Плаващото сметище го няма, но ще се образува ли пак?

Как изглежда мястото след разчистването - вижте кадри!
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дни отне разчистването на плаващото сметище в река Искър.
Още по темата

То се образува на стената на ВЕЦ "Своге" след проливните дъждове. Общо 560 тона битов отпадък и 160 кубика дървета са били извадени от водата.

За целта правителството отпусна 220 хил. лева.

Реката обаче продължава да носи отпадъци и подобна ситуация не е изключена при следващи порои.

Видимо е, че на места боклуци все още има или пък наново са се образували.

Как изглежда мястото сега, вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: сметищеСвоге
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много зависи от нивото на българщината!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля,че целенасочено се прави замърсяване.В кв.Суха река в София непрекъснато се случва следното нещо.Служителите от фирмата за почистване, събират отпадъците,метат ,чистят,изхвърлят кофите.1 ден всичко е чисто.И след 1-2 дни започват да се събират групи от разни хора предимно момчета и мъже които целенасочено започват да разхвърлят празни бутилки,пластмаса ,хартия,опаковки от дюнери,пица и салфетки.Много често режат с нож пълни торби за *** и го разхвърлят.Никога не ги арестуват.
16
1
 
0
 
! Отговори
Асанко и Зюмбюла преди 3 години
Ооооо даааааа.....................
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то НЕ Е ИЗЧИСТЕНО НАПЪЛНО!Пак има много бо клу ци!
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се образува. Големите патриоти със заплати в плик и неплатили и стотинка данък на държавата, която твърдят че обичат, се подреждат по реката и се наливат до безпаметност с бира (50% от *** са пластмасови бирени бутилки), тропкат хорца и целуват флага. После зарязват бирените бутилки и реката ги отнася от бреговете си, когато си качи нивото. Бай *** е 101-процентовият виновник за сметището. С очите си съм виждал как се хвърлят *** и съм правил забележки.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава където новина е наличието на сметища и тяхното почистване е обречена на гибел. Ех, Мъск ела ги виж турбоцъpвyлитe със какво се занимават.
12
2
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АМИ , АЙДЕ И АЗ ДА РАЗТЕГАМ МАЛКО ЛОКУМИ ПО ТВ-тата .."ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА 1-ДЕН"....ПА ПОСЛЕ ДА ИСКАМ И АЗ ОТ БОКО , 200-БОНА ....ХА,ХА,ХААААААААААА....ЕГАТИ , ДАЛАВЕРКАТА ...ХА,ХА,ХАААААААА.....А ???!
11
1
 
4
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
А СВОГЕНСКИЯ КМЕТ , НЕ ПОДЛЕЖИ ЛИ НА НЯКАКВА САНКЦИЯ?МОЖЕ И ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ МАЙ, ЩОТО Е ОТ ПРЕБОЯДИСАНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП В...ЧЛЕН НА ДПС!АМИ , В БОРБАТА ЗА КОКЪЛА НА ВЛАСТТА , ЧОВЕК--КАКЪВ ЛИ НЕ СТАВА!СИГУРНО , АКО ДОЙДАТ ТАЛИБАНИТЕ НА ВЛАСТ ...ТОЯ КМЕТ, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ ОБРЕЖЕ ..ХА,ХА,ХААААААААААА..СЮНЕТА МУ Е--- ОСИГУРАЦИЯ!
10
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Екобулпак - до сега били получили около 150 Милиона лева да се 'грижат' за отпадъците ни!За целта до сега били похарчили 17 милиона (в това чилсло заплати коли, премии...)Не лоша печалба, а? Та какво се чудим от къде идват ***??? По точно - къде отиват парите ни и къде *** ни. Видими Резултати...
9
0
 
9
 
! Отговори
до х преди 3 години
Те и да си свършат работата то хвърлянето не спира и за минута.Навремето ме заведоха на екскурзия в една германска планинска месност.Там, където туристи отиват стотина на седмица имаше контейнери за *** на всяка крачка. Една седмица живяхме на хижа тем.Един път не забелязах контейнера да се напълни.ВСЕКИ ДЕН сутрин беше празен.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По селата в Северозапада е стандарт да има всякакви сметища (с благоволението на гербаджийските управници, които автоматично се пребоядисват от всякакви партии и единствената им задачка е да окрадат повече пари от държавата и да изгонят колкото може повече хора от региона, за да населят от "шашовите избирателе".Честито! Случихме на управници!
7
3
 
5
 
! Отговори
Х преди 3 години
Абе не знам кво го няма, но като гледам снимките някой пак не си е свършил работата докрай. После като падне поредния порой и се образува ново островче, не обяснявайте как за3 дни ще го изчистите (пак наполовина)
6
0
 
8
 
! Отговори
от Въ Тъ преди 3 години
Всяка година след пълноводие покрай коритото на р. Янтра е същата картинка
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Боцвана при Боци - ДА!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нещо не може да не се повтори, потрети и по н-ти, докато кметовете по селата по Дефилето не си извадят ръцете от г.........за и да започнат да си вършат работата. До сега навсякъде по дефилето камионите за *** минават ВЕДНЪЖ седмичнно , а за бяла техника или изхвърлени мебели - НИКОГА. Ние, които живеем по Дефилето сме се намъчили да събираме по цяла седмиза дребния ***. Едрия *** е невъзможно да бъде изчестен ако държавата не се намеси.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тези отпадъци не са се събрали там защото аз съм си хвърлил пликчето, комшията шишето,а някой трети пакетчето от семките. Това са *** докарвани с камиони,шофьорите на които са решили да си спестят такси от сметището и изсипват където няма контрол. И не е наша работа да се чудим дали пак ще има ***,а е работа на полицията да издебне,залови и предаде на съда тия престъпници. Затова им се плаща,а не само да дебнат зад храстите кой кара с превишена скорост.
2
0
 
15
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Изчистихме и изхвърлихме това което ни събра природата. Има поне още толкова *** по поречието и коритото на реката. Ако престанем да замърсяваме до една година може да се почисти реката.Хубаво е да се видим що за народ сме и що за Култура имаме.
1
0
 
4
 
! Отговори
Вили преди 3 години
гледах за това по новините