Убиецът на Кристин от Сотиря: Присъдата е прекомерна и нехуманна

На 19 февруари ще се проведе заседанието на третата инстанция
21 яну 2021 16:28, Ния Христова
59
Убиецът на Кристин от Сотиря: Присъдата е прекомерна и нехуманна
Снимка: БГНЕС
Убиецът на 6-годишно момиченце от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов подаде поредна жалба срещу доживотната си присъда без право на замяна, този път до Върховния касационен съд. Това съобщи адвокатът на близките на жертвата Сиво Сивов, пише в. Монитор.
 
22-годишният убиец е категоричен, че наложената му присъда е прекомерна и нехуманна и тя да бъде променена. За 19 февруари е насрочено заседанието на третата инстанция.
 
Миналата година през лятото Трифонов направи подобен опит и в бургаския апелативен съд. Там обаче категорично потвърдиха решението на сливенския съд и отхвърлиха аргумента, че наложеното наказание е в нарушение на член 3 от Европейската конвенция за защита правата, който гласи: "Никой не може да бъде подложен на изтезания или нечовешко или унизително отношение или наказание".
 
Тогава служебният адвокат на убиеца Дойчин Дойчев коментира, че е подал жалбата по настояване на клиента си, който изтърпява присъдата си в Бургаския затвор. Нямал право да откаже макар да не е чул никакви нови признания и доказателства.
Още по темата
 
Мартин Трифонов беше осъден на възможно най-строгото наказание за това, че на 15 август 2019-а г. в село Сотиря е направил опит да изнасили 6-годишната Кристин Георгиева. Той използвал сила за това и я привел в безпомощно състояние. За това престъпление съдът го е осъдил на 20 години „лишаване от свобода“. Други 10 години са му били присъдени за извършени действия с цел удоволетворяване сексуални щения за повторен път, тъй като вече е осъждан за блудство през 2017 година.
 
Максималната присъда "доживот" без право на замяна е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Сливенският окръжен съд осъди Мартин Трифонов да заплати и 600 000 лв кръвнина на гражданските ищци. Делото в Сливен премина по съкратената процедура, разпитан беше само патоанатомът д-р Тома Чаушев, който е извършил аутопсията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само за протокола: съдиите отсъждат спрямо събраните доказателства, вътрешното си убеждение и справедливостта... от трите справедливостта почти винаги липсва, но няма идеален свят... ако се разровите в съдебната практика ще видите, че доживотна у нас се отсъжда адски рядко... различна е практиката на различните съдилища. все особености на родната съдебна система. за протокола 20 г. също смятам за занижено наказание, предвид че става дума за двойно убийство. Прокуратурата вече е протестирала
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има право да търси някакъв начин за защита , очевидно защитата че ще се промени няма как да се получи защото има последователност която показва че не е единичен случай и не подлежи на превъзпитание.Така че просто трябва да пробва по друг начин и това прави.
25
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Желаете ли да се срещнем лично? В полицейското управление, в което работя, за да изясним очи в очи кой какъв е? Само кажете и още утре ще изпратя кола, за да Ви вземе от домашния адрес!Та? Ще откликнете ли на предложението?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Изказванията - защото трябва. актът на съда, трябва да съдържа опредлени реквизити, уредени в процесуалните закони /ГПК и НПК/. иначе решението/присъдата биха били незаконосъобразни, следователно могат да бъдат атакувани като нищожни. дали са събираеми или не, законът, респективно съдът нямат правомощия да определят. съдът е длъжен да се произнесе по всички искания на страните, при съобразяване с доста критерии, но символите привършват. надявам се внесох малко яснота :)
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Ами то си и такова, ***, не по - различен от останалите.
22
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Знаете ли, не съм особено сигурен, че, ако се гледахме в очите, бихте си позволили да ме наречете "нищо жество". Нищо лично, просто имам известен практически опит с виртуални бабаити.Хубав ден!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте му десет години и на него, нека после пак хуманно да повтори действията си.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14И още нещо, нищожество, присъдата на Викторио не е окончателна, има няколко дни за обжалване.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Ооооо, това променя радикално нещата, прав сте - за убийство на съпруга - доживотна присъда, ако е приятелка - 20 г! Триумф на справедливостта....Това не променя факта, че Дарина Министерска е приятелка,гадже на Викторио,не му е съпруга, ***! А дали присъдата от 20 години е справедлива, да, ***, справедлива е, защото такава присъда няма за убийците и изнасилвачите на Виктория,която е майка и Вероника, която не е майка, ***! Вероника с какво е по- различна от Дарина, ла.йно?
18
0
 
10
 
! Отговори
Радко преди 3 години
Откьде ще вземе 600 000 лева
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TsЗащо на Царевец, ***? По - подходящо е да го оправят в махалата или затвора.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Присъдата била нехуманна. А постъпката му хуманна ли е?Никаква милост за тоя. Колкото и да реве - там, в кауша. Дори ако го самоубият, ще е най добре. Уби 6 годишно детенце, и сега присъдата не го устройва. Той да се радва че семейството на детето не го линчува и че все още е жив.
15
3
 
7
 
! Отговори
Ts преди 3 години
На скалата срещу Царевец...и да лети надолу.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Ооооо, това променя радикално нещата, прав сте - за убийство на съпруга - доживотна присъда, ако е приятелка - 20 г! Триумф на справедливостта....
13
2
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
И какво значение има това?
12
0
 
20
 
! Отговори
Амииии преди 3 години
С КАКВО ВИКТОРИО Е ПО- "ДОБЪР " УБИЕЦ ОТ ТОЗИ, ЧЕ ПОЛУЧИ ТОЛКОВА НЕАДЕКВАТНО ЛЕКА ПРИСЪДА ЗА Д.В.Е. УБИЙСТВА???? С КАКЪВ АРШИН МЕРИТЕ, ГОСПОДА СЪДИИ??? ИЛИ КОЙТО ПЛАТИ ПОВЕЧЕ - МУ СЕ РАЗМИНАВА??? КОРУПЦИЯТА Е ОЧЕВАДНА!!!
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само за протоколаДарина Министерска не е съпруга, а приятелката на Викторио.
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123То твоите разсъждения трябва да бъдат осъдени на смърт не само изнасилвачите, педофилите, сводниците, а също така и абортаджийките, хората, изоставили без основание децата си в дом, както и повечето хора от мъжки пол, които бият приятелките си и не се интересуват и грижат за децата си. Вероятно и ти трябва да си за застрел. В България малко са свестните мъже, малко са свестните жени и това е факт!!!!
9
1
 
35
 
! Отговори
Само за протокола: преди 3 години
Присъдата е очевидно справедлива, но се пита в задачката, защо за двойното убийство на съпруга и дъщеря на ЕДНА годинка друг български съдебен състав постанови 20 г. затвор / ефективно ще се лежат около 12, при "добро" поведение/ ? Къде е мярата? Кое поражда тази разлика?
8
4
 
30
 
! Отговори
123 преди 3 години
Все пак смъртното наказание има своето място за такива екстремни случаи.