Младежи пребиха без причина мъж в Пловдив след "дай огънче"

Димитър им подарил запалката си, а те го нападнали в гръб
26 яну 2021 11:03,
54
Младежи пребиха без причина мъж в Пловдив след "дай огънче"
Снимка: Pixabey

Мъж беше пребит от група младежи в Пловдив, докато се прибира към дома си. Случката се разиграла на улица "Прохлада" в квартал "Изгрев", точно срещу специализираното училище за деца с увреден слух.  Потърпевшият твърди, че е нападнат безпричинно, след като младежите му поискали "огънче".

В неделя около 21 часа Димитър се прибирал сам към дома си в квартал "Столипиново", където живее от години. Както обикновено за по-сигурно и същата вечер минал покрай  училището за деца с увреден слух. Изненадващо обаче този път бил пресрещнат от група младежи, които го спрели на улицата.  

"На входа на училището имаше 4 деца. Поискаха ми "огънче", дадох им. После направих две-три крачки и пак ми поискаха. Върнах се и им подарих запалка", разказва пострадалият пред Нова тв.

След това мъжът се обръща и тръгва по пътя си, но в същия миг е нападнат в гръб.

"Взеха да ме бият. През това време им говорих, че не са хубави тези работи. Не знам поради какви причини изведнъж спряха. Поне 20-30 удара понесох. Два пъти паднах на земята. Изправих се. В един момент спряха и побягнаха", споделя още Димитър.

Потърпевшият описва нападателите си – 7 младежи на видима възраст между 13 и 16 години. В групата имало и две момичета. Димитър твърди, че е жертва на непровокирана агресия. Никой от близките къщи не се е притекъл на помощ. По улицата не минавали и други хора.

Още същата вечер мъжът подал жалба в полицейското управление в квартала. Извадил си и медицинско свидетелство. Нараняванията са по лицето, гърдите и краката му. Според полицията става дума за хулигански действия, извършени от обикаляща по улиците група  младежи. От МВР съобщиха, че служителите от детска педагогическа стая издирват и установяват децата, участвали в нападението.

Криминалистите проверяват по списък непълнолетните лица, които се водят на отчет при тях с цел проверка на тяхната съпричастност и установяване на извършителите на побоя. А Димитър ще търси правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
Само да вметна, не че утешение, но като бях в САЩ нашите мили, сладки "роми" ми се видяха като цветя в сравнение с тамошните "афроамериканци"!!!Тук те нападат една група, докато там само от един ме хваща шубе ако ме погледне накриво - ми много от тях са като Майк Тайсън и подобни!!!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младежите да внимават много, да не им се случи някой път мъж вместо огънче да им даде ток с напрежение от 6kV!
31
0
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Ето тук трябват сериозни мерки и наказания, срещу подобна токсична ***. Да оставят маскарада и коронясването вече и да се заемат със тези проблеми.
30
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Деца, чийто родители са цоциалисти.Те така си възпитават отрочетата - твоето си е твое, чуждото - общо!
29
2
 
5
 
! Отговори
Са преди 3 години
Ако продължава миграцията на умните хора от България към западна Европа, тук ще останем с мнозинство интелектуално изостанало население.Ако не се вземат мерки,скоро ще започнат и да убиват за забавление. Има заявка от много мои познати и приятели ,че ако ГЕРБ и ВМРО спечелят изборите да напуснат страната. Както виждам нещата ГЕРБ ще спечели със сигурност и вместо ВМРО ,ще е ДПС. Което мисля че няма да е много по-добър вариант въпреки че е малко по-добър.
28
0
 
1
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
За това... само тренировките лекуват. Не са нужни помощни средства - имаш крайници вместо оръжия! Правиш им главите меки и ги пращаш на родителите им за превъзпитание!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деца на избиратели на ГЕРБ ...
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е без причина. Това от всякъде си е престъпление по расова подбуда
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въоръжавайте се и винаги бъдете готови да биете и осакатявате мaааaнгaли защото иначе няма оправия с тях. Дори на произволен принцип да ги нападате в квартала ще има полза за обществото. Тея животни непрекъснато трябва да бъдат мачкани
24
0
 
12
 
! Отговори
DDD преди 3 години
Те заради такива отворковци ходя с уред-помощник на колана... Огънче ще ми иска пик.льото!... Само пердах!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е казал поета - такива със сабя да ги погалиш зад врата
22
8
 
11
 
! Отговори
Бойха Тулупев преди 3 години
Моят сладък електорат;))) какви са мамини, какви са убавци, пу-пу-пу, а така, удряйте здраво, лошите българи, те требе д абъдат бити и обирани, па вие, татини сладки мои, след 2-3 годинки, при урните за вашият Баце;))) и а след години, ще сте новите управляващи!
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е без причина. Дай огънче и дай цигара са двата шафа на престъпниците да те спрат .Следователно съда трябва са се отнесе към тях сериозно и да наложи сурови присъди. 9
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде спи Хелзинският комитет!Човекът подстрекава младежите да пушат цигари !Снимани са без знанието на техните родители и уровнат авторитета им сред обществото!Ало комитета спите ли ,нарушават поне 10 права на родните честни и добри роми!Веднага да се пусне жалба в Страсбург за расова дискриминация!Веднага
19
1
 
36
 
! Отговори
Чочоолу преди 3 години
Къде е ген. Стойю Чочоолу сега?Да дойде с една танкова дивизия в Столипиново !Ще ги на..с....е.....рът всички плазм-одии там.Сегашните политици вече не са мъже ,те са евролиберални демократи с джендърски по-лови белези без т.опки.И ще си скимтят от канцелариите ,ще се ослушват като шушу-миги и тихо и кротко ще трупат кюлчета със злато и бали евра откраднати пак от нас!Тове се нарича съвременна България!
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DemonazРуси и синеоки при това, измити, изчистени, без акцент :)
17
0
 
30
 
! Отговори
кви младежи,бе преди 3 години
Почти всички са женени с деца!
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименФакт! Едни двама такива майките и бащите им идваха да ги събират в квартала. Ще ми искат огънче, ще ме питат колко е часа. Бой докато не могат да говорят, вадиш му телефона от джоба, намираш "МАМА", звъниш и на тъпата *** и й обясняваш къде може да намери разпорения си от бой син. Втори път в квартала не съм ги виждал .....
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходи си Крали Марко из гората и изведнъж изкача Дартанян и го предизвиква на дуел. След 5 минути, Крали Марко излиза от храстите, бърше меча от пряснята кръв и мърмори:- Ег*ти нахалните пубери се навъдиха. Замалко да ми издави окото с тая тел.Ей така трябва да се действа, кой както иска - така да ме разбира.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерално-демократичната ценностна системи и книжките за мравчици пeдaлчeтa то дова водят.