Ангелов: Щом новия щам го има в София, го има и навсякъде в България

Връщаме си живота, такъв какъвто беше, обеща министърът
Обновена: 23 яну 2021 16:54 | 23 яну 2021 13:50, Петя Славова
132

30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират. Това съобщи във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Днес Ангелов е в морската ни столицата, където се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, в това число Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра, предава БГНЕС.

Готовността е ваксинирането от първа фаза в целия регион да приключи в края на този месец, началото на втора фаза очакваме през първите дни от февруари. Ваксините са налични във фризерите, заяви здравният министър.

Нямаме абсолютно никакви притеснения, ще дойдат ваксини за над 3 милиона граждани. Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава. Не очаквам никакви последствия за България, подчерта министър Ангелов по повод новината, че британската компания

Още по темата
."АстраЗенека" забавя доставките на ваксини за Европа, а първите доставки ще са по-малко от очакваното.

Ангелов също потвърди, че у нас вече има 8 доказани случаи на т.нар. "английски щам" на COVID-19. От думите му стана ясно, че пробите са от Националния център по заразни и паразитни болести, от ВМА и от частна лаборатория.

Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от наличните на пазара ваксини, и че лечението, което се прилага до момента, е без промяна, подчерта министърът.

Щом този щам го има в София, ще го има и навсякъде в България, каза още Ангелов.

Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск, каза той по повод заявения на 27 януари протест на собствениците на заведения.

От 4 февруари присъствено обучение започват три класа в системата за средно образование, това са 37,5%, каза още министърът и подчерта, че във всяко едно училище присъствено в клас ще се върнат не повече от 40% от учениците.

Връщаме си живота такъв, какъвто беше. Следваме ясен план, целта е да преведем народа през кризата, подчерта още проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4-ти април наближава.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра да обясни как се е появил новия щам у насДа не сложили диагноза на някой с главоболие , така изглежда
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов: "Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава."Чакай сега! Нали до днес ни набивахте, че за да приключи т.нар. пандемия, е задължително 70% да бъдат ваксинирани. Като махнем децата до 16 г- това са 4 милиона. Как така рязко изведнъж 2 милиона се оказаха "абсолютно достатъчни"?!? Явно не ни бръснат за слива и, въпреки че предплатихме милиони, ваксини за нас няма да има в скоро време. Та ботоксовия се налага да замазва
24
1
 
25
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Защо тоя се появява всеки ден да дрънка глупости, вместо да представи план с ясни параметри при какви показатели какво следва?
23
1
 
10
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Повече нов щам - повече бонуси за първа линия!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия щам със Вертолет ли го пръснаха от горе ......а корабче минава ли......хахахаИма забрана за Движение има Проверки на КПП-та и въпреки тва влиза някакъе си Нов щам , абе айде вървете да лъщете малките деца
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек въобще виждал ли е тва нещо за което говори под Микроскоп как изхлежда?
20
2
 
23
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
Вероятността здравния министър да стане мис Вселена е по-голяма от това да отворят ресторантите на 18-ти Февруари, както са последните му лъжливи обещания.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър проф. Костадин Ангелов на съд за ПропагандаНЯМА НИКАКЪВ НОВ ЩАМ
18
3
 
19
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
При население 7 млн, 2 млн ваксини, и при необходимост да се покрие с ваксини поне 70%, кое точно прилича на план? Къде е умника - математик от щаба да потвърди, че здравния министър покрива математика за 3-ти клас?
17
1
 
11
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 3 години
Аз въобще не ви чета КОПИРАНИТЕ новини ит други вече ИзточнициКой зарази въобще с тоа Нов Щам , от къде дойде Няма Информация откъде е дошъл или влязал НЕЛЕГАЛНО в България а има Нов ЩамНовия Щам е пълен FAKE NEWS
16
0
 
23
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Здравейте приятели, предлагам всички да излеземе да гласуваме и да сменим ГЕРБ с някой друг, няма значени кой, който и да е по-добър от ГЕРБ и Борисов, и който и да е да дигне мерезето да живеем като бели хора. Какво мислите за моето предложение, коментирайте!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А учените, науката, професорите, академиците, медицината какво постигна срещу един грип! Толкова ли не могат да разберат, че нищо не могат да направят колкото и да се напъват и с ваксини и с мерки и каквото и да правят. Досега учените и медицината не са се справили с нито една епидемия.
14
1
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Да! Новият щам е Тук!!
13
2
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Таз силиконовата кокона още ли е жива бе?Нали го маймунизираха а ваксината била противопоказна на ботокса трябваше вече да не е жив..или са го ваксинирали с нищо!?Тоя човек кога има време да се занимава с министерства е щото като го гледам повечето му време минава по фризьори,салони за красота,епилация маникюри и така нататък!
12
1
 
12
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 3 години
БРАВООО! Ти откри топлата вода!Интересно, дали ти самия си вярваш на това,което говориш? Ама няма как - така ти нареждат!!!
11
2
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Горкият накадърен човечец , боко ще му вземе душата ,защото го е назначил !
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
простият народ ако и сега не излезе да гласува, си ги заслужава тия измамници
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на декември 2020 г. всички страни от ЕС получиха първата партида ваксини от американската компания "Файзер" и германската "Бионтех" - общо около 300 милиона дози (населението на Европейския съюз е 447 милиона, а режимът в Брюксел е платил 2.3 милиарда ваксини - цялото нaселение на ЕС, дори и децата да се ваксинира поне по 5 пъти). Получени едновременно. Така да се каже, трансатлантическа солидарност. До средата на януари по-малко от 1% (!) от жителите в Европа са получили ваксинации на "Файзер" и "Бионтех".
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западната система се провали, вирусът е само средство да задържат още малко положението. За да вдигнат мерките им трябват ресурсите на Русия, а Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат по сила, мощност, скорост, точност всички съществуващи днес оръжия, и които могат да унищожат всяка цел във всяка точка на планетата. Никой в света в момента няма такива оръжия. Мерките никога няма да паднат, ще има много нови щамове и мутации на вируса.