Балтов: Случващото се в Европа е трета вълна

Новият щам е много по-заразна модификация на вируса, обясни той
22 яну 2021 09:00, Петя Славова
38
Балтов: Случващото се в Европа е трета вълна
Снимка: БГНЕС

Все още не е официално потвърдено, че в България вече го има новият щам на коронавируса. Това заяви пред bTV проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов".

Още по темата

Казваме тези неща, не за да плашим хората. Това, което се случва в Европа според мен е трета вълна. Това е в Нидерландия, Франция, Великобритания, Испания. Не са малко нарастващите случаи, това, че сме оазис в момента, не трябва да ни притъпява вниманието, трябва да сме сериозно подготвени, добави Балтов. Говорим за една много по-заразна модификация на вируса.

Този щам е много по-агресивен, навлизайки ще измести по-слабия щам и повече хора ще бъде заразени, уточни професорът. В Пирогов сме готови, тези 450 легла, които бяха разкрити, са готови отново да бъдат включени за пациенти с коронавирус. Около 25% са болните в лечебното заведение, които са с коронавирус.

В момента се грижим за 18 пациенти в интензивно отделение и 100 със средно-тежка форма на COVID-19. Осем души от апаратно дишане успяхме да ги върнем към нормален начин на живот, каза още Балтов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Сега е момента да отворим всички кръчми и нощни барове!-----Не всички ... не всички !Ресторантьора от Несебър с наркооранжерията, няма да отвори ...
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, когато лъжете се разбирайте предварително.Балтов: "Все още не е официално потвърдено, че в България вече го има новият щам на коронавируса."Симидчиев: "Знаем го още от април 2020"
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гответе се за марша на свободата на 27 януари пред министерски съвет. Време е за съпротива срещу ковид фашизма.
7
7
 
20
 
! Отговори
Изроди преди 3 години
Изродиииии
6
6
 
27
 
! Отговори
Лъжи!!!! преди 3 години
Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите-аз мълчах, не бях социалдемократ. Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах-не бях член на профсъюз. Когато дойдоха за евреите-аз мълчах, не бях евреин. Когато дойдоха за мен-вече нямаше кой да говори! Продажните" политици" не само у нас си мислят,че те ще натрупат богатство и те ще останат.Но са забравили тази сентенция на Мартин Нимльор- ще дойдат и за тях!Затова-стига лъжи!
5
7
 
28
 
! Отговори
Изследвания! преди 3 години
ЕС след няколко милиона дадени за изследвания, е установил че ще ни очакват 738 вълни на вируса, всяка от която трае 4 месеца! Добрата новина е, че на година ще има само три такива вълни! След изтичането на тия 738 вълни населението ще е с толкова промит мозък, че няма да му трябва вече нищо!
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този професор винаги говори едно и също.Според мен трябва да посочат при кой пациент е открит новия щам понеже с тези писиар тестове едва ли знаят дали са открили новия или стария щам или теста е дал грешен резултат.
3
5
 
13
 
! Отговори
Балтьо Балтевски преди 3 години
Ах, нИ думай!
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивай в болницата докторе, не се разхождай от ТВ на ТВ
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез хора в тв студиата ли живеят. Ще има съд за вас.