Ръчно събират отпадъците от сметището край р. Струма

Разчистването на реката ще продължи две-три седмици
22 яну 2021 12:17, Ния Христова
13
Ръчно събират отпадъците от сметището край р. Струма
Снимка: БГНЕС
Започна разчистването на събралите се отпадъци по река Струма край Невестино. Коритото на реката се превърна в бунище заради наводненията.
 
Хора ръчно събират найлонови торбички и пластмасови отпадъци.
 
"Продължаваме с разчистването на боклуците и изсипването на камъни и скална маса", обясни пред bTV Василена Таскова, еколог в община Невестино.
Още по темата
 
"Сложили сме сигнални ленти, за да не преминават хората по моста", каза още Таскова. 
 
Отпадъците, които се намират между дърветата и храстите по брега на реката, ще се събират на ръка, а където е необходимо, храстите ще се премахват.
 
За разчистването на коритото на Струма ще са нужни две-три седмици.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Роки преди 3 години
До 9 Не падам Ви на елементарното ниво за да ме разберете. Иначе няма как!!!!!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Роки Да де за съфийските ВЕЦ - 220 000лв а за Невестино от трите най дългия.Кои ли ще прибере парите?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, а някакви заводи за рециклиране на полимери няма ли да се изградят? Рано или късно голяма част от тях стават ненужни, не говоря само за тези за еднократна употреба. Западните страни си плащат да ги вземе някой от изтока. Ние пари нямаме, така че трябва сами да се оправяме.
8
0
 
2
 
! Отговори
До Роки преди 3 години
Вас по пр.остотията ли ви избират.....Или сами си се надушвате такива ????
7
0
 
1
 
! Отговори
защо преди 3 години
За сметището при съфийските ВЕЦ - 220 000лв. За сметището при Невестино - потупване по рамото.Равенство, братство, солидарност!!!
6
2
 
1
 
! Отговори
Роки преди 3 години
До ДДРОнегРожбо неугледна, ти ще излезеш много начетен бе. Интересно ми е какво работиш мамина утай-ка, че няма за какво друго да се хванеш да ми се направиш на интересен след като съм прав. Хайде работи си като общак и не се занимавай с по-големите хора от теб. О свещен начетен гражданино!!!!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръчно или неръчно,важното е да се почисти и водата да не се замърсява!Браво,бързо реагирахте!
4
1
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До РокиА Вие бъдете по-грамотен !!!" ... хора на коЙто ... "Пише се " ... хора, на коИто ...""Език свещен на моите деди ..."
3
10
 
3
 
! Отговори
Роки преди 3 години
Тук има хора на който им се плаща да слагат отрицателни само като се напише нещо за Боко. Толкова сте прозрачни че няма и на къде. Споко ще гризне-те дръвцето като хвръкнете април месец!!!!!!
2
8
 
14
 
! Отговори
Преди преди 3 години
Магистрали той строѝвече няколко мандата.Разполага с бол пари,не разчита на заплата.Има малко чекмедже,там спестява от закуски. Хитър е като джудже, знае даже малко руски. Вижда той, че идва пролет, изборите наближават. Чака го опасен полет, облаците се снижават. Пак започва да приспивас фокуси електората. Джипката почти не спира, обикаля пак страната. Хвърля пачки след порой, в селфита безброй се снимаИзбягва ловко всеки бой, оцеля и тази зима...Очевидно го обичат,все такъв неук, безроден.Социолози му предричатпак победен глас наро
1
9
 
8
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Естествено че на ръка, нали трябва после да кажат че работата е била много много специфична и е нужно да се изхарчат 5млн. лева. Където Боко ще лапa пак. Тези ги знаем вече!!!!!!