Собственици на фитнес зали и заведения на протест в Перник

Настояват да заработят от началото на февруари
Обновена: 23 яну 2021 18:58 | 23 яну 2021 18:56, Веселина Йорданова
67

Собственици на заведения и фитнеси в Перник излязоха на протест. Те настояват бизнесът им да заработи от началото на февруари. Протестиращите обясниха, че браншът вече не издържа и предстоят масови фалити.

Ивайло Ангелов е собственик на заведения и фитнес. Твърди, че мерките са избирателни и несправедливи.

"Не може в големите търговски вериги, в които влизат по 2-3 хиляди човека на ден, не се спазва никаква дистанция, включително персоналът си носи маските под носа, а ние с фитнеси с по 50 човека да бъдем затворени. За мен това е един вид дискриминация", коментира той.

Според ресторантьорите в града служителите и фирмите не са получили адекватна помощ от държавата. А собствениците вече не могат да си плащат наемите и задълженията. Голяма част от тях дават пари от джоба си, за да запазят персонала, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което държавата е обещала - 24 лв. на работен ден да се преведе, от ноември няма пари в техните сметки. Нито помощ за заведенията, нито за персонала. Това са близо 2 месеца без никакви доходи", заявиха протестиращите.

Самите служители пък разказват, че са на ръба на оцеляването и не могат да си намерят друга работа.

От бранша в миньорския град бяха категорични, че са готови да отварят на 1 февруари въпреки ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Пропуснали са да им кажат, че не трябва да се издават.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой написал по-долу, че ще издирват троловете и един от тях веднага обявил с оценката, че не е съгласен да го търсят.Абсолютен ид и от, като началниците си.
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 31Не ми се обяснявай, ами се подгатвяй да ревеш в началото на другия месец, ресторантьорче.
33
2
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Когато актовете паднат съда разноските ги плаща бюджета, т.е. ти и аз, питек... Не бъди толкова "сигурен" кой ще спечели в съда, защото никой няма да те уведоми, а ще платиш, като поп без да се усетиш, *** такъв! Знаеш ли колко десетки милиони разноски са платени от бюджета за нефелни актове, ***? На идея си нямаш, нали...
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След края на постановката, ще издирваме троловете както SS-овците след края на войната.
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Глобите се обжалват в съда, питек!"Ама обжалвайте ги бе, освен да си платите и разноските за адвокат, друго няма да стане.Нямам търпение да решите да си изпълните "заканата" на първи и после да ви гледам как рИвете в произволна новинарска емисия. Няма нищо по-яко от това да гледаш ревящи ресторантьорчета по телевизията.
30
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
предполагам е "ок" да отворят заведенията. Все пак ходят приятели и почти сигурно преди това са били някъде без маски. Останалите маси са на дистанция, а персонала си е с маски. Ако са добре проветрени е допустимо. Фитнесите е друга бира.
29
11
 
5
 
! Отговори
Да 25 преди 3 години
Глобите се обжалват в съда, питек! От къде си сигурен, че ще минат актовете на съставителите? Демокрация сме все пак, а нефелни актове паднали в съдилищата - бол...
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25, ти се гърчиш от завист и злоба бе. Погредни се на какво приличаш...
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не обръщайте внимание на троловете, който се опитват да ни разделят.Важното е да се организираме и да действаме!
26
19
 
10
 
! Отговори
До тошо преди 3 години
Не разбрах.... Какво лошо има в това да се "виси" във фитнесите? Според теб сигурно "върха" на здравословния живот е "хоум офис" с чипс и бира в ръка по 12 часа пред компа...
25
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Как точно ще глобят едно затворено/фалирало заведение?"Ще ги глобят преди да фалират, австралопитек. Колкото повече ресторантьорчета-бачкаторчета като тебе плачкат, толкова по-добре. Много се кефя да ви гледам как се гърчите.
24
8
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
заведения - може би, но във фитнеса се диша много тежко и не може да се тренира с маска.
23
3
 
35
 
! Отговори
До тошко преди 3 години
И аз съм го забелязал. Няма два лева в джоба, но цял ден смуче кафенце и се чуди каква брада и какъв татус да си направи. Младите са заприличали на ман*гали.
22
15
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Не сме Европа, Русия, САЩ, Бразилия.... България сме и с население колкото половин Истанбул! Пикът на короната премина тук ноември-декември и много хора го изкарахме, вероятно половината население! В момента каквито и стъкмистики да правят, не могат и 1/10 на бройки заразени дневно на м. ноември да докарат! Тъпите им "мерки" в цял свят си е пълно безумие и тотална диктатура!
21
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е единственият начин да сложим край на цирка. Да се обединим и да изметем пандемиците.Не позволявайте да прилагат принципа разделяй и владей. Троловете затова са тук, да настройват хората един срещу друг.
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12, айде на бас ве, злобен. Как точно ще глобят едно затворено/фалирало заведение? Единствено сама се глобява държавата с всички пропуснати бъдещи данъци и такси, които няма да прибере. А едно заведение може да си работи преспокойно и в сивия сектор. Баш са ми пръднали са ми на х. с техните мерки и заплахи
19
9
 
45
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Едно 60% от младите в България висят по цял ден в кафенета, фитнеси и кръчми. Гадно е да гледаш мъже между 18 и 40+ да *** кафета по цял ден. Работа има. Материала ни е зле. Мързеливи, не знаят и един чужд език и прибират къси пари от изнемогващите им родители. Бармани, охрани, наргилета, барабани. Това ни е държавата. И нито Бойко нито папата им е виновен на тия търтеи.
18
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време само във фитнеси е киснел дядо ви. Ай... стига вече простотии! Хората нямат представа от приоритети.
17
21
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
На бас, че си саможив асоциален т.луп, с физика на мекотело, без приятели, който и без корона никъде не ходи, камо ли да спортува или да се весели в заведение....