Автомати във Варна не дават билет, но взимат пари

Някои от гражданите пътуват гратис, други пък плащат отново
Обновена: 26 яну 2021 16:25 | 26 яну 2021 11:18, Валерия Белчевска
3
Автомати във Варна не дават билет, но взимат пари
Снимка: БГНЕС

Варналии сигнализираха за проблеми с автоматизираната билетна система на градския транспорт в града. Те се оплакват, че някои от машините не работят, като има устройства, които приемат парите, но не връщат ресто или пък не дават билет. Автоматите не се поправят с дни, а хората са принудени да пътуват без билет с риск да бъдат глобени.

За по-малко от месец автоматизираната билетна система във Варна е ощетила десетки хора, съобщава БНТ. Устройствата приемат парите, но не дават билетче. Хората се ядосват, пътуват гратис или пускат ново левче, възмутени, че трябва да плащат двойно.

Хората казват, че често, без видима причина, устройствата спират да работят. Много от пътуващите пък са принудени многократно да пускат една и съща монета, докато машината я приеме. При банкнотите обаче работещ трик няма, а опарилите се пътници са категорични, че с тях не трябва да се рискува, защото ресто може и да няма.

Проблем има и с валидаторите, които невинаги работят, а пътниците няма как да регистрират купените билети и карти. Хората се оплакват още, че купуването на билети става само от една машина в средата на автобуса и често пред нея има голяма опашка.

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт във Варна" инж. Биляна Якова каза пред БНТ, че техническите проблеми се дължат най-вече на вандалски прояви. "В монетниците се пъхат хартийки или бъркалки от недобросъвестни граждани", обясни тя. В машините, монтирани в превозните средства, инж. Якова заяви, че също има вандалски прояви.

При подобен проблем пътниците могат да се обърнат към шофьора.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Билетче късметче преди 1 месец
Тези банкомати по автобусите са толкова големи, че спокойно биха могли да пускат кафе, топли напитки и закуски, освен да издават билети. Може да се помисли и за монтиране на ръчка, като при ротативките и ако ви излезе късмета, да пътувате гратис една седмица.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В някои автобуси сутрин автоматите спират поради студа. Ако се качиш и валидират билета, но попаднеш в задръстване и свърши времето на билета, ставаш нередовен пътник. Така в рамките на града-зона1, където уж билета е 1 лев, трябва да си купиш още един билет. И това ако не е скрито увеличение на цената. А има линии които на 20- минутно разписание, почти не можеш да ползваш прекачване
1
1
 
0
 
! Отговори
Unknown преди 1 месец
Депутатски автомати .. :D