Helpbook: Непочистено корито на р. Конска и пътят през с. Билинци

И още сигнали - занемарени площадки, изоставени коли, растителност, кал
26 яну 2021 18:30, Анисия Иванова
8

Снимка: Helpbook

Преди десетина години избухна скандал за самоволно "реставриране“ на иконописите в Билинския манастир, като тези действия бяха окачествени като „оскверняване на културно наследство“. Едва преди няколко години започва проект по възстановяване, ремонт и реконструкция на паметника на културата. С това обаче са решени само част от проблемите. В платформата на Helpbook.info пристигна притеснителен сигнал относно състоянието около манастира и селото в съседство.

"Река Конска в землището на с. Билинци не е почиствана никога.Там се намира и водохващането на питейна вода за гр. Брезник. Приложените снимки са преди входа на водохващането и от бетонен мост, водещ до къщи. Боклуците в реката са генерирани основно от дейността на фирмите за дърводобив, които работят по склоновете около реката и извозват по пътя на селото, който е успореден с коритото. Площадките за дърводобив, горските пътища и пътя през селото са осеяни с боклуци. Държа да поясня, че в селото има само двама постоянно живеещи жители. Освен замърсяването, в резултат от дърводобива, е и разбитият път през селото, който става неизползваем от хората. Когато вали е непроходима кал, в останалото време е източник на прах. Това представлява невъзможност за придвижване и на туристите, които посещават Билинският манастир, известен с древната си история“, пише нашият потребител с молба за спешно взимане на адекватни мерки.

Получихме и множество сигнали, в които са описани проблеми в район „Изгрев“. Изпратиха ни снимки, на които се вижда окаяното състояние на детска площадка и паркинг пред жилищен блок, които са превзети от висока растителност и купища боклуци в и около нея. Според нашия потребител храстите не са зелени дори през лятото, но за сметка на това доста от паркиращите автомобили са се сдобили с драскотини. Молбата е да се назначи проверка и същите да бъдат отстранени, а на тяхно място да бъде засадена трева или цветя.

В същия район, в квартал Дианабад, изоставени превозни средства допълнително затрудняват паркирането. Камионче е изоставено вече втора година на местата на кофите за боклук. Същите стоят по средата на платното и затрудняват завиването. По стикерите на камиона се вижда, че няма технически преглед и валидна гражданска отговорност.

В непосредствена близост автомобил без регистрационни номера преседява вече години наред в тревните площи, а на самия паркинг има дълбока шахта и ако се наложи паркиране на това място, то това е невъзможно. Броните и спойлерите на леките автомобили задират в бордюра и е нужно да се изгради и повдигне самата шахта.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно само тези корита ли са непочистени или ни е *** цвлата държава остатък от игото ни но кое иго това е въппросът
4
1
 
4
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Много яко, на камионите никой нищо, а аз като сляза да извадя някое довлечено дърво от реката и веднага пристига някой да ми търси сметка , как тъй си позволявам да самоуправствам с дървения материал в особено големи размери.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Викайте Неволята. Или живейте в лай::::ня:::::::::та. Избора е ваш!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е в голямата част от селата из Балкана, камионите разбиват всичко и хората остават без достъп, защото улиците са просто едни коловози.
1
1
 
7
 
! Отговори
Свой човек преди 3 години
Ох, не мога да смогна ве. В петък съм при вас с камиона и щипката. Още 220 000 лв. идеално