Ангелов: Щом новия щам го има в София, го има и навсякъде в България

Връщаме си живота, такъв какъвто беше, обеща министърът
Обновена: 23 яну 2021 16:54 | 23 яну 2021 13:50, Петя Славова
132

30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират. Това съобщи във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Днес Ангелов е в морската ни столицата, където се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, в това число Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра, предава БГНЕС.

Готовността е ваксинирането от първа фаза в целия регион да приключи в края на този месец, началото на втора фаза очакваме през първите дни от февруари. Ваксините са налични във фризерите, заяви здравният министър.

Нямаме абсолютно никакви притеснения, ще дойдат ваксини за над 3 милиона граждани. Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава. Не очаквам никакви последствия за България, подчерта министър Ангелов по повод новината, че британската компания

Още по темата
."АстраЗенека" забавя доставките на ваксини за Европа, а първите доставки ще са по-малко от очакваното.

Ангелов също потвърди, че у нас вече има 8 доказани случаи на т.нар. "английски щам" на COVID-19. От думите му стана ясно, че пробите са от Националния център по заразни и паразитни болести, от ВМА и от частна лаборатория.

Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от наличните на пазара ваксини, и че лечението, което се прилага до момента, е без промяна, подчерта министърът.

Щом този щам го има в София, ще го има и навсякъде в България, каза още Ангелов.

Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск, каза той по повод заявения на 27 януари протест на собствениците на заведения.

От 4 февруари присъствено обучение започват три класа в системата за средно образование, това са 37,5%, каза още министърът и подчерта, че във всяко едно училище присъствено в клас ще се върнат не повече от 40% от учениците.

Връщаме си живота такъв, какъвто беше. Следваме ясен план, целта е да преведем народа през кризата, подчерта още проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
6
 
! Отговори
Сега разбрах преди 3 години
има грешка от преводите. Щамп се превежда като щамповане. Така са щамповали у конц лагерите. Еврейте са били там и имат номера татоирани.
86
1
 
9
 
! Отговори
Ко стана ве преди 3 години
нали щехте да помпате полицията с ваксини или чакате да минат изборите и бунтовете.Баси измекярите тотални измамници.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелчо, тези ваксини кой ги плаща?Българския данъкоплатец иска достойна работа и заплата.За 12 месеца пандемия съсипахте частния бизнес!
84
2
 
5
 
! Отговори
1959 преди 3 години
Айде ,посмали ***,нг,ич! Спри вече с лъжите или за 50 хилки на месец да се върти колелото?
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какаванин,не се обяснявай ама вземи кажи ЗАЩО броят на ваксините и оттам и броят на ваксинираните в България е само-0.38% или три пъти по малък от която и да е друга Европейска страна,при средно за Европа-1.81%
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука има - тука няма. Не могат да ги открият. Има повече от 8 щом 10 заразяват 29.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е когато ни управляват еднокнижници, които на всеки важен пост слагат лакеи, подобни ням по интелект. По-после веригата продължава с шуробаджанащина. И пак не разбирам защо някои уж интелигентни хора ще гласуват за тези същества. Все още не разбирам и защо някои няма да гласуват. Такива са още по-зле. Като не пуснеш вот, ти де-факто гласуваш за статуквото.
80
1
 
7
 
! Отговори
Не преди 3 години
събарят никакви цени ток вода парно лекарства ама вие сте болни.Ваща мааааама.
79
2
 
16
 
! Отговори
Щом преди 3 години
Боката не щем да се ваксинира и ние няма да се ваксинираме.Вече го прекарахме във домовете си.И спрете да ръсите измами.Почват да ни гласят за разруха.
78
0
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
има го навсякъде-НО ГЛУПОСТТА И НАИВНОСТТА НАДВИВА МАЙ.
77
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 3 години
Тоя левак... не, смешно ми е. До къде я докарахме да ни управляват пеперудки
76
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зарежете училищата.Фитнесите, моловете и кръчмите са водещи в икономиката,отваряйте ги първо тях. Пък, който трябва да изкара новият щам ще го изкара, какво толкова.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета.Ток и вода не могат да прекарат навсякъде, баш па най-новия щам ще прекарат.
74
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този го ваксинираха за погрешния вирос.
73
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
И половин милион няма да се ваксинират. Тоя много си вярва. Хората не са толкова прости.
72
1
 
25
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Отговора ми е НЕ. Няма да се ваксинирам.
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво ще правим сега, както казват катаджиите?Да се заключва ме до 2050-та година?На някои мутри много им се услади да заключват и пускат хората и да решават кой да работи и кой не. Вируса им дойде дюшеш, те и преди го правеха, но с помощта на прокуратура, МВР и други бухалки, сега вече има по лесен вариант
70
1
 
17
 
! Отговори
11 преди 3 години
Грешно дрънка тоз папур - не го има навсякъде, правилното е мина отвсякъде у нас и вече го няма, ама не можахте да го фанете - много е бърз, мина с 200.
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В МС има идеоти, значи има нафсякаде в Бееге.
68
0
 
17
 
! Отговори
А сига... преди 3 години
..затваряй всичко и натискай раята да пука безработна от глад! Евала! А на бас, че вечно няма да е така и тълпата много скоро ще се разбунтува!