Д-р Увалиев: COVID-19 е лечима болест, ако се "хване" навреме

При нова вълна ще има проблеми с настаняването, смята той
24 яну 2021 10:29,
29
Д-р Увалиев: COVID-19 е лечима болест, ако се "хване" навреме
Снимка: Кадър Нова тв

Големият риск, ако настъпи нова вълна, е по отношение на тежкоболните. Отново ще имаме проблеми при настаняването им за лечение. В последните няколко седмици напрежението по отношение на новопоявилите се пациенти намаля. За съжаление, това в интензивните отделения остава. Това коментира пред Нова тв д-р Николай Увалиев от "Аджибадем Сити Клиник - Младост".

Д-р Увалиев призова да се спазва социална дистанция. Посочи, че е добре при първите оплаквания да се потърси лекарска помощ.

"От три месеца съм в областта на коронавирусната пандемия и мога да ви кажа, че това, което научих е, че това заболяване е лечимо. Най-важното обаче е да се хване моментът, в който промените са обратими", каза още лекарят.

Той също се е имунизирал с ваксината срещу коронавирус. Сподели, че е имал само лека болка при мястото на поставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
прав си, но много късно го казваш...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мислех че е вирус а то било болест.
17
6
 
9
 
! Отговори
хм преди 3 години
А бе защо всички забравят,че това не е болест,а под формата на вирус си е чисто биологично оръжие!?Това е чужд изкуствен организъм,нямащ нищо общо с нашия свят!Нормално е да няма лечение!Всичко опира до отделния човек!Накратко,духът е изпуснат от бутилката и връщане няма!Очаква ни много лошо бъдеще!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като коронавирусът не се лекува , всъщност докторите лекуват усложненията от него с антибиотици и правят терапия кислород. В този ред на мисли какво значи да го хванем на време, след тест и само с температура ти казват да си стоиш вкъщи и лекуват по телефона, даже преглед не правят? Говорят се глупости от докторите, които те много добре знаят, че на практика не се случват.
15
2
 
8
 
! Отговори
Do 18 преди 3 години
Последният човек, който говорише като теб и ми обясняваше как всичко е ала бала изкара 2 седмици в болница заради Ковида с кислородна маска, а сега едвам прави десет крачки без да се задъха
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е лечима, че има хора които не знаят, че са я хванали и си им минава без проблем... Бре че страшна болест..
13
3
 
8
 
! Отговори
Попай преди 3 години
Да, някои даже не разбраха, че го изкараха и че вече са покойници, продължават нагло да живеят
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аха..поредният нафталинов гений :) 1 година по света умират хора(някои бяха много богати и влиятелни),и никой не знае как да лекува това нещо!Въпрос на шанс е...ама нашия знахар вече е прозрял истината!ЛЕЛЕ-МАЙКО!!"Мястото на нафталина е в гардероба на баба ти. Скрий се и ти там, да не те пипне страшния вирус!
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха..поредният нафталинов гений :) 1 година по света умират хора(някои бяха много богати и влиятелни),и никой не знае как да лекува това нещо!Въпрос на шанс е...ама нашия знахар вече е прозрял истината!ЛЕЛЕ-МАЙКО!!
10
3
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
ВСЯКА ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ СЕ УНИЩОЖАВА ОТ СОБСТВЕНАТА ВИ ИМУННА СИСТЕМА!!!! ЦИТОКИНОВА БУРЯ СЕ ПОЛУЧАВА ПРИ ВСЕКИ ЕДИН ОРГАНИЗЪМ, КОЙТО Е ПОЗВОЛИЛ ВИРУСИТЕ ДА УНИЩОЖАТ ИМУННИТЕ МУ КЛЕТКИ!!! ТОЕСТ ПРЕДИ ВСЯКА СМЪРТ ОТ КОЙТО И ДА Е ВИРУС. Направете си сами идводите.
9
7
 
7
 
! Отговори
Киро преди 3 години
С какво, препарат против Въшки или този против Малария или ваксината против Туберкулоза, които както се доказа научно нямат никакъв ефект. Лекувате вторични бактериални усложнения. Вирусни заболявания, не можете да лекувате по конвенционални начини. Просто карате като при всяка настинка, с капки за нос 7 дни, без капки 1 седмица. Иначе продължавайте да тъпчете хората без бактериални инфекции с Антибиотици, та да може като им потрябват наистина да не действат.
8
5
 
4
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Докторе.ти май си поредния ***
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Витамин С, аспирин и леген с гореща вода и морска сол, лекува всеки грип
6
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Докторе, и на тебе ли трябва да ти обяснявам (ако са ти предали думите буквално, защото вече подозирам че ако не го чуем човека наживо, думите по сайтовете ги изкривяват и редактират както им хрумне)?Коронавирусната инфекция не се лекува, само се подтискат симптомите!На английски това се нарича "management", докато лекуването на английски е "treatment".Тук в случая нямаме "treatment of COVID-19". Както няма и английски щам - доктор Кантарджиев вече го каза макар и късно!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 8Явно не си много умен.Никъде по Света НЕ лекуват всеки хванат с положителен тест.Що мислиш, че руската ваксина те чака произведена да я вкараш и да си я сложиш.
4
5
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
С какво ще лекуваш ковид 19 като още лечение не е измислено ? Ти си най-добрия!!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1А каква система предлагаш за здравеопазването и откъде ще дойдат парите за нея.
2
1
 
10
 
! Отговори
Алек преди 3 години
Върни си дипломата докторе грипът си е лечим да.Ама ти откри топлата вода браво.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидът е вирус, не заболяване. Предизвиква заболяване на организма, удря по слабите места,едни го карат леко , други тежко-пневмония и усложнения. Като няма здравеопазване и не се лекуват други заболявания качествено, наред с храна, въздух, стрес, имунитетът отслабва. Резултатите от 20-годишната пазарна система на здравеопазване тип търговско дружество. И да се крием 20 години по пещерите пак ще сме на челните места по смъртност