Младежи пребиха без причина мъж в Пловдив след "дай огънче"

Димитър им подарил запалката си, а те го нападнали в гръб
26 яну 2021 11:03,
54
Младежи пребиха без причина мъж в Пловдив след "дай огънче"
Снимка: Pixabey

Мъж беше пребит от група младежи в Пловдив, докато се прибира към дома си. Случката се разиграла на улица "Прохлада" в квартал "Изгрев", точно срещу специализираното училище за деца с увреден слух.  Потърпевшият твърди, че е нападнат безпричинно, след като младежите му поискали "огънче".

В неделя около 21 часа Димитър се прибирал сам към дома си в квартал "Столипиново", където живее от години. Както обикновено за по-сигурно и същата вечер минал покрай  училището за деца с увреден слух. Изненадващо обаче този път бил пресрещнат от група младежи, които го спрели на улицата.  

"На входа на училището имаше 4 деца. Поискаха ми "огънче", дадох им. После направих две-три крачки и пак ми поискаха. Върнах се и им подарих запалка", разказва пострадалият пред Нова тв.

След това мъжът се обръща и тръгва по пътя си, но в същия миг е нападнат в гръб.

"Взеха да ме бият. През това време им говорих, че не са хубави тези работи. Не знам поради какви причини изведнъж спряха. Поне 20-30 удара понесох. Два пъти паднах на земята. Изправих се. В един момент спряха и побягнаха", споделя още Димитър.

Потърпевшият описва нападателите си – 7 младежи на видима възраст между 13 и 16 години. В групата имало и две момичета. Димитър твърди, че е жертва на непровокирана агресия. Никой от близките къщи не се е притекъл на помощ. По улицата не минавали и други хора.

Още същата вечер мъжът подал жалба в полицейското управление в квартала. Извадил си и медицинско свидетелство. Нараняванията са по лицето, гърдите и краката му. Според полицията става дума за хулигански действия, извършени от обикаляща по улиците група  младежи. От МВР съобщиха, че служителите от детска педагогическа стая издирват и установяват децата, участвали в нападението.

Криминалистите проверяват по списък непълнолетните лица, които се водят на отчет при тях с цел проверка на тяхната съпричастност и установяване на извършителите на побоя. А Димитър ще търси правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е трябвало да им говори че не са хубави тези работи а да ги подкара наред. Като падне, със ставането взема един камък в ръката си и тогава "О, чудо", с един едар пат. После ще му викат Майк Тайсън. Ама явно човека е добър а в днешните времена е трудно да плащаш за добрината си. Ако си лош - не плащаш нищо.
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били са дрогирани. Сигурно често се събират там и съседите ги знаят кои са. Напълни се с дрогирани и агресивни лапета. Полицията трябва да следи тия банди.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината"Идеята , че като ги предупреждават в полицията и те ще се стреснат и променят е умряла."Тя и тогава беше умряла. Не се пишеше, обаче, какво ставаше реално в полицитя. Болницата масово приемаше "паднали по стълбите" с "леки наранявания" от рода на "лека форма на тежна черепномозъчна травма, три звупени крайника и вътрешни кръвоизливи".
10
1
 
23
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Боят с тояга трябва да стане част от Наказателния кодекс. С минимум 30 тояги на голо. Крайно време за нашия принос към правораздаването в ЕС. Идеята , че като ги предупреждават в полицията и те ще се стреснат и променят е умряла. А и всичкото продажно либераст-д..жендър-правозащитник,871 да дига куфарите и да заминава на Запад!! Ние такива *** у нас не щем!!
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никой от близките къщи не се е притекъл на помощ."Последният път, когато се притекох на помощ, имаше дело за нанесена средна етлесна повреда, с адвокати платени от Евророма ...
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Ами живеят си чудесно ми! Имат огромни къщи, дават пари на някакви фирми да им пазаруват, кетаринг, метърин, а у ...Хич не им и пука. Ако имат зор с такива, наемат охрана, подкупват адвокати, съдии ...
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако имаше причина, сигурно щеше да не е проблем... Работата е, че ако човке се защити от тея, ама по библейския начин, веднага го изкарвате много лош.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата, в която програмистчетата си въобразяват, че ще си живеят чудесно, докато другите гладуват безработни!Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха...
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не закачайте младежите! Това е нашето бъдеще! Старите и бедните да умират...
4
2
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
На староиндийски ли са му поискали огънче?Същата работа като оня Сингарел от Бяла дето уби момчето!Умишлено провокират и се драпат като знаят че вече са мнозинство и бившата България вече е тяхна с любезното съдействие на всички управници досега които си ги развъждат за избиратели без да си дават сметка че затриват бившата България!Това е положението и по зле ще става!
3
0
 
39
 
! Отговори
Понеже преди 3 години
много пъти е ставало въпрос за език или действия на омразата, та да попитам - защо хората от Столипиново се разхождат по другите квартали на Пловдив, по всяко време и никой никога не им прави проблеми? Ако обаче човек от друг квартал влезе в Столипиново особено в тъмната част на денонощието, не се знае как ще излезе!
2
2
 
21
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
младежите са интеграционно проблематични и са били под влияние, най вероятно. но това го нема щот идат избори
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
класика