България с нови мерки за носене на маски на открито

Не може да се използват шлемове, шалове и други средства вместо тях
26 яну 2021 22:04, Петя Славова
144
България с нови мерки за носене на маски на открито
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На фона на опасенията за новите варианти на коронавируса, за които се предполага, че се разпространяват по-лесно и може да са по-смъртоносни, България се присъединява към други държави, които затягат мерките за носене на маски на открито, предава Bulgaria ON AIR.

С една от три издадени във вторник заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов се слага край на възможността вместо маски да се използват шлемове, шалове или други средства, покриващи носа и устата.

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, пише в заповедта на министъра.

По този начин страната ни се присъединява към други европейски държави, въвели подобни ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: маскинов щамBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
42
 
! Отговори
роби на робите преди 3 години
тъпоъгълните,се опитват да ни налагат тотал. контрол,сега с това и подобни опипват почвата,а и избори идват не загрявате ли,искат да командват вечно
11
2
 
37
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Шменти капели! У кръчмите пият и ядат без маски,на улицата с *** на мутрата.
10
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нося една от началато на пандемията.В един магазин ми направиха забележка че не е сложена на устата и носа и си излязох и нищо не купих в знак на протест.
9
9
 
38
 
! Отговори
@ преди 3 години
Не е голяма работа. Аз така или иначе не слагам никаква маска, ако иска и скафандри да направи задължителни, пак ще си го преместя и толкова.
8
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коцето и бандата "професори и лекари" да спазват и те мерките и да си седят у дома а не да играят джобен тенис в тв студиата пред журналистките
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба, която се използва съгласно препоръките в приложение 3"Това е цитат от заповедта. Смисъла на заповедта е същия, какта на тази от миналата година, само че или не са я прочели или трябва сензация.
6
1
 
32
 
! Отговори
край! преди 3 години
край ще си умра ерген! няма да си намеря жена... тц тц тц :D
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не може да спазва дистанция от метър и половина според заповедта трябва да са се носи маска на открито. Това не означава, че маските са задължителни на открито.
4
3
 
39
 
! Отговори
Капка преди 3 години
Аз пък си карам с една маска за еднократна употреба от средата на март миналата година, е прана е няколко пъти и си е като нова.
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашисти.
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да раздаде и маски , моите бикини за уста вече взеха да се късат
1
4
 
37
 
! Отговори
х преди 3 години
Жалко. На няколко пъти влизах в магазина с ръкавица на устата, позовавайки се на текста "или друго средство предпазващо устата". Вече няма да ми мине номера.