Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реклама.
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тея почнаха да рекламират ваксина. Сега какво ще кажат русотромбите, след като отправяха всякакви плювни по западните ваксини?
191
3
 
3
 
! Отговори
Болногледачка преди 3 години
Да споделя за ваксините от първо лице - лично съм имунизирана с ваксината на Астра Зенека по програма за задължителна имунизация на болногледачки в Англия. След първата доза вдигнах температура - 37.8, адски болки в мускули и стави, лежах в къщи 2 дена. След втората доза имах само мускулни болки но се появи едно гадене сутрин след закуска и 10 дена имам разстрийство, ако имах избор не бис си поставила ваксина, особенно след доказани трайни увреждания, моя колежка е със световъртеж, не знам кое
190
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно тва Явление се повтаря както при Екатерина Велика тоест става въпрос за ПанславизмаРисия мисли Българите по това време за Слаеяни с всъщност Истината е съвсем друга , Византия християнизира и славянизира българите през 866 г. което у нас въобще не е познато Сега се праеят Опити да продават Руска Ваксина в България , нищо ново
189
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не ни трябва руска ваксина,нали после вечно трябва да сме им благодарни ,че са ни освободили от вируса.
188
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не ни трябва руска ваксина,нали после вечно трябва да сме им благодарни ,че са ни освободили от вируса.
187
6
 
19
 
! Отговори
Браво на Русия преди 3 години
Браво на Русия !!!! Ние *** в България ще се тровим с някакви Пфайзери и Модерни !!! Тъжна и тежка е съдбата на Колониите !!!
186
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска, китайска или краварска, кастрацията си е кастрация.
185
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вкусове и цветове ще има за всички предпочитания. Важното е да ви сложат отровата.Помнете, боцнат ли ви веднъж, връщане назад няма.
184
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спътник, мътник, ваксина срещу ковид НЕ слагам!
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До183Разговора за какво? За ваксините на Пфайзер и Модерна ли?:))))))
182
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болшевишката и руската пропаганда не спират. Така де руските болни са най-здравите болни....Купете си и рубли...Те са най-търсените на планетата...
181
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Проблемът ни е не каква ваксина,а е,че нямаме ваксини.Сега чух,че до есента щяло да имаме 2 милиона ваксинирани което е много малко!В другите страни по голям процент хора са ваксинирани.До днес имаме 25251 човека ваксинирани което е изключително малко.Другите страни купуват руски,китайски,американски ваксини само и само да си защитят населението.
180
5
 
14
 
! Отговори
До183 преди 3 години
Неграмотен си ти!Лично Меркел е провела разговора с Путин.Гледай малко немска и руска телевизия ,,умнико".!
179
12
 
34
 
! Отговори
До 169 преди 3 години
Искаме внос на руска и китайска ваксина.По надежни,по евтини,и стават за хора с алергии и автоимунни заболявания.Едно време ни казваха колко зле били на Запад,сега пък колко зле са на Изток.Вече знам,че докато човек не види с очите си,да не дрънка глупости.Била съм и на Запад и в Русия преди 1990.Сега Запада върви със скокове надолу.Русия върви нагоре и това вбесява тези,които мислят какви ограничения да наложат,а после висят за ваксини и газопроводи.
178
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 168/186Ква "царственост"? Ти бил ли си някога в Москва? Последния път когато бях по кварталите на града е като 90те в България.Ако си мислиш, че Русия е Кремъл и Червения площад нещо жестоко си се объркал.
177
3
 
13
 
! Отговори
до 168 преди 3 години
ти мене не ме пращай в Москва. Разликата между нас,е че аз мога да отида където си искам,защото работя за себе си и съм owner, докато ти си дребен и жалък даржавен лапач - бюрократ и разчиташ на подаянията на държавата.Които прочее ти давам АЗ с МОИТЕ данъци.Това е видно от написаното от теб,че в Москва, парицата била царица.Ми и тук е така, но ти никога не си имал толкова пари,за да оцениш царствеността им.Просяка,взима пари и отива да се напие...още по обяд!Прочее и аз мога да те пратя на..
176
18
 
15
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
Бля бля бля,всичко хубаво,руската пропаганда си тече.Само да попитам: кога кремълското джудже ще се ваксинира с руската ваксина????Защо мълчите дрогаре?
175
10
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
СЪЧЕТАНИЕТО МЕЖДУ " ВАКСИНА" / КОЯТО И ДА Е/ И " СПОКОЙСТВИЕ" Е НАЙ- ИЛЮЗОРНОТО НЕЩО НА СВЕТА!!! КЛАНЯТЕ СЕ И ПРЕВЪЗНАСЯТЕ ЕДНА ИЛЮЗИЯ!!!
174
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Do 178/182Меркел не преговаря. Преговаря ЕС. Неграмотна си.