Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам

Той е у нас още от ноември
21 яну 2021 10:38, Александър Попов
89
Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам
Снимка: БГНЕС

Английският щам е засечен у нас още през ноември при проби на четирима българи, които вероятно са се прибрали от Великобритания.

"Според нашата вирусологична лаборатория т.нар. английски щам на коронавируса вече е в България. Ние дадохме първите четири проби от българи, които са били в Англия и са се завърнали от там, още в края на ноември", каза директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

Още по темата

Според него щамът ще започне да набира скорост и в България.

"Макар и още да нямаме излезли резултатите от централната лаборатория смятаме, че този щам вече е в България и за съжаление ще започне да набира скорост. Именно затова смятаме, че трябва да бъдем много по-осторожни и по-внимателни, както и да се спазват мерките", допълни той.

Балтов допълни, че всеки ден се регистрират проби в лабораторията на болницата, за които смятат, че отговарят на английския щам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
9
 
! Отговори
oleee преди 3 години
Тя и мойта свекърва все така казваше: "Съмняват ме за задух, съмняват ме за гуша...":) Тези са доктори, доколкото знам. Що за изказвания?!!! Съмняват се в нещо...Много съмнително взе да става всичко.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
смятат е в сферата на теория на вероятностите.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван А ти щастлив и весел многополов либерал . Ходи на гей парадите и да се омъжиш задължително ,у...трепко !
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател Може и демократични концлагери .Както е тръгнало с бой ,газ, обливане с ледена вода/като в концлагерите на Германия / куршуми ,убити протестиращи /жълтите жилетки / ,мачкане с коне ,машини ,политически затворници /200 в Каталуния,С.Ирландия,баски /натам отиваме демократично .
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден регистрирали проби в болницата, за които смятали, че са от новия щам.Балтов, ти вече не можеш да говориш смислено и членоразделно. Регистрирал си положителни проби, както във всички други болници. Положителните тестове, дори и от тип PCR, потвърждават само вируса, а не неговия щам, освен ако не са специализирани PCR тестове, а те не са. Но Негово Величество Балтов смятал, имал съмнения ш т.н. Типични лекарски аргументи, тоест никакви аргументи.
49
2
 
12
 
! Отговори
Циркаджия преди 3 години
До Анонимен Лелее! Тия тотално се оплетоха в лъжите си ! Така и започнаха със снимки на жертви от природни катаклизми ,наводнения ,удавили се ,,емигранти ,, Лъжлив Съби е бледа сянка пред тия демократи . После ще има щам и от Тамбукту ,Луабаба ,Рио де Ла плата .Колко му е?
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за каква вълна говорят. В сайта на worldomerters има графики за всяка страна. При всички пикът е започнал през септември , с най- високи стойности октомври, ноември- както беше при нас. И повечето имат голям спад на активните случаи или в най- лошия случай са в плато.
47
3
 
12
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Всеки ден от септември насам, нали? Тогава са били взети пробите от английските учени, чиито изследвания станаха известни на световната общественост едва в края на миналата година. Не вярвате на манипулаторите от НОЩ.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10-20 платени "човека" като този има във всяка държава и яко разнасят смрадта на лъжата коронак,,е,,н,,е,,ф
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден му плащат за да лъже ! Помислете си колко пари е изкарал ! Да не говорим къде ходи да празнува в затворени заведения (в лозенец) и с кой ... !!! За него няма пандемия, но не спира да налива масло в огъна !!!
44
4
 
12
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Нека новото плашене да започне СЕГА !
43
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 3 години
*** неграмотен си Хасанчо
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние дадохме първите четири проби от българи, които са били в Англия и са се завърнали от там, още в края на ноември", каза директорът на "Пирогов" Асен Балтов."Нали уж тестове и удостовения издавате, уж карантини налагате?
41
0
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
като няма тест - как ги "декодирате" тези щамове?
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче ресторантите са ви проблем, а на берачите от острова, които никой не тества на летището
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43 АнонименЩе го получат само при условие , че всички скочиме като един и ги смачкаме. Иначе никога
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да кажат защо орбан може да поръча за унгария 1 милион китайски ваксини и вече да регистрира рускатасигур го е еня за народа да бъде ваксиниран а не за кюлчетататова с ваксините си е чиста проба геноцид да даде господ всички участници в геноцида да си получат заслуженото
37
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Чест и почитания господин Велмазов, адмирации. Пожелавам ви от името на европейските и южнаафрикански нации още 66 години да пишете в този сайт.
36
0
 
1
 
! Отговори
ново 25 преди 3 години
имало е и ще има!
35
2
 
12
 
! Отговори
д-р Асан Балтийски преди 3 години
ОТ КАСПИЧАН Е ТРЪГНАЛ НОВ ЩАМ МНОГО ПО-СИЛНО ЗАРАЗЕН ОТ БРИТАНСКИЯ. ПРИЧИНЯВА НЕОБРАТИМИ УВРЕЖДАНИЯ НА МОЗЪЦИТЕ КОИТО ГИ ИМАТ.