Ангелов: Щом новия щам го има в София, го има и навсякъде в България

Връщаме си живота, такъв какъвто беше, обеща министърът
Обновена: 23 яну 2021 16:54 | 23 яну 2021 13:50, Петя Славова
132

30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират. Това съобщи във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Днес Ангелов е в морската ни столицата, където се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, в това число Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра, предава БГНЕС.

Готовността е ваксинирането от първа фаза в целия регион да приключи в края на този месец, началото на втора фаза очакваме през първите дни от февруари. Ваксините са налични във фризерите, заяви здравният министър.

Нямаме абсолютно никакви притеснения, ще дойдат ваксини за над 3 милиона граждани. Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава. Не очаквам никакви последствия за България, подчерта министър Ангелов по повод новината, че британската компания

Още по темата
."АстраЗенека" забавя доставките на ваксини за Европа, а първите доставки ще са по-малко от очакваното.

Ангелов също потвърди, че у нас вече има 8 доказани случаи на т.нар. "английски щам" на COVID-19. От думите му стана ясно, че пробите са от Националния център по заразни и паразитни болести, от ВМА и от частна лаборатория.

Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от наличните на пазара ваксини, и че лечението, което се прилага до момента, е без промяна, подчерта министърът.

Щом този щам го има в София, ще го има и навсякъде в България, каза още Ангелов.

Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск, каза той по повод заявения на 27 януари протест на собствениците на заведения.

От 4 февруари присъствено обучение започват три класа в системата за средно образование, това са 37,5%, каза още министърът и подчерта, че във всяко едно училище присъствено в клас ще се върнат не повече от 40% от учениците.

Връщаме си живота такъв, какъвто беше. Следваме ясен план, целта е да преведем народа през кризата, подчерта още проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
19
 
! Отговори
Тия преди 3 години
вече толкова се закопаха ,че не знаят какво да говорят камоли да лекуват.Изменници.
46
4
 
7
 
! Отговори
червен шпионин преди 3 години
"хора се самоубиват от глад, убиват децата си, застрелват ги"==Сега разбрахте, какво е `времето е наше`.Изиграха Последен валс ...
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коцко по-улав и от дедо Киро ще излезе.
44
2
 
28
 
! Отговори
Цялото правителство преди 3 години
Цялото правителство живее в паралелна държава. От една страна здравния министър обяснява колко сме здрави, а народа на практика не получава здравеопазване, освен хленченето за ваксини и некъв грип. Имали сме супер образование според Вълчев, а според народа и света сме последни в Европа, икономически ръст според съответния министър, а рекордна безработица и глад според реалните факти, социалната няма да я коментирам дори, тя е най-големия провал в българската история след освобождението...
43
1
 
30
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Стига вече с този ТВ щам. Досадно, никой не го интересува! Хората искат да работят, за да изкарват пари и съответно да оцеляват, помощи от държавата вече трети месец няма, а тук се говори само за някакви щамове и ваксини. Глад, бедност, мизерия... Гербава България достигна африканските стандарти, хора се самоубиват от глад, убиват децата си, застрелват ги. Живеем в безкраен филм на ужасите, а те говорят за щамове...
42
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Връщаме си живота такъв, какъвто беше. "Аз не виждам живота ни да се връща към това което беше. Явно живеем в различни светове с този.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали не може да се пътува, а Англия е изцяло затворена. Как пък винаги, когато положението започва да се подобрява и се пръква някаква нова глупост по едно и също време навсякъде.
40
1
 
42
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Видяха, че хората не искат да се ваксинират и измислиха още "по-заразен и опасен" щам.
39
6
 
8
 
! Отговори
Ястреб Манафлията преди 3 години
To от софето к'во ли хубаво е тръгнало...
38
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 41Май вече си ваксиниран с някаква ваксина,голяма грешка види се.
37
3
 
12
 
! Отговори
Tony преди 3 години
Nema nikakiv virus. Vsicko e izmislica. Samo bogatite aristokrati imat smetka ot tezi merki. Jalko za bedniya narod. Izmisliha nekakva bolest i igraet sis naroda. No dokoga? Ste ima mist i to mnogo skoro.....
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София, България ли е? Това вече започва да писва. Като сте всички там с промити мозъци, че другите градове не съществуват, отделяйте се и това е! Вероятно тогава и общините малко поне ще просъществуват.
35
2
 
5
 
! Отговори
Ali преди 3 години
Boyadjia li e toya. Maska na boyadjia ot Pernik. Smesnik.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен с изказването на #33, че този вирус е бактериологично оръжие! Иначе казано от докторчето- взимайте вазелин, ще има още с.е.кс, но аз ще съм е.б.аният. Какво толкова- още няколко хиляди да починат, ние-управляващите, пак ще сме добре!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов много мъдро изказване и прозрение!Както е казал мъдреца ,щом слънцето свети над София ,значи и над цялата страна е светло!Щом е тъмно в София през ноща ,значи е тъмно и в цяла България!Поклон ,респект г-н Ангелов!Дано всеки ден чуваме от вас такива блестящи и подплатени с желязна логика изказвания!Поклон до земята и дълбоко уважение ,дай Боже все такива мъдри хора като вас да се раждат по нашите земи!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По думите му би трябало да се провери веднаха от ДАНС , все едно че държи епруветка пълна с Вируса в джоба сиСтава въпрос все пак за Биологично ОръжиеНе може предварително да знае някой , къде ще го има новив щам а той явно знае и тва е ПодсъдимоНякой трябеа си поеме Вината тука дали Медията или Министъра все едно
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да перефразираме Радой Ралин изказването му за министъра на културата: Не ме е страх от министъра на здравето, а от психическото здраве на министъра
30
2
 
7
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Извинете, като дойде 4ти април и като сменим ГЕРБ с некой друг, кога ще почнат да ги дават големите мерезета - веднага след изборите, или ще трябва да изчакаме няколко дни?
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя като му видя опънатите розови бузки (като на бебешко ду ***), си мисля - абе нали ваксината е противопоказна за кифлите и чалга певиците с филъри в лицето? Казаха, че те трябва да се въздържат от ваксинация. Как му хакнаха две дози на този, без да има реакция в организма му? Сигурно е медицински феномен. Или най-обикновен измамник, пълен доторе с витамин С.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом този щам го има в София, ще го има и навсякъде в България, каза още Ангелов.В превод на Шопски диалект: Ще ви заразим всички!