замислих се преди 1 месец
Призивите за дарителство и за алтруизъм явно докосват някои неопетнени детски душички. Няма лошо.
Но се замислих. В последните години побуяли агитаторки непрекъснато преследват ученици от последния клас, за да изтръгнат от тях обещание, че ще дарят парите за абитуриентския си бал някому. После чуваме как се злоупотребява с такива пари. Но алтруистчето остава без бал, а Бог знае кой се облажва с отгладуваните от родителите му пари.
8
0
 
4
 
! Отговори
констатация преди 1 месец
До Анонимен 5

Ти си прав, но № 7 е още по-прав.
Дано майка му успее да го научи как да се справя с живота така, че да не злоупотребяват с добрината му. Защото на всеки един родител, възпитал детето си да не бъде алчно и да помага на околните, се падат поне по 10 родители от друг тип, поощряващи децата си да грабят, ако им се удаде възможност и внушаващи им, че добрите са будали.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да даваш е благородно и извисено. Друг е въпросът, че често се случва да злоупотребяват с теб, ако си прекалено добър. Та, трябва да си алтруист, но не прекалено и избирателно, за да не ти се качат на главата. Говоря принципно. Тия злобни коментари отдолу не ги разбирам.
6
5
 
7
 
! Отговори
неучуден преди 1 месец
четейки коментарите си обяснявам защо сме на това дередже. докато живеем по максимата "ще си запаля плевнята, та да изгори на Вуте къщата" все така ще сме и ни Тиквун, нито Самальотчика, нито Дългия от Учиндол, нито Черепа и т.н. ще ни оправят...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на детето. Дава и ще му се даде
4
13
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Малко деебилче,като остане гладно и жадно на улицата и тръгне да си продава ааналната халка на *** по улиците за по 20лв,дали ще се намери читав маангал да му помогне?Забрави!
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
болните амбиции на майките
объркват децата
и ги правят с промити мозъци
2
4
 
14
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 1 месец
браво доблестна постъпка
1
20
 
7
 
! Отговори
В. Узунов преди 1 месец
Вижда се,че няма да прокопса в бъдеще. Такива *** шарани от малки си личат.